Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Jak a čím správně laminovat!

o Navštíveno 4942x o
o 16.12.2005, 06:50 | SPEEDY t.c.t.
Předem se omlouvam za blbé otázky, ale jeste nikdy jsem to nedelal.

...dnes zacnu s laminovanim narazniku, a rad bych se vas zeptal na vsechny postrehy a nejaky obecny navod jak co pouzit.

Pro zacatek koupim smirgl 80ku nebo 100vku a jednu malou laminovaci sadu za 150kc v drogerii. A dal ybch potreboval poradit co v jakem pomeru namichat atd...diky moc a jeste jednou se omlouvam...

o 16.12.2005, 06:52 | SPEEDY t.c.t.

foto k příspěvku  od SPEEDY t.c.t.

o 16.12.2005, 07:03 | SPEEDY t.c.t.
Prozatím můj rozvrh práce.

1. Obrousit z vnitrni strany az na tkaninu
2. vyztuzit 2ma az trema vrstvama laminatu kriticka mista
3. z venku obrousit ( nevim jestli take az na tkaninu...)
4. zalaminovat urcene pruduchy
o 16.12.2005, 09:53 | jozamucha
na tom je prace jak na kostele
o 16.12.2005, 10:52 | Šestikule
na to ti podle mě ta sada stačit nebude, kup toho raději více (třeba [ Link ] ), poměr míchání je uvedený na peroxidu
o 16.12.2005, 11:07 | Luke_288
ja ti teda asi neporadim, ale bejt v tvy situaci, tak to radsi sverim nekomu, kdo uz s tim pracoval...
o 16.12.2005, 11:09 | Alííí
Jako Luke_ . . . :o(((
o 16.12.2005, 11:37 | Scream
asi tak jako kluci, pokud to vidís poprvé a jdes rovnou do neceho takovyho moc šancí ti nedavam, navic ten narazník uz je tak potrhanej, že už se vlasstne ani opravovat nevyplatí. je celkem pravdepodobny, ze ty trhliny ve struktuře vylezou po laku
o 16.12.2005, 11:38 | shaft.cz
jako luke a alííííí....
o 16.12.2005, 11:49 | choze
na to tom je kuwa hooodně práce.
Jinak jako kluci.
Mě to zase čeká taky :-)
o 16.12.2005, 11:54 | Leveler
Zkus to a uvidíš. Hlavně záleží jak seš zručnej, ale pokud si spíš levorukej tak bych se do toho taky nepouštěl:))
Ale je fakt že to je hodně rosekaný:(
o 16.12.2005, 12:31 | Jerry.s
ja bych rekl ze az zas takova tragedie to nebude, mel jsem naraznik rozsekany na nekolik casti a poskladat ho do hromady byly opravdu zapeklite puzzle, ale ve finale jsem se musel sam sebe pochvalit pac po laku vypadal jako novy. Ale je pravda ze nejake prasklinky mi potom vylezli. bylo mi receno ze priste to chce striknout vickrat do plnice tak nevim
o 16.12.2005, 12:40 | MazliG
už bych si to na auto nedal /laminát/ .o(
o 16.12.2005, 13:08 | SPEEDY t.c.t. | Upraveno: 2005-12-16 13:31:11
no pokud te prelajznu laminatem a dokonale obrousim tak nema co vylezt, ale chci se to na tom naucit takze bych rad vedel vase postrehy, na co dat bacha, jak moc to obrousit at to co nejlepe drzi, jak to udelat at je to co nejpevnejsi a nejodolnejsi atd.....
o 16.12.2005, 13:09 | unregistered001
nejpevnejsi a nejodolnejsi je karbonaramidovy vlakna do laminatu...
o 16.12.2005, 13:22 | Matco
Speedy....tvuj rozvrh prace je dobry jak pises.
1. poradne vybrousit z vnitrni strany, nejlepe pouzit brusku a nebat se, jedine tak dosahnes dobre prilnavosti novych vrstev laminatu.
2. vrstev muzes dat vice s vnitrni strany.
3. z venku obrousit zase dokonale, tak aby jsi mohl dat 2-3 vrstvy tkaniny, a nezadelavat jen kriticke mista, ale spodek toho narazniku potrebuje pretahnout cely.
Neni na tom nic sloziteho, chce to vyzkouset a uvidis.
Pevnosti dosahnes poradnym obrousenim az na tkaninu a tim padem muzes nanest vice vrstev nove tkaniny.
o 16.12.2005, 13:23 | Jerry.s | Upraveno: 2005-12-16 13:27:22
jj chtelo by to ty praskliny a drobne prasklinky vybrousit az na kost, ale pokud je jich tam hodne tak je to pakarna nejvetsi!
o 16.12.2005, 13:32 | SPEEDY t.c.t.
nejhorsi bude ten spodek ale ono to nejak pujde, ted je o tazka cim brousit, asi nema cenu vsechno delat ruco smirglem ze? zatim si pujcim kotouc na vrtacku....

