Navštíveno 2358x

Zdravím,známej má Civica 3D r.v. 97 a koupil si křídlo,chce jej nalepit na zadní sklo,ale neví kterým lepidlem,jiná možnost než na sklo není,určo existují lepidla,která drží tato křídla....Poradte prosím jaká jsou,jaké s nimi máte zkušenosti a názvy,výrobce...
na tohle uspesne pouzivame lepidlo na skla Berner. Drzi tak jako by to bylo pritazeno sroubama a pokud to budes chtit sundat tak jedine odrezat

09.01.2008, 10:10 |
Hanes S tím bernerem to je sice pravda, ale může se stát že upadne.
I při použití primeru a originál odmašťovadla křídlo upadlo.
Když se lepí sklo ke kastli tak to funguje na 100%, protože sklo je v místě spoje trochu hrubé a má na sobě takovou tu černou vrstvu takže spoj drží, ale když lepíš na hladký sklo křídlo a není zajištěný šroubkem k rantlu dveří může se stát že lepidlo nechytne na hladký povrch skla a upadne. doporučuji slo jemě zdrsnit smirkem pod vodou a pak to neupadne.
Možná se to ještě nikomu nestalo,ale já mluvím z vlastní zkušenosti. Veškerý postup byl dodržen, lepidlo bylo vytvrdlé, křídlo upadlo po cca 14 dnech na autě, lepidlo na křídle brželo jak přibitý a ze skla se to odlouplo jak nic.
Já použil obyč univerzální silikon,odmastil sklo i křídlo a tačilo pořádně přimáčknout - zbavit se vzduchovejsch bublinek a bylo hotovo - několikrát sem auto za to křídlo tlačil :)))
díky za info,to zdrsnění skla stopro udělám..... Jen co je to ten primer?
u svého auta mám strhnuté těsnění kolem okna,čili to potřebuju zatmelit,máte ještě na tohle nějaké tipy?
horší asi bude koupit ten Berner,jen tak někde to nebudou mít,třebas někde hyper super obchodáku,co?
primer je vlastne jako zakladovka pro to lepidlo.A lepidlo koupis snad ve vsech autodilech
Děkuji za rady
jinak ted jsem málem porodil když jsem zatěsnoval to okno,šílenost!
Tmelil jsem to tmelem (Terostat 9200 1K - PUR - černý - lepící a těsnící hmota)
sice to není přímo určené na utěsnování oken,ale měl jsem to už doma koupené,tak jsem použil tohle,jak to bylo měkké,super,mám tuto hmotu vyzkoušenou,ale nechápu jak se s touto hmotou pracuje,pže se mi zdá,že je jen na jedno použití,začátky tmelení v poho,ale jak to člověk chce požívat druhý den,katastrofa a to myslím vážně! Nejsem schponej přijít na to jak se tento tmel používá,je drahej jak.... Prostě je jen na jedno použití,pak to zaschne a v tubě jsou pak takový sople,napůl ztvrdnutý....
Má někdo s tímhle zkušenost?
[ Link ]
primer neni zakladovka ale aktivator, hanes asi byla chyba jinde, my pouzivame toho bernera jiz nekolik let, spotreba lepidel mesicne kolem 80ti tub a nikdy opakuji nikdy se nam nestalo to co pises. Pokud to neni mastny a naprimerujes obe lepene strany tak se ti nikdy nic podobnyho nestane. lepime kazdou chvili ty prodlouzeni strechy na zadni sklo a parkrat jsme to uz sundavali a i kdyz jsme to lepidlo osrizli tak na to skle to porad drzelo tak ze se to muselo odriznout ziletkou.
Jeffry.j : nevim zda to jde bezne koupit v obchode. Ale nektery autoskla s timhle lepidlem pracuji takze v nejhorsim jen najit ktere :-) jste existuje lepidlo od formy SIKA ktere funguji i bez primeru ale cena je tam celekm vysoka. Berner vychazi kolem 150 kc pro koncoveho uzivatele tusim
jinak ten terostat je naprd
primer a aktivator je uplne neco jinyho vim o cem mluvim radu let jsem jezdil na skoleni o lepeni oken a hodne dlouho jsem to delal
no vidis a my se tim zabyvame uz 9 let :-)
Jinak ten berner je hodinovka coz znamena ze za hodinu je dosazeno takove pevnostu ze s tim autem muzes v klidu jezdit bez stresu ze by ti to nekde ulitlo, v pripade nutnosti muzes potrikat vodou ktera proces schnuti tohoto lepidla urychluje.
BMW_318iS:díky pozjistím kde a koupím to,když říkáš,že jen 150kč,tak to je fakt za pusu....
Jinak jsem tu ještě ve vyhledávači našel to druhé co jsi potom psal....Firma Sika a výrobky Sikaflex,ale nejprv se zaměřím na ten Berner....
Ještě jednou díky :-)
záleží na lepení a přípravě podkladu, sklo může být navoskované a vážně to nedrží.Stalo se to kolegům v autoskle, já mám jen zkušenost s úplně novým lakem na hranách, také špatný :-(( používám Wurth 100Kč kartuše
jj to je mozny ale ocistit technickym benzinem a pak pri pouziti primeru to musi byt vzdy ok. V pripade ze je sko hodne mastne tak pouizivame prasek na cisteni skel ktery se pouziva na cisteni pred tonovanim pokovenim ale k tomu se malo kdo dostane ;-)