Navštíveno 5122x

potrebujem poradit z hlinikovimi kolesami mam dovoleny 14" rozmer a chcel by som dat aspon 16" ale potreboval by som predebatit urcite veci za a proti.Dik Mato
a co konkrétně tě zajímá?
mam kiu sephiu a alternativa je tam 14".Potrebobal by som fakt skromnu radu chcem kupit disky, ale 14" sa mi zdaju male.Co by si mi poradil?
zo zapisom neni problem.

14.04.2009, 20:36 |
Tajda Podívej se...čím větší kola, tím větší hmotnost a nizší dynamika (teda pokuď to nebudou nějáke light OZ. či magnesiová kolca Další mínus je horší komfort a větší opotřebení podvozku (přece jenom pneu má nižší profil a méně tlumí.
Toto je daň za velká kola a pěkný vzhled. Já měl na autě 15 a chtěl 17...po prostudování si pár článků a diskuzí jsem však raději udělal kompromis a vzal 16tky.
Fakt záleží co člověk očekává a jaké má auto ...na novém to není zase tak moc poznat jak na autě co má 100 tis a podvozek už něco zažil.
Na jaké auto to máš
to Tajda:
to není tak jednoznačné... mám tu skladem poměrně velkou spoustu větších kol (16 - 17"), které jsou stejně lehké jak většina 13" a 14".
tajda je to kia sephia 1,5 a teraz mam 70000km a mal som moznost za dobru velmi dobru cenu vymenit tlmice tak som dal sachsi.

14.04.2009, 22:56 |
Tajda To auto sice moc neznam, ale myslím si, že 17cky by vypadali až moc na tohle auto a další otázka zní, jestli by se tam bez uprav blatniků vubec vešli...ale myslim, ře 16/45 x 50 by vypadaly dobře.