Navštíveno 7399x

Prosba/dotaz všemu zdejšímu společenstvu - máte tucha o firmě/jednotlivci, zabývající se importem/obchodem s volanty od firmy BBS, nebo nějkoho kdo se tím zabýval zhruba v polovině devadesátých let (1992-1996)? Pátrám po názvu, případné dostupnosti určitého konkrétního tehdy produkovaného modelu, abych ho mohl začít shánět, chybí mi při kompletaci interiéru.... Díky
sorry za ot ale jake auto kompletujes? 613?

11.11.2008, 07:30 |
radek.613 | Upraveno: 2008-11-11 07:33:39
Ano, 613. A bohužel dokumentace k tomu kusu neobsahuje typ ani původ, kde ten volant, co tam má být, a někdo ho ukradl, tenkrát v tom 1993 sehnali.....
Jestli si dobre vzpominam, byl tam snad drevenej dekor, mozna bych nekde vyhrabal obrazek. Ty ale urco mas taky,ne? Takze shanet aspon podle vzhledu.
Obrazku je mraky, mam Tatru rad, ale nemuzu se zbavit dojmu, ze i ten nejlepsi, nejdrazsi model od nich, je silena slatanina vseho moznyho "co dum dal"
Jinak koukni na ebay DE, treba budes mit stesti a bude to volant do nejaky stary 7my, MB atd...
Kdepak, žádný dřevěný dekor, pokud byly volanty dřevěné, byly opravdu dřevěné, nikoli náhražkové. Ale o to teď nejde, tohle konkrétní auto dostalo čtyřramenné BBS v černé koži v kombinaci s nějakým plastem či čím, s "boulema" na ruce a patrně nestandardního průměru (byl větší, než obligátně používaných 360 mm, aby bylo vidět na přístroje, dle vzpomínek šoféra). Obrázek a dodací specifikaci auta mám, ovšem fyzicky je problém, že se tam nikde nepíše typ, rozměr ani dodavatel. Nejde mi o to nacpat tam "nějaký" volant, ale sehnat ten co tam tehdy byl, aby to vypadalo jak má. To je ten problém..... třeba jste ten volant někdo v něčem viděli, i když to pak zase bude asi problém průměrů....

nevim jestli ti to pomuze, ale tady je
[ Link ]

11.11.2008, 10:44 |
SALL zajímavý interaktivní sedačky ;-)
Jo zkus patrat po volantech MOMO, ty je delali v 90tejch pro BBS. Popripade jim napsat mejla.
Takže by to mohlo být převlečené MOMO? Pokusím....
myslim si, ze to bude volant primo od BBS s tim, ze na to jdou dat Momo naby...
Ja na to narazil na jedny aukci z Japanu:
THIS RARE STEERING WHEEL WAS ONLY AVAILABLE IN JAPAN FOR THE JAPANESE DOMESTIC MARKET (JDM), THOUGH IT WAS MANUFACTURED IN ITALY BY THE MOMO COMPANY
[ Link ] =
tap: aha... co ja jsem zjistil, tak je jen ta aukce na ebayi, kde je ten samej co radek.613 shani, jen s drevenym dekorem...
a co jsem hledal, tak jsem nasel jen s tim drevenym dekorem a davalo se to asi jen do BMW...

11.11.2008, 14:45 |
Kesam To jsem asi nikdy neviděl.
Promin za OT, ale ten intos je pecka :-O

11.11.2008, 15:56 |
Timbo taky bych zkusil podrobneji zapatrat po bmw clubech a strankach

Já tušil, že ti exoti tam nemohli dát něco normálně dostupného, kombinát je holt kombinát. Byli to šílenci, ale nepochybně je to jeden z markatních atributů těch aut, proč stojí za to je mít a udržet je v provozu. Pánové díky, jdu útočit na přátele a příznivce baworských přibližovadel :-D

14.11.2008, 22:19 |
prcek radek: sleduj ebay "bbs lenkrad" a urcite se objevi, ja ho mam v triramennym provedeni v Mercedesu a jednu dobu jsem chtel jeste jeden a porad tam byly tyhle 4-ramenny. To "drevo" je sundavaci (vymenny za tvuj karbon), je to plast s nakreslenym drevem. Jinak je to kvalitne provedeny i sity kuzi a pekne padne do ruky.

14.11.2008, 22:24 |
prcek puvodni vzhled drevo

14.11.2008, 22:25 |
prcek Radsi jsem to precalounil do barvy interieru.

17.11.2008, 20:26 |
cila toto som vyhrabal z archivu . Robilo sa to cca pred 5-timi rokmi. Dekor drevena diha. Viac o drevenych a carbonovych doplnkoch na mojej web stranke www.cila.sk

Nevim jestli pomuzu, ale tady je naprodej 535ka s tim BBS volantem ;)
[ Link ]