Navštíveno 18468x

Je to sice trosku "rice" v teto dobe uz:)) ale porad si myslim ze k cervenemu autu pasnou cervene trmeny (+ kdyz jsou tak hezky velike:), otazka je jak na to? doporucite nejakej komplet osvedcenej kitik (koukam treba tady na totok - sprej na dukladne ocisteni + samotny lak s "urychlovacem"
[ Link ] , nebo staci nejaka barva jako totok
[ Link ] a cim pak ocistit?). Rozhodne nechci brzdy demontovat, ale zase nechci aby se to za par mesicu oloupalo..:( kazdej tip vitan:)
Btw me jeste napadlo, kdybych to chtel udelat joo poradne, co to sunat, nechat opiskovat a nalakovat v lakovne?:) blbost?
co se tyce barev tak nam motipy dycky slezly... teda za starejch casu... tenkrat nejlip fungovala barva od foliatecu... nicmene cim sme to cistili si uz nepamatuju :-/

09.03.2009, 10:34 |
choze musí se to pořádně očistit, dělal jsem to toulenem, ředidlem atd, :D až to bylo čistý a suchý bez mastnot, vzal jsem obyč spraj na třmeny a nastříkal v několika vrstvách, zabralo mi to celý den a to pražilo slunce, cca 4-5 vrstev a drželo to cca 4roky.

09.03.2009, 11:32 |
Kesam Koukni o příspěvek odemě níže.
Dle mě jsou ty spreje na h..no! Já používám Hammerite popř. Alkyton. Je to sice větší drbačka protože to musíš natírat malým štětěčkem, ale vyplatí se to. Jinak klasicky ocelákem očistit od rzi a pak nejlépe odmastit. Na bývalým autě to je už 3roky a pořád drží a vypadá dobře.

09.03.2009, 14:48 |
PL113 Motip jsou fakt naprd...taky jsem čistil a nanášel snad 4 vrstvy, ale pořád nebylo krytí:(((
Teď to jednou za rok natřu taky štětcem a namíchal jsem si žlutou barvu na topení":)))" + oranžovou na třmeny ve spreji...je to taková hezky žlutá a hlavně neslejzá dolu! Natírám to proto, aby byla pořád tak hezky zářivá:)
Alkyton a drží to přes 4 roky provoz jaro - podzim.

mam skladem Motipy spreje, a sadu Motip barvu v plechovce, dela se s tim hodne dobre
[ Link ]
pokud to nekomu nejde nanest, budou to spise volsove ruce nez chyba Motipu :-) prodavam jich nekolik a vsichni spokojenost

09.03.2009, 19:00 |
PL113 Tak jako jasný že neřekneš něco proti vlastnímu zboží k prodeji;) :-P
ja mel lak primo na brzdy od Motipu a vsechno v pohode
PL113: to bude vazne tema rukama :-) viz kralik
drátěnej kartáč, hadr, technický benzin, hamerite, štěteček, levný, rychlý a učinný
Hammerite neni zaruvzdorna barva ;] takze pri vetsi zatezi se delaji bublinky a loupe se
hamerite sem použil na každý auto co jsem měl a nikdy se nic neloupalo, je možný že báwo bude na brzdách topit víc než Civic ...

09.03.2009, 20:07 |
Kesam Petura:Tak to nejezdíš brzda plyn ale jenom plyn :D
Jako já to tenkrát fouknul a viz je v linku odemě níže slezlo to alkyton to snad snese tak já nemám co brzdit a mockrát stím nepojedu :-)
Jak pisu, pokud nejsou trmeny vystavene trvalemu zatizeni a nezahrivaji se nejak extremne, tak drzi Hammerite v pohode (treba na zadnich trmenech), pri vesti se uz bohuzel loupe. Protoze to neni zaruvzodrna barva. Proto bych ho na to Bawko nedoporucoval.
Jeste by stal za uvazeni komaxit. Ale ten se zase divne loupe od kaminku. Pak jeste ten Alkyton, ten vypada na Tunerovo fotkach hodne dobre.
nechci vyvolavat flame, ale na vsech autech Hammerit a no problem i opakovane na okruhu... pokud se odpari, jsou prehrate brzdy tak jako tak=resil bych brzdy v prvni rade nez nejake barvicky :-)
mám osvědčenou barvičku, mám tím natřené třmeny na svojí M3. To už jsem tomu řádně naložil a no probléémo. Z palice nevím značku ale o víkendu to sem hodím ...cenovka taky super
A co zimni provoz, v poho? Asi skocim do toho Motip kitiku od Rajdlose, vypada super..:) jeste poresit zvedak a jdeme tůůnit:D
Taky musim říct že s Motipen nemám problém. 3 roky drží bezvadně !
Hamerit asi za 15min jedno kolo... samo kdyz ty brzdy rozeberes a obrousis vsechny hrany a vyhladis plochy, bude to vypadat jeste 2x lepe...

a jedna foto po roce pouzivani leto, zima, okruh

10.03.2009, 17:54 |
Lion Teda Hanzi, tak to je mazec. Vždit vypadaj jak NEW!!!
BTW.:Tak to sem koupil dobře. :)
dyť to říkám, že s hameritem to jde taky ... :o)
sorry, ty kotouce na druhe fotce JSOU new :-), slo o ten trmen :-)

11.03.2009, 20:38 |
Lion To Hanz: Jojo vím, pak mě to hnedle došlo (přečetl sem si celý topic a zjistil o čem je), ale už to nešlo editovat.:)Každopádně barva na třmenech drží solidně po tom co zažily. ;-)
Zkusim ten Motip a uvidime, snad vystaci na vsechny, ty trmeny jsou takove male..:))

Alkyton by Tě vystačil asi tak na 10 aut i ta malá plechovka za cca. 140,-

13.03.2009, 22:14 |
*DM* Není to škoda,kazit takovou pěknou Bramboru?Nebylo by to lepší pochromovat nebo pozlatit?
U mě třeba takhle před před zlacením.

Motip drží v poho, mám druhou sezonu... jen dobře připravit :-)