Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Lepidlo,tmel na sklo?Jaké

o Navštíveno 2358x o
o 09.01.2008, 07:34 | Jeffry.j
Zdravím,známej má Civica 3D r.v. 97 a koupil si křídlo,chce jej nalepit na zadní sklo,ale neví kterým lepidlem,jiná možnost než na sklo není,určo existují lepidla,která drží tato křídla....Poradte prosím jaká jsou,jaké s nimi máte zkušenosti a názvy,výrobce...

o 09.01.2008, 09:25 | BMW_318iS
na tohle uspesne pouzivame lepidlo na skla Berner. Drzi tak jako by to bylo pritazeno sroubama a pokud to budes chtit sundat tak jedine odrezat
o 09.01.2008, 10:10 | Hanes
S tím bernerem to je sice pravda, ale může se stát že upadne.
I při použití primeru a originál odmašťovadla křídlo upadlo.
Když se lepí sklo ke kastli tak to funguje na 100%, protože sklo je v místě spoje trochu hrubé a má na sobě takovou tu černou vrstvu takže spoj drží, ale když lepíš na hladký sklo křídlo a není zajištěný šroubkem k rantlu dveří může se stát že lepidlo nechytne na hladký povrch skla a upadne. doporučuji slo jemě zdrsnit smirkem pod vodou a pak to neupadne.
Možná se to ještě nikomu nestalo,ale já mluvím z vlastní zkušenosti. Veškerý postup byl dodržen, lepidlo bylo vytvrdlé, křídlo upadlo po cca 14 dnech na autě, lepidlo na křídle brželo jak přibitý a ze skla se to odlouplo jak nic.
o 09.01.2008, 13:04 | martin924
Já použil obyč univerzální silikon,odmastil sklo i křídlo a tačilo pořádně přimáčknout - zbavit se vzduchovejsch bublinek a bylo hotovo - několikrát sem auto za to křídlo tlačil :)))
o 09.01.2008, 16:04 | Jeffry.j
díky za info,to zdrsnění skla stopro udělám..... Jen co je to ten primer?
u svého auta mám strhnuté těsnění kolem okna,čili to potřebuju zatmelit,máte ještě na tohle nějaké tipy?
horší asi bude koupit ten Berner,jen tak někde to nebudou mít,třebas někde hyper super obchodáku,co?
o 09.01.2008, 19:00 | Jindrs
primer je vlastne jako zakladovka pro to lepidlo.A lepidlo koupis snad ve vsech autodilech
o 09.01.2008, 23:19 | Jeffry.j
Děkuji za rady
jinak ted jsem málem porodil když jsem zatěsnoval to okno,šílenost!
Tmelil jsem to tmelem (Terostat 9200 1K - PUR - černý - lepící a těsnící hmota)
sice to není přímo určené na utěsnování oken,ale měl jsem to už doma koupené,tak jsem použil tohle,jak to bylo měkké,super,mám tuto hmotu vyzkoušenou,ale nechápu jak se s touto hmotou pracuje,pže se mi zdá,že je jen na jedno použití,začátky tmelení v poho,ale jak to člověk chce požívat druhý den,katastrofa a to myslím vážně! Nejsem schponej přijít na to jak se tento tmel používá,je drahej jak.... Prostě je jen na jedno použití,pak to zaschne a v tubě jsou pak takový sople,napůl ztvrdnutý....
Má někdo s tímhle zkušenost?
[ Link ]
o 09.01.2008, 23:33 | BMW_318iS
primer neni zakladovka ale aktivator, hanes asi byla chyba jinde, my pouzivame toho bernera jiz nekolik let, spotreba lepidel mesicne kolem 80ti tub a nikdy opakuji nikdy se nam nestalo to co pises. Pokud to neni mastny a naprimerujes obe lepene strany tak se ti nikdy nic podobnyho nestane. lepime kazdou chvili ty prodlouzeni strechy na zadni sklo a parkrat jsme to uz sundavali a i kdyz jsme to lepidlo osrizli tak na to skle to porad drzelo tak ze se to muselo odriznout ziletkou.

Jeffry.j : nevim zda to jde bezne koupit v obchode. Ale nektery autoskla s timhle lepidlem pracuji takze v nejhorsim jen najit ktere :-) jste existuje lepidlo od formy SIKA ktere funguji i bez primeru ale cena je tam celekm vysoka. Berner vychazi kolem 150 kc pro koncoveho uzivatele tusim
o 09.01.2008, 23:34 | BMW_318iS
jinak ten terostat je naprd
o 09.01.2008, 23:41 | Jindrs
primer a aktivator je uplne neco jinyho vim o cem mluvim radu let jsem jezdil na skoleni o lepeni oken a hodne dlouho jsem to delal
o 09.01.2008, 23:49 | BMW_318iS
no vidis a my se tim zabyvame uz 9 let :-)
Jinak ten berner je hodinovka coz znamena ze za hodinu je dosazeno takove pevnostu ze s tim autem muzes v klidu jezdit bez stresu ze by ti to nekde ulitlo, v pripade nutnosti muzes potrikat vodou ktera proces schnuti tohoto lepidla urychluje.
o 10.01.2008, 11:29 | Jeffry.j
BMW_318iS:díky pozjistím kde a koupím to,když říkáš,že jen 150kč,tak to je fakt za pusu....
Jinak jsem tu ještě ve vyhledávači našel to druhé co jsi potom psal....Firma Sika a výrobky Sikaflex,ale nejprv se zaměřím na ten Berner....
Ještě jednou díky :-)
o 10.01.2008, 20:50 | PNEUSVOZIL
záleží na lepení a přípravě podkladu, sklo může být navoskované a vážně to nedrží.Stalo se to kolegům v autoskle, já mám jen zkušenost s úplně novým lakem na hranách, také špatný :-(( používám Wurth 100Kč kartuše
o 10.01.2008, 22:30 | BMW_318iS
jj to je mozny ale ocistit technickym benzinem a pak pri pouziti primeru to musi byt vzdy ok. V pripade ze je sko hodne mastne tak pouizivame prasek na cisteni skel ktery se pouziva na cisteni pred tonovanim pokovenim ale k tomu se malo kdo dostane ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3384 sekund.