Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > svíčky

o Navštíveno 4065x o
o 24.02.2009, 15:38 | Verano
tak neska sem si koupil do fábky nové svíčky.Měli jen od brisku 3 bodové 75kč kus.Hned sem byl vystaven od kamarádů kritice že jsem nekoupil dobře. Byli mi doporučeny densa iridium,vím že cena je někde jinde ale chtěl bych vědět váš názor, zda-li se to vyplatí pořídit???motorizace 1,4 mpi 50kw

o 24.02.2009, 16:20 | Dragster
Osobně si myslím, že na jízdních vlastnostech to určitě nepoznáš, jinak souhlasím ty 3 bodové brisky stojí vážně za hovno, měl jsem je také a nedalo se na nich jezdit, do 3000ot/min to pořád pocukávalo, už je nechci ani vidět. Jinak můj názor je ten dej tam to co doporučuje automobilka, pokud to namáš na závody, ale na běžné každodení ježdění, tak tam dej to co tam má být.
o 24.02.2009, 16:22 | Frenkie
uprimne - denso iridium v takovym motore nevyuzijes.podle me vyhozene penize. ty Brisk jsou v pohode a Fabuli budou plne stacit
o 24.02.2009, 16:30 | michal_smsmsm (A)
nevim jak u fabie ale u mondea (ktere je vybirave jak krava na svice) sem po brisk, denso a podobnych hyper super turbo 3bodovych zazracny vykon slybujicich svicich za sileny prachy koupil svice primo od FMC za tusim ani ne 100kc/kus a motor si jen prede blahem...
o 24.02.2009, 16:36 | H-Honza (M)
kamaradi moc ctou tuning magazine
nevyplati, jak pisou ostatni.
myslim ze pokud bys na tom trval staci sahnout po levnejsi alternative, nicmene u tohohle motoru se obavam ze jedinny co ziskas je delsi interval vymeny, ale neumerny cene...
o 24.02.2009, 16:42 | Tuner#2
Blbost jak Denso, tak ale i ty tříbodovky. S MPI lištou lépe chodí klasicky jednobodové a buď brisk a nebo pokud chceš kvalitu, tak NGK. Ty jezdím na upravené Felicii já a max. spokojenost a vejdeš se do 80,- za kus taky.
o 24.02.2009, 16:58 | Verano
jj no měnil jsem svíčky pač tamty byli hrozný už. Chtěl bych právě nějaký aby to bylo aspon trošku svižnejší přeci jen přechod ze 115 koní na 68 je razantní
o 24.02.2009, 17:01 | jerzy05
jj, jako ty nade mnou, u tohodle motoru je to dostacujici....
o 24.02.2009, 17:04 | Tuner#2 | Upraveno: 2009-02-24 17:05:50
Verano: Svíčkou, ale vyšší výkon nenaženeš, spíš můžeš volbou špatné tepelné hodnoty svíčky a nebo jiným jiskřištěm motoru poct do věčných lovišť až se rozpadnou písty. Pokud chce větší výkon u 1,4 atmosféry, tak zvětšit KP, jinou vačku a jinou mapu do řídící jednotky třeba od motor-excelu. Hlavně nevěř kecům, že stačí jen svíčky a nebo čip. Pak to bude znatelný rozdíl, ale svíčky nikdy.
o 24.02.2009, 18:26 | Only_One
pokud chceš vyšší výkon tak tohle prodej a kup si jiný s adekvátním výkonem.
o 24.02.2009, 19:24 | koren
NGK a typ podle doporuceni vyrobce. mas jistotu ze to nebude s_acka a ze bude fungovat...
o 24.02.2009, 20:45 | Rajdlos
Nejlepsi svicky na seriovem motoru jsou OEM svicky, Iridiove maji naopak o dost mensi zivotnost a muzou motor i nenavratne poskodit, az Ti ukapne tak to poznas :-)

Typy svicek se meni pouze pokud chces menit hodnotu predstihu a nebo davat chladnejsi, pri zmene detonacich v motoru.
o 25.02.2009, 08:33 | Vencaf
No nevím proč by měla iridiová NGK ukápnout zrovna v 1.4 Fóbii,ale jinak jako ostatní,svíčkama žádnej výkon nenaženeš,dej tam to co předepisuje výrobce, max. ekvivalent od NGK když chceš mít lepší pocit
o 25.02.2009, 09:32 | Nismo.Power
dávat do fóbie iridia to by byl teda krutej joke :D . .. . normál jednobody nejlíp originál nebo alternativu NGK třeba
o 25.02.2009, 20:56 | Honza2.016v
denso=předraženej naleštěnej schit, tříbodovej brisk...shit,ale alespoň levnej...

nejlepší svíčka jednoelektrodová se správnou tepelnou hodnotou a vzdáleností elektrod (na to při dávání novejch pozor..občas tam jsou nastavený nesmysl..)...

mírně upravenej a víc zatěžovanej motor pak snese o 0.1mm menší vzdálenost alektrod než v serii a o stupeň/dva studeňější..

mě se osvědčily Bosche Platinum FR5DP
o 25.02.2009, 22:28 | P3RF3KT
NGK V-Line Sport a nemuzu si na ne stezovat :) ale to do fabie asi zbytecnost :-D
ps: porad si rikal ze uz ti na vykonu nezalezi tak co zas blbnes s vykonem, pokud chces vykon sedni si zpatky do mondea - nejlevnejsi varianta :)))))))
o 26.02.2009, 13:40 | wimpyyy
hoši a jaký svíčky do a3 1,8T?pomůžou hodně některý,který jste zde uvedli?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3074 sekund.