a pak se dal uvidi, zevnitr je jasne ze to chce nekolik vrstev z lamine ale z vnejsi strany to nebude zadna sranda, aby si to udrzelo symetrickej tvar tak to bude asi dobra pakarna ;)
o 16.12.2005, 13:38 | Matco
Ja na to mam malou uhlovou vysokootackovou brusku na ktere mam brusny smirk kotouc, tim to jde rychle a dokonale. Takhle nejak to vypada:
[ Link ]
o 16.12.2005, 13:39 | Matco
pokud vystuzis dobre ze zadni strany, muzes venkovni stranu dobre vybrousit a tim nanest 2-3 vrstvy...a pak tvar uz dobrousis.
o 16.12.2005, 17:32 | duke
jak píš Matco, jde to dát do kupy. Na broušení rukou zapomeň, pořiď si nějakou uhlovou delta brusku a na větší plochy by měla stačit normální bruska.
Pořádně obrousit na základ, zevnitř pořádně přelaminovat, více vrstev a zvenku to samé ale tenčí.
Pokud chceš aby to k něčemu bylo, tak zapomeň na laminátovací sadu, v ní je tkanina o gramáži 350g/m2, což by jsi mohl přinejhoršim použít na základní vyztužení zevnitř, ale zvenku je to nepoužitelný. Takže jak psal Šestikule, doporučuju [ Link ] a gramáž cca 120-160g/m2 opravit veškeré prasklinky a vyztužit. Uvažoval bych ještě o přelaminování celého nárazníku zvenku do tkaniny o gramáži cca 40-60g/m2 (na již dokonale rovný povrch), tím by jsi zabezpečil to případné praskání po laku.
Taky bych zvolil nějaký kvalitní epoxid, v Havel composites ti poradí. Hlavně nekupuj laminovací sadu s Epoxy 1200, to je již zastaralá pryskyřice a při vyšších teplotách (třeba v létě na sluníčku) měkne. Přinejhoršim ten Lamit, ten je již solidní.
o 16.12.2005, 19:27 | SPEEDY t.c.t.
OK, zevnitr je to tedy jedno cim to vyuztuzim a zvenku si dam zalezet
o 16.12.2005, 19:51 | clown
takze 3 vrstvy zeshora a dve az 3 zespoda ... kuwa ... to bude pekne tezky ne ? nebude lepsi sehnat nekoho, kdo na tohle jeste nema kopyto a dat mu ho, aby si ho stahnul ? a dat ti jeden novej v kuse ???

je mi to jedno .. ale nemel by byt origo z ABSka ??? aspon kluci co jezdej hondu sprint rally v N2, tak to maj v plastu ...
o 16.12.2005, 20:43 | maxxR19
ja dělal jen malý drbky ale už bych do toho nešel je to shit ...někomu to dej ..to je fakt lepší..
o 17.12.2005, 00:11 | paja_11
myslim že kord když to je z octavia cupu, tak na to nekdo kopyto ma a dela to tak za 4-5 tis celej
o 17.12.2005, 14:02 | Scream
těch nárazníku je opravdu dost a osobne bych tenhle taky moc neřešil, protože ty praskliny proste vylezou
o 17.12.2005, 15:25 | SPEEDY t.c.t.
kdyz to bude laminat tak proc by to vylejzalo, nekdo spoji narazniky z 8 kusu a taky to prece drzi
o 17.12.2005, 16:04 | Scream
ano drzi, jenze tohle je laminat a je rozdil když kus utrhnes a sase to zalaminujes nebo když dostane takovou ranu, ze se potrha struktura ty pryskyřice. vim o cem mluvim. na ty fotce neni moc videt v jakym to je stavu, ale jestli jou tam takovy vlasovy trhliny, tak to neni moc dobry. vetsinou to fakt vyleze
o 17.12.2005, 19:55 | Jerry.s
asi tak nejak, naraznik jsem taky skladal s hodne kusu ale ty male vlasove trhlinky mi po laku vylezli. na zadnim narazniku byly taky ale nebylo jich moc tak jsem je vybrousil zakitoval ta zatim drzi v pohode
o 17.12.2005, 19:57 | H-Honza (M)
myslim ze nejrozumnejsi a nejbezpecnejsi je to nechat nekde udelat a nesrat se do neceho co neumim, pac to nebude fungovat.
Jestli ted pocitas s tim ze usetris tak pote se Ti to muze vratit v tom ze Ti to popraska a budes to muset znova lakovat.
Zadruhy je laminat svinstvo spipavy a je z toho vsude bordel.
o 17.12.2005, 23:34 | rencek
na laminovani potrebujes taky trochu teplo. minimalne 15-20st.
Kdyz budes zadelavat vetsi diru a podobne je dobre to zezadu vyplnit montazni pěnou a tu pak nozem oříznout do pozadovaneho tvaru a prelaminovat. Muzes ji tam pak nechat nebo ji potom odříznout a prelaminovat i "zezadu"
o 18.12.2005, 18:49 | SPEEDY t.c.t.
zatim to jde tak nejak dobre...delam to v garazi, kde je 20stupnu.

