Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Webasto zapojení

o Navštíveno 14974x o
o 08.03.2009, 13:52 | yethy
Zdravím!
Kolega má v E38 730D webasto, typ Thermo Top Z/C. Topení prý ted spíná samo podle vnější teploty a obsahu nafty v nádrži. Chtěl by to ale doplnit o spínání pomocí mobilu. Objednal si modul, který na základě SMS sepne nebo vypne relé, teď jde ale o to jak to napojit na webasto. Podle toho co jsem se díval na netu by to měli mít vyvedeno ovládání na 6 pinový konektor označený jako X1, viz zde [ Link ] Není tam ale podrobně rozepsáno co který pin znamená a jaké napětí na něm může být. Nemáte k tomu náhodou někdo více informací? Popřípadě neřešil jste někdo podobný problém? Elektrika mi není cizí, není pro mě problém to nějak udělat, ale nerad bych něco odpálil a netuším jak se to topení ovládá, proto se ptám. Díky moc!

o 08.03.2009, 14:54 | jura.j
teď sem předělával webasto na ovládání eberspacher a mám dojem , že káblů tam bylo moc , ale ovládací kábl enom jeden . skus najít kábl , kerý spíná od hodin , zbytek jako dochlazování po vypnutí je automat.
takže ručně zapnůt na hodinách bufík a změřit kde se
objeví + , na něho napojit drát relé , kerý zepne gaist a mělo by to fachat.
jinak je to všecko 12v , takže nic nepokazíš
o 08.03.2009, 21:07 | yethy
OK, jen si nejsem jisty,jestli tam nejake hodiny ma,ja jsem se o tohle nikdy nezajimal,tak netusim,kazdopadne asi tusim jak to myslis,tak to zkusim.Myslel jsem si ze by tam mohlo byt 12V,ale chtel jsem mit radeji jistotu...Jeste jsem vygooglil tohle [ Link ] Na strane 13 je schema a podle toho to vypada ze kablik o kterem mluvis by mohl byt na pinu 1 v konektoru X1, co rikas?
o 09.03.2009, 18:53 | jura.j
dneskaj sem to hledal v práci , mám to rozepsaný jak pro debila ( nekdy ně to v hlavě moc nezapaluje ), ale nenašel sem , skusím eště zejtra , ale každopádně tam neco jak hodiny mosí mět a ten kábl najít je pak hračka.
zejtra dám stopro vědět
o 09.03.2009, 21:25 | yethy
OK, diky moc! Ja jsem uz mu psal ohledne tech hodin na ICQ,ale zatim se neozval,tak uvidim.
o 10.03.2009, 09:03 | Vencaf
V tom autě nemusí bejt hodiny,spousta aut má nez.topení který běží jen s motorem jako dohřívání a nemá ani svoje oběhový čerpadlo,takže je celkem pakárna to předělat...
o 10.03.2009, 09:04 | Vencaf
každopádně jestli hodiny má,tak to bude jednoduchý
o 10.03.2009, 19:00 | jura.j
tak se omlůvám , ale ty zasraný papíry ze schématem nemožu zaboha najít , takže už asi víc nepomožu :o(
o 11.03.2009, 07:48 | yethy
No nic, nevadi. V prve rade zjistim jak je to s tema hodinama a pak to zkusime nejak vyresit... Kdybys je nahodou pozdeji nasel, tak to posli treba na mejl, diky.
o 11.03.2009, 10:46 | Vencaf
našel jsem tohle,třeba to pomůže

foto k příspěvku  od Vencaf

o 11.03.2009, 17:58 | yethy
Neco podobneho je myslim i v tom linku co jsem daval hned na zacatku.Vypada to ze pokud tam ma hodiny,melo by se to dat ovladat tim dratem co od nich vede do konektoru X14.Predpokladam ze tam staci pustit 12V...
o 11.03.2009, 18:09 | jura.j
zásuvka X1 , černý drát
o 11.03.2009, 19:00 | yethy
diky moc vsem zucastnenym!Ted uz by nemel byt problem to predelat,diky!
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3039 sekund.