Navštíveno 6380x

Tak sem si trošku hrál,jelikož nemam rad xenony v klasických parabolach, kde nádherně oslnujou, tak sem provedl menší operaci na služebáku :-))
Nechtělo se mi investovat do broušení skel asi 1000kč, tak sem to musel vymyslet jinak,co nejekonomičtěji není to sice 100%, ale myslím že duležité je , že je pro xenony nachystaná čočka...
Dálkové sou řešeny přídavnýmy, takže bude svítit xenon i halogen při přepnutí na dálkové

svaření rámečku pro plexi

vyřezání a udělání imitace broušeného skla

nalepeno...

a na autě....

14.03.2009, 18:32 |
peetm Ty seš ale ďábel Mishanku. Velmi zajímavé, pěkná práce. Na služebák velmi dobré.
no jako mě šlo o co nejmenší investice, samo být to neco lepšího, tak to udělám v co nejlepší kvalitě, ale takhle myslím že stačí :-)
Dobrý Mishanku,daj foto celeho racera. Nech viem na ake auto davat pozor :-DDDDD
:-)))

no tak ty držáky na "dálkový" jsou hustý :o))
Hele Kikre,si presedlal z muziky na rally? Husta kára. :-))))
Jak to zapne naraz, hori trava u silnice...
Pepíno_Honda: to je přivařené k rámu nárazníku, aby se netřepaly, přijde to pak zatmelit aby šla vidět jen pásovina, svár videt nepude.. jinak to prostě nešlo :-))))), předtím sem to měl takhle, jako nouzovku...
ale prostě já se tím bavím :-))) není to mazel, je to spotřebák...

15.03.2009, 09:46 |
Hanys73 | Upraveno: 2009-03-15 09:47:59
Ty voe, kutil Tim :DDD No jako je to mazec, jsem zvědav jak to bude svítit, pak nahoď foto.
Xenonman tady má silnou konkurenci :-))
Hanys73: no xenon dělá trošku profesionálnějším zpusobem, když to dělá pro zákazníky....
kdybych to dělal taky pro někoho, tak to udělám o mnoho lépe ;-)
a pro sebe to nějak neprožívám...kvalita odpovídá autu :-D
no svitit to bude klasika jako xenon v čočce, které potkáváš každou chvili na cestě, akorád se bude asi hodně řidičů divit v jakém střepu jsou xenoooni :-D
slušnej bastl, kdybys to nechal jak to bylo udělal bys líp
za mě palec dolů ..

15.03.2009, 18:47 |
mishan | Upraveno: 2009-03-15 18:48:17
Petura: přečti si pořádně, co sem psal výše a pochopil bys to.... já nepíšu ,že je to krása.... jen zpusob, jak dostat do H4 paraboly čočku
samo že by to šlo pěkněji, ale to by bylo za trochu jiné paníze, a o to mi nešlo..
kdybys věděl jiný způsob, rád si ho přečtu ;-)

15.03.2009, 18:47 |
cuir opravdu si myslis ze to nebude oslnovat ?? mam takovej pocit ,ze to super plexi co si tam nabastlil jako imitaci brouseneho skla bude prave to co bude lamat svetlo a nadherne vsem svitit do ksichtu..presne takova auta a jejich ridice by policajti meli pokutovat..protoze tohle je fakt hodne drsne... az me budou stavet benga za to ze mam na svem aute xenony tak jim na tebe dam odkaz a adresu :D a uplne nejvic sou ty pridavne dalkove...jen pockej az naberes chodce..,.sezeres to vsechno aji s chlupama protoze ti pojistovna nic nezaplati,kdyz mas na aute takovej humus co tomu chodci dosti ublizi pokud bude mit tu smulu ze narazi na takoveho exota....fakt otresne...

15.03.2009, 18:57 |
mishan | Upraveno: 2009-03-15 18:59:10
cuir: já si to nemyslím, já to totiž vím, protože narozdíl od tebe už s čočkama jakési zkušenosti mám a ty očividně víš o tomto uplně kuloví.. tak to prosím nekomentuj, protože nic nevíš, tady je dukaz toho, kde je pracovní prostor čočky a že to do toho broušeného plexi nezasahuje, jen lehce do spodní části, která je tka zanedbatelná, že to vubec nevadí.... tak když nevíš, nekomentuj...

15.03.2009, 19:02 |
Lefi Jako Petura...
Možná je to tím vozem,ale přijde mi to jako klasická kára z Bertramky....ty světla tomu dodávaj tu správnou vlnu :)))
Lefi: jo je to vozem, me se auto taky nelíbí, vím že origo by bylo lepší ,ale dávat do klasicke praboly HID xenon, to dělá pouze sobecké prase.....

15.03.2009, 19:09 |
cuir to na fotkach sou v cockach xenony ?
uznavam ,plexi evidentne svetlo nerozptyluje ,myslel sem ze to bude horsi...jeste by me zajimala fotka z pohledu protismeru druheho auta. Ale az tam budes mit xenon...
a jakou vymluvu budes mit na ty dalkove...asi takovou ze ty chodce nesrazis ,ze...
at tak ci tak s tim plexi sem se spletl ,ale ty dalkove sou hnus...pokud by si to pouzival jen na pole tak nereknu ,ale tohle je hodne silna kava...
cuir: no sem rád, že si mi uvěřil, ne, ted tam ještě xenony nejsou, ale to nic na rozptylu světla měnit nebude...
jinak po dnešku jdou místo H7 čočky, čočky bixenonové, takže dálkove jdou k jinemu majiteli....tak už mužeš být klidnější...