Uz jsem zesilil spodek, a ted me ceka vybrousit vse az na vlakna... at to pioradne drzi...nevim proc by mel laminat praskat, muze mi to nekdo vysvetlit?
o 18.12.2005, 18:51 | Scream
no ale ty si to vysvetlit nenechas......
o 18.12.2005, 19:09 | clown
> Scream .. pockej na jaro ... az to bude v laku, pekne to popraska a bude shanet novej .. a propos asi nezna svoji cenu prace ..

ja vzdy premyslim, zda to delat nebo ne .. pocitam li dopredu 300 kc / hodinu, nemuze se mu to vyplatit .. za matros da 1500 az 3000,. k tomu dva dny prace cca 16 hodin po 300 je 3800 .. hlavne, ze bude moct rict, ze to ma od nekoho, kdo s tim zavodil a ze si to sam po rozsrackovani dal do kupy ..

sam jsem rozstrelil na Cordobe tri narazniky a vzdy se radeji stavel novej, nebo se aspon nastavoval .. to co bylo lepeny, neprezilo a prasklo znova (lizatka atd.)

o 19.12.2005, 00:35 | SPEEDY t.c.t.
cena me prace je zadarmo (kdyz pracujes ve volnem case a jen studujes tak nevidim problem) a teprve se ucim....

spousta lidi rikalo ze neni problem akorat ze s tim je prace...proto bych si rad nechal poradit, pokud predem 100% vite ze to popraska tak to vazne nema cenu, ale pokud vim tak jsou lidi co spojujou narazniky treba z osmi kusu laminatu a taky to drzi....
o 19.12.2005, 00:35 | SPEEDY t.c.t. | Upraveno: 2005-12-19 00:39:09
[ Link ]

prvni pokrok je ten ze uz naraznik drzi hezky pohromade... a uz zacina chytat rovnomerne tvary, nejhorsi je to spodni lizatko ale ostatni casti narazniku jsou temer v poradku az na drobne praskliny a oprejskani laku
o 19.12.2005, 01:19 | FBS
clown: s tou cenou matroše bych to neviděl tak drasticky, a cokoli si uděláš sám, potěší tě to, aspoň u mě a pár lidí odsud mi to potvrdí..
a když se učí, tak at si to vyzkouší, ne? :o)
o 19.12.2005, 08:34 | SPEEDY t.c.t.
počkat aby jsme si rozumeli...ja chci svuj vytvor pouzivat a vozit na aute... takze pokud vsichni reknou ze to nema cenu tak jim asi budu muset verit ,ale kazdej rika neco jineho
o 19.12.2005, 09:13 | Kapka (M)
Speedy neboj,to v pohode spravis,teda pokud jsi malinko zručnej a nemaš obě ruce leve...brácha takhle v pohodě už spravil x-narazniku na okruhového PickUpa,kdyby jsme meli kupovat pokaždé novej naraznik,když dostane ranu,tak asi by se ta sezona pekne prodražila...ted co jezdime vrchy je to už lepší,ale z okruhu byl pomalu po každem zavodě nekde ojeblej...takže vybruš to porádně,přelaminuj a v pohodě....jo a kdysi jsem mel podobnej problem s lizatkem na Preludce,neustale jsem mel spodek trošku otukanej/retardery a pod svinstvo/ až pak mi kamoš vyříznul tak ze 2-3mm plechu presnej tvar jako spodek narazniku a ja ho tam pridelala a byl klid..šktrl si vždycky jenom ten plech
o 19.12.2005, 23:53 | SPEEDY t.c.t.
[ Link ]

uz to chyta nejake presne tvary :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3207 sekund.