Navštíveno 4933x

Zdravím,neni to ohledně tuningu..nechával jsem si dělat folie na své mondeo,a můj dotaz je ohledně předních foliích,můžou byt na předních oknech folie??? pac..jsem dostal kartičku stím že mam atest jen na zadní a boční zadní dveře,na přední ne...jeto problém???a chci se zeptat...chci jsi tam dát xenony jsou nejaky s atestem???nebo jsou všechny bez atestu..díky za odpovědi
no tak na tu černotu co máš na těch předních atest asi nedostaneš a policajti tě budou mít rádi:-), jinak pokud se nepletu pokud je sklo tónované z fabriky tak už se na něj zatmavovací fólie lepit nesmí(pokovit snad ano)
mno byli původně nazelenalé,,,ale já vyděl spousty car ktery byli zatmavený a jestě uplně černě..ja mam zy zadní na 22% a ty přední jsou svetle...a ja jslyšel že do nejaky tmavosti smějí být..tak nevim
jo, mám takovej pocit že na předních musí být propustnost světla min. 75% nebo tak nějak, a tím že je máš tónovaný už je máš zatmavený, takže folie který by tam mohly bejt jsou tak světlý že to ani nepoznáš že tam folie jsou....
jo, mám takovej pocit že na předních musí být propustnost světla min. 75% nebo tak nějak, a tím že je máš tónovaný už je máš zatmavený, takže folie který by tam mohly bejt jsou tak světlý že to ani nepoznáš že tam folie jsou.... Jinak jsou předky na některých autech mnohem tmavší, to máš pravdu, sám jsem dával kámošoj na auto na předek to samý co na zadek.......ale byl upozorněn a srozuměn že s policií to už je jeho boj...

05.02.2009, 21:02 |
zipp přední boční okna můžou být zatmavený maximáně z 25%, což většinou bývají už z výroby, takže asi tak
co se týče xenonů, tak na ty žádnej atest není, ty tam prostě nemají co dělat
zipp: ah tak nic...to už by bylo další věc pro ty švestky,aby mě stavěli.jo tak mi řekni proč je tedy ty xenony prodávaj,pro sportovní učely???..jako já byl taky upozornovaný na ty přední..ale prostě se mi to nelibilo ten hrubý odskok té tmavosti...
thomas987: ja jsem jsi to hle co píšete myslel..ale tka radši jsem se zeptal...
hanzy10: hele tady se prodává plno nehomologovanejch věcí.....a nikdo ti neřekne proč se to prodává......prodává se to proto že to lidi chtěj a neřešej homologaci, policajty, STK nebo takový věci... ;-)
jedině se sežeň origo světla se xenama....
thomas987:jasny diky..jasně a stručně...o.k
jinak na druhou stranu kdyby všichni řešili homologaci atd., tak by zase nevzniklo plno krásnejch aut.... ;-)
2habzy10:Aby jsi tam mohl myt xenony, tak bys musel myt odstřikovače světel a elektronicky naklapeni.Jinak od 500,- do 3000,- pokutecka kdyz te stopnou:-(
Proč vlastně vadí tmavá přední boční okna?
to Collin:
protože není vidět na řidiče.
Například v Německu jsou přední folie totálně zakázané.
neni problém dat originál xenony vč čočky a na ty ti nikdo určitě nikdo nic neřekne budeš si muset ale připlatit oproti hid a pokud dáš hid sadu ktetá bude správně osazená není problém jdou krásně seštelovat na regloskopu a folie bych opravdu neřešil policajt tě za tohle cejpovat určitš nebude...
Otes@nek: proč musi byt odstřkovače světel u xenonu??
Já mám třeba okna pokovený, když se naleštěj tak docela zrcadlo že tam vidět není a je to v normě a schválený s atestem, kartička, zapsáno v TP...
D@ve_83:
ostřikovače by měli být protože když máš před xenonem špinavý světlo tak to muže dost oslňovat

pokud je na sklech napsano tinted a je tam folie, muze to byt problem. Dle me muzu bejt problem i po instalaci origo xenonu, protoze to neni v TP.
Tomik: moc pekny favo.
jezisi zase se tu budou psat blbosti, xenony nidky v TP se nepsasly a ani nebudou...