15.03.2009, 19:58 |
cuir parada...takze aspon nejake zmeny k lepsimu :) ne fakt ty dalkove byly moc...pak postni fotku s xenonama az budes mit...mas nejak resene vyskove stelovani ? aspon z interieru ..nemyslim automaticke...ale kdyz nalozis kufr aby to nesvitilo do nebe...
jiný způsob je ten, že v H4 parabole nemá co dělat xenon, tak asi takhle ... a když už ho tam musíš mít, tak za ty jiný peníze jak si sám psal aby to bylo pořádně...
mám na to stejný názor jako psal cuir
ano xenon svítí lépe i to lépe vypadá, ale kdybych se pro něj rozhodoval, tak to dám na auto které to má z fabriky a koupím k tomu ty správné světla a nebudu nic bastlit
cuir: jo výška světel je řiditelná z místa řidiče
Petura: a jiný peníze sem myslel pouze vybroušení skla..výsledný efekt je stejný, jak mám ted, jenom ted to mám teměř zadarmo, to jsi zřejmě nepochopil, v tom jedinem je rozdíl.. funkčnost svitivosti at to udělám takhle, nebo to udělá xenonman je naprosto identická..
a jiná světla na tohle auto sehnat nejdou, tak sem to vyřešil jediným nejlepším zpusobem....pokud máš jiný a lepší nápad, klidně ho napiš, když mě kritizuješ, rád se poučím...
mno mě se to docela líby ale co ty dálky?napiš pak co ti řekly na technický:-))))))))))))))))

15.03.2009, 20:41 |
mishan | Upraveno: 2009-03-15 20:42:59
luda551 na technický budou origo světla, to je jasné, takže to neřeším... a dálky jdou stejně pryč....

16.03.2009, 17:57 |
Kesam :-) masakr .
Je třeba se na to podívat také tak, že pokud někdo jezdí s parabolami, které jsou po smrti tak je asi větším nebezpečím než co se teoreticky stane s chodcem při toeritické nehodě. Měl jsem Peugeot 605 a světla svítily jak světlušky a také jsem to řešil. Náhrada pouze originál Valeo za asi 6500kč/ks ale pořád jen H1 což bych si moc nepomohl. Hodnota auta max. 20k a babo raď. Nakonec jsem auto prodal a bylo. Ale v takovémto případě by xenony za 3k byly menší zlo než jezdit naslepo.
Jinak dotaz. Mám P406 a ve světlech přímo čočky, sklo je hladké a čiré. Co by vyšlo předělání na xenon ? Ví někdo ? Díky.
hifim@ni@k: no,konečně někdo, kdo pochopil moji předělávku :-) díky....
no tobě do 406 stačí HID sada , kterou nahradíš žárovku v čočce..
xenonman má kvalitní sady za velmi pěkné prašule....
u tebe bude v čočce pravděpodobně H7, tak ják mám teď já, já mám čočku z passata B6 a patici H7

17.03.2009, 13:39 |
Alda Zaznam z STK bys pak mohl hodit na youtube.
No děs běs ! Měl jsi raději koupit nový lampy a udělal bys líp. Tohle je hrůza a i když ti to nepřeju, tak tvoje auto se stane trnem v oku mnoha cajtům a svým způsobem je to dobře...
Octávák: a mužeš mi vysvětlit, co bych si jako novýma lampama pomohl? proč sem asi ty puvodní předělaval?
a s těma policajtama si mě báječně rozesmál, to jako fakt :-D :-D
a už sem tu psal, že ty dálkové jdou pryč....
Alda: na stk budou samo origo světla...takže neřeším....

18.03.2009, 17:42 |
trlon Octávák-Co má policajtum vadit?
To nechápu
Ja mam Bi-xenony a bez cocek a zadní policajti problém nedelali

18.03.2009, 18:24 |
Hanys73 | Upraveno: 2009-03-18 18:24:59
Noo tak někdy je velký problém fízlům vysvětlit že ty xenony jsou v autě origo! Zastavili mě s C-Maxem kde mám xenony origo v čočce a 10min. jsem mu vysvětloval že jsou tam sériově! Proč bych tam taky jinak měl ostřikovače světel že :)
A za předělávku na HID xenony dostal brácha 300,- pokutu :D
Dle mě když máš xenony tak by měly být výškově stavitelné + ostřikovače popř. stěrače světel, ale pokud se mýlím tak mě opravte ;)
Jinak já bych taky žádné fízly neřešil a na technickou bych to vyměnil :D
no jako když mě chytnou a budou mít řeči na xenony, taak prostě pokutu zaplatím, protože vím, že už co sem měl xenony v golfu , mi několikrát zachránily auto před střetem s vysokou zvěří a jinou kolizí, kterou prostě s H4 sem neměl šanci vidět... to je hlavní důvod teto předělávky, takže si kritizujte jak chcete...
hanys73: já sem světla udržoval na golfu teměř stále v čistotě, takže asi tak...to budu dělat i tady...