Navštíveno 22043x

18.03.2009, 10:16 |
Zan Zdravim
Chtěl bych se zeptat... vím že se to tu párkrát už řešilo. Jak oživit lak na starém autě? Bylo tu pár názoru , tak by mě zajímalo co se osvědčilo.Auto je roku 1993 zelená metaliza. Na autě jsou drobné škrábance a oděrky, prostě z provozu a ze sídliště. Plus teda trošku zašlej lak. Tak mě napadlo vzít to Tempem a pak nějakým voskem co má v sobě barvu jako auto.
Má někdo nějakou dobrou zkušenost ? Popřípadě co na to koupit. Akorát aby to nevyšlo dráž jak cena auta :oD
zkus to tempo.. ja ho pouzival a vzdy to bylo super. popr jeste Horst Fuks prodava supr pripravky ktere ti zakryji i stopy po vzduchovce :D
tempo mi taky vzdycky pomohlo,ale nikdy ne na metalize...
Musis mit spesl tempo co je na metalizu. Je fuska ho sehant ale pomohlo mi

18.03.2009, 10:43 |
Hrabi jako ostatni - tempo a nechat na tom ruce:-D

18.03.2009, 10:44 |
Zan A co to pak ještě vzít barevnym voskem ?
tempo na metalízu = nový laky
temp = žánův lak
sice 3M je drahý ale koupil bych ho pokud to myslíš s oživenim vážně :) takže umejt auto, 3M kyblík stojí asi litr,přejet to tou jejich brusnou, pak bych vzal tempo na nový laky, přejel to znova, umejt auto a přejet to TurtleWax platinium voskem :)
Odporucal by som radsej namiesto Tempa nieco od Turtle wax. Maju pastu aj na starsie laky. Alebo ako pisal Nismo 3M.

18.03.2009, 12:19 |
Zan Ted jsem zkoumal produkty od Turtle wax. Vidím to na oživovač metalických laků a pak barevný vosk (našel jsem že je to i pro metalické barvy)
Tempo je dobrý na starej hodně zašlej lak,bere velkou vrstvu. Radši si připlať za 3M, to je kvalita

18.03.2009, 13:39 |
Zan Díky.
Asi zvolim postup jak tam píše JP v tom staršim příspěvku :o)
Hlavně mu musíš zavolat, při jaké teplotě to nejlépe dělat:-)))))))))))))
já ti cjhtěl napsat aby jsi napsal JPmu, ten by měl radost:-)))
...měl by tu přijít nějaký profi lakýrník, aby tu napsal názor na tempo ;-)

18.03.2009, 18:46 |
m1tv tepmpo je hrozna brusna pasta to zachvilku tim tam nezbude žadnej lak ... a je mastny takže ho maj lakýrové radi děla jrozny mapy na novym laku a nejde to umejt :)

18.03.2009, 21:03 |
swep ja to tempem probrousil az na plech
no ono se taky tempem nesmi lestit porad. Staci tak jednou, dvakrat a pak uz jen treba turtle waxem...
a nebo se stav u nas, cena za rozlesteni laku - 1.000,-Kc
rozhodně bych na to nebral tempo, to je fakt brusná pasta skoro srovnatelná se silichromem (s trochou nadsázky) 3M výborný zkušenosti litrovka vychází kolem tisícovky a nezklame, pokud to budeš chtít brát poctivě tak si kup finišovací pastu a nech na tom ruce, pokud ne je trošku drsnější varianta 3M (teď nevim jaký označení) a to je o něco rychlejší ale pokud použiješ kotouč zbydou ti tam stopy. po vyleštění tam budeš tak měsíc mít voskový povlak přímo po leštící pastě po měsíci přejet už jen voskem a udržovat, hotovo.
kral007, ja mu to rikal:o)

20.03.2009, 19:37 |
Mafian25 | Upraveno: 2009-03-20 19:38:18
nechci si tady dělat reklamu ale pracuju na automyčce a tam renovace laku děláme.když tak pisni na icq a ja bych ti řekl co a jak jinak mrkněte na
[ Link ] a pak tady
[ Link ]

20.03.2009, 19:42 |
MaxxT jednoduse 3M :-)

30.03.2009, 16:24 |
Parma Kde sehnat v Praze to tempo 3M. Mam oktu r.v 2004 v šedý (grafit) metalíze a buchta mi udelal pod klikama zařezy nehtama do laku jak nevim co + nejaky odřeniny ze sídliště. Potřeboval bych menší balení (250 ml stačí), díky..:-)
Kdo uz z 3M delal ? Jaky je postup prace ?

26.11.2009, 14:59 |
soray Zan:
Zahodil bych vsechny vyse uvedeny patlatka (mimo 3M), prostuduj tohle www.detailing.cz a budes chytrejsi.