06.02.2009, 15:37 |
kamil306 | Upraveno: 2009-02-06 15:38:48
Mám folie na skle a jsou tmavší, kartičku teda na ně mám, ale za ty víc jak 3roky co to auto mám, ji po mě nikdy nikdo nechtěl...a vůbec, policajt tě zastaví a než přijde, máš okno stažený;-)

06.02.2009, 16:04 |
Libor nedávno sem byl na STK a byl problém s xenonama nebo spíš s barvou světla, protože mám 6000K (přišlo jim to modrý)takže když bych dal 4300K tak to bylo v pohodě.
Kamil306: Píšeš ty, kterej jezdí v kabriu, takže asi permanentně se staženýma voknama... :o))))
xenon: urcite? z moji hlavy to neni, rikal mi to kamos a nema ve zvyku placatnesmysly, ja se spis divim, co delaj folie a jakykoliv zatmaveni v tp...
aha..mno tak to je na prd..jsem si tam ty xenony chtěl dát, tak na tom mondeu nemam ostřikovače takže smůla...mno ale když jsou třeba ty mondea s xenonama co mají tu čočku,tak taky neamji ostřikovače světel,ale nejsem si jistý takže bych nerad kecal...

06.02.2009, 20:06 |
bafis Mám zalepený auto asi stejně jako ty a xenony jsou na autě taky dodělávaný. Najezdil jsem za rok a půl skoro 50tkm a to i dost v německu a nikdy žádnej problém. Spíš mě buzerovali za špimavou spz, nebo za nesundaný tažný...
Djturtle: jojo hlavně teď:-)
A proč vadí že nejde vidět na řidiče?

06.02.2009, 22:07 |
bafis Jde spíš o to že řidič u těch tmavších moc nevidí v noci ven.
Je to prasárna, mě se líbí co nejvíce tmavé okna, a to na všech oknech stejně..
Collin: ja bych to dal taky úplně tmavé,ale ja stím kombajnem couvám pozádku.a je pravda když to misto kde parkuji nemam aspon málo osvětlené..tak stím mám trochu problém parkovat...trváto o chvilku déle:D a do predu jsem si dal menší svetlost pač jsem je tam chtěl a azroven jsem nechtěl dráždit policii,a bylo mi řečeno že do nejaky tmavosti smějí být...
scream pises bohuzel hlouposti a tvuj kamarad placa kraviny opravdu, se ho zeptej kam se to prosimte do TP pise jo ? tady mas kopie original TP kde jsou xenony v originala a takhle ti muzu naskenovat klidne dalsi 5 TP :-)

ok, v pohodě. Takže tedaje možnost jak to udelat, aniz by se po me mohl nekdo vozit? Do cordoby?

07.02.2009, 17:27 |
BULOH Tak tyto věci se zde probírají pořád dokola. V postatě jsou jen 2 možnosti:
-mít auto s origo xenonama a bez folií na předním okně, případně většina firem co dělá folie ti nalepí i na přední tonované sklo ty 25% folie a dá ti kartičku a nálepku, která ti stači při TK a kontrole policie, nikdo ti neřekne půl slova.
- dát si na auto HID sadu nebo xenové výbojky a na přední okna trošku tmavší folie než je těch 25% a taky bych to nějak neřešil, každopádně u této druhé varianty to bude vždy nehomologované.
Nic víc a nic míň.

07.02.2009, 17:28 |
BULOH Tím předním oknem samozřejmě myšleno přední boční....
Kamil306: Hele, náhodou já jsem byl dneska umejt pažouta ve Slatině na wapce a jelikož bylo pěkně, jel jsem nahoře bez...

07.02.2009, 21:13 |
kamil306 | Upraveno: 2009-02-07 21:13:35
a měl si i ty okna dole?:-)
tak ono stačí soudruhům úplně klidným tónem oznámit, že s nima souhlasíš, ale že bys rád věděl, jak na to nepovolené zatmavení přišli, jestli od oka nebo jestli ti to změří, třeba jako rychlost... měl jsem na tohle téma 2 debaty v poslední době (to mám zatmavení úplně minimální-dovnitř je vidět bez problémů) a nakonec jsme skončili u pana Langra :-))

08.02.2009, 13:54 |
FBS je nepsané pravidlo že když nemáš černoty černý, a máš světlý, tak tam i já dávám atest, a kartičku. Je to o policajtovi, a hlavně si uvědomte, že je to o vás řidičích, ja mam střední folie na celým autě, což už je i dost, ale díky tomu že se k silniční kontrole chovám vždy slušně, nikdy neřešili folie, a to mě stavějí dost často, protože s tim autem jezdím skoro každou noc Drinkassistance po Brně. Naopak se nestačim divit když jedu s někým, a zastaví ho, jak jsou řidiči oprsklý, drzý, to se nedivim že chcou vidět i povinnou výbavu a hledaj kde toho debila obrat o pokutu nebo body...je to opravdu z 90% o vystupování a slušnosti, je to jen jejich práce,a zkuste je pochopit... :o)
FBS:jo to souhlasím stebou...ale mě ten kdo mi dělal folie nedal atest na prední...a to mam take 22% to je asi ta střední tmavost.jo to máš pravdu že je to o tech policajtech..a i na tech řidičí,i já byl svědkem události když řidič seřval policajta.Dost dobře po sobě řvali.takže souhlasím stebou...