Navštíveno 6482x

Zdravim, mate nekdo zkusenosti s temito pneu? Nasel jsem testy jenom na Pirelli P6 a zajimalo by mne v cem se od nich lisi ten novy tym Pirelli P6 Cinturato? Diky za nazory...
P6 Cinturato je nástupce P6, vyrábí se od roku 2008.
Dezén je totožný se starší P6. P6 Cinturato má vylepšenou směs, u které je kladen maximální důraz na snížení emisí CO2, snížení opotřebení pneu a snížení valivého odporu - snížení spotřeby vozu. Směs obsahuje větší podíl siliky, díky čemuž jsou zlepšeny jízdní vlastnosti na mokru a zejména pak při brždění.(text vypůjčen z pneunet.cz)
Diky, ale na pneunet.u jsem si to samozrejme precetl. Hledam nejakej test (treba ten nemeckej "DAV"-tušim), nebo osobni zkusenost...
"snížení valivého odporu" Uz jen tahle fraze me znechucuje. Mam sjety P6000 a tohle si misto toho urcite nekoupim. Guma ma drzet a ne se starat o spotrebu. Urcite by me ale zajimal ten test.
to kozlustechnykus:
a o jakych moznostech tedy uvazujes?
to kozlustechnykus again:
a jak jsi byl spokojenej s tema staryma P6000, kdyby se mi je podarilo jeste nekde splasit?
Zatim jeste nevim. 1mm jeste maj nad kontrolni body, tak uvidime:) Ale asi neco od Pirreli. Mozna P7, ale jeste jsem to nezkoumal.
Spokojenost: Na suchu nemam vyhrad, jsou to celkem lepivy gumky, takze pekne drzi stopu a nerozhodili je zmeny smeru s brzdenim a podobny skopiciny - aby fabia odsadila zadek, muselo se to uz hodne prehnat. Hlucnost mi prisla celkem nizka, hlavne oproti pneu se sipovym vzorkem. Pri brzdeni se zablokovanyma kolama by to mohlo byt o fous lepsi, ale zadna tragedie - nemam ABS. Na mokru uz to takovej zazrak nebyl, ale stale nic, co by cloveka vydesilo. Chovani predvidatelny, takze kdyz uz se utrhly, nebylo to jako na lede, dalo se neco delat a korigovat to dle prani uzivatele:) Vydrz bych videl jako slabsi stranku. Nevim uz, koilik sem na nich najel, ale pres 40 000 to urcite nebylo. Je fakt, ze kdyz jedu, tak vetsinou znamou trasu, takze si zatacky vychutnavam a gumy dostavaji zabrat. Nemam zadny super auto, ale ja byl spokojenej. A libi se mi design:)

27.03.2009, 19:17 |
jasisoft | Upraveno: 2009-03-27 19:18:56
jop, ja som mal na fabii tiez P6000 a spokojnost, drzalo to pekne stopu a na tej vode to sedelo tiez velmi dobre. najma oproti continetnalom..... Momentalne na octavke mam Continental ContiEcoContact3 a kym sa trochu nezjazdili tak to smykalo a nesedelo na ceste. Teraz su po cca 35tis km celkom dobre, ale strasne sa deru. preto v blizkej dobe idem zase kupovat pirelly a rozmyslam ci P6000, P6 alebo P7...... celkom sa mi pacia najma tie P7 tak uvidime...... ale predpokladam ze ani jeden z danych modelov nebude chyba
takze mal som moznost otestovat na dost slusnom aute pirelly p6000 powergy, p6 aj P7 a jednoznacne som rozhodnuty za P7. su fakt asi to najlepsie z celej rady.