Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Kolový šrouby - rada

o Navštíveno 1116x o
o 02.02.2008, 22:45 | Cormi
Ahoj chlapi, obracim se na vás s prosbou o radu. Mám kola z Mercedesa s dírou pro šroub M14, ale je to řešený tak, že jde prošroubovat i se šroubem M12, protože jak známo Mercedesy se dělají jak s M12 tak s M14 takže aby to šlo na všechny. Mně je jedno co volit, protože na auto to pude přes podložky na změnu rozteče a tam neni problém objednat se závitem M12 nebo M14.

Prodejce těch kol mi doporučuje použít šrouby M12, když si můžu vybrat, ale nedokázal mi pořádně vysvětlit proč. Prý bude lepší pevnost. Ale logicky když je v ráfku díra pro M14 tak tam ten šroub bude líp sedět a nebude mít vůli, ne? Centrování podložky bude přesně na disk 66,56mm a šrouby vezmu origo, protože ta hlava zřejmě není standardní. Na druhou stranu šroub M12 je lehčí než M14 a převázná většina Mercedesů, pro který jsou ty kola určený mají právě M12 (jsou 18" pro C, CLK, SLK atd.)

Co by ste mi doporučili volit a proč? Na autě mam v nábojích standardně závit M14 a ráfky mají díru pro šroub M14, líbily by se mi tam M14, ale pokud jsou lepší volba M12, tak je tam rád dam. Jenom bych potřeboval vědět v čem je to lepší. Mockrát díky

o 02.02.2008, 23:10 | SpasitelKlokanu
Ja myslim ze by M14 byly urcite lepsi, kvuli pevnosti atd.....
o 02.02.2008, 23:11 | tappaja
No M14 jsou masivnejsi srouby, original mas M14, tak bych nechal M14 a je to.
Hmotnostne to nebude takovej rozdil, ze bys to nejak pocitil.

M12 nebo M14, rek bych, ze maji stejnou dosedaci hlavu, takze by tam nevadila ta M12, ale pokud mas misto v ty distancni podlozce, bez do M14, rozhodne tim nic nezkazis.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3335 sekund.