Navštíveno 5650x

Potřebuju nutně vyměnit brzdový destičky , jedna se mi rozlámala . Nový už mám ale když sem je chtěl vyměnit zjistil sem že umělci z peugeotu mi na třmeny daly 5tihranný šrouby . Klasickej ořech na to nesedne , 17ctku na to nenarazim ani násilim a 18 je zase moc velká . Neni tu někdo z okolí Dobrušky kdo by měl nějakej povolovák ? jinak mi nezbejvá nic jinýho než sehnat vlek naložit to a odvézt to do servisu kvuli 4 šroubkům.

WDčko a sykovky už sem skoušel ale akorát bych tim oddělal šrouby.

17.04.2009, 13:55 |
Adler cao neni potreba sundavat trmen na vymenu destiček ...
vytahni obe perka z destiček ... a u horniho šroubu maš zavlačku tu yvytahni a ten L profil co zajišťovala vytahni ven. tak uvolníš deksy a vyměníš.....
jinak pokud fakt chceš třmen dolu tak povol šruby co jej drží na těhlici
sem lama. co je to těhlice ?
praalien: bez urážky,ale radši to nech někoho udělat ať se někde nezabiješ.. když se ptáš na takový věci
Praalien: Na těhlici to celé drží..
Ještě kousek a pístek vyskočí :-D

17.04.2009, 15:01 |
praalien | Upraveno: 2009-04-17 15:08:21
Vencaf : ale na něčem se to naučit musim navíc na tomhle asi neni zrovna moc co pokazit a nakonec je tu ještě poslední problém že nešukám milionáře. Skusil sem vytáhnout ten vingl ale nejde to hrubou silou a tou ještě hrubší mám strach že něco vykurvim. Celý je to děsně zrezlý a rád bych to celý hezky očistil a nalakoval jenže k tomu potřebuju jeden blbej klíč kterej nemam a asi ani nebude zrovna běžně vyráběnej nebo se dá něco takovýho sehnat v obyčejnym železářství ?
vždyť podle fotky tam je klasický šestihran počítam tak 17 nebo 18 a to koupíš uplně v každém železářství

17.04.2009, 15:44 |
Hanes tohle jsem už po někom tolikrát předělával-dělaj si to sami a pak se to hřeje.
Dej si pozor, jsou dvě a dvě desky, dej je přesně tak jak byly, jinak ti to bude přibržďovat,
Ten pětihran poovolovat nemusíš, jen vytáhni závlačku a vyraz plech co je pod deskou.
Taky koukám že máš vyskočenou prachovku, chtělo by to oleštit pístek a dát novou. Jo a přetočit kotouče.
Sweetka : tak to přepočítej ještě jednou věř mi neseru se s tim od rána jentak z prdele

17.04.2009, 15:56 |
Sweetka | Upraveno: 2009-04-17 15:56:20
a jinak ja říka adler a hanes neni potřeba sundávat třmen
Hanes : jednoduše sundat to o co se tu snažim celej den a trochu to zkulturnit. Ted mě napadlo udělat ve stranovim klíči zářez aby bral všechny 3 strany najednou .
praalien: nic neříkam :D ... na te fotce nejde poznat kolik to má hran ani na te zvecenine... jinak díky té prachovce je ten pístek na opravu jak psal Hanes.. protože jesti ho tam zatlačís v tomhle stavu tak ti může poskodit gumicky uvnitř...
2 Sweetka: zajdi k vočnímu... je to jasne vidieť že to je 5-tihran...
Slim: u očního jsem byl a vsechno ok :D a kdyby jsi nahodou nevidel tak levá strana škoubu je slitá ...

17.04.2009, 17:09 |
praalien | Upraveno: 2009-04-17 17:17:28
Sweetka : neni to rez je to jen špína :-) stačilo otřít. a dík za rady...povedlo se :-)
problém..chtěl sem vyměnit destičky i na druhý straně ale pístek se nedá zatlačit dost ani na to aby tam vlezla třeba jen jedna nová ...
To není moc dobrý nápad se něco učit na brzdách:-)zvlášť když nevíš jak se co nazývá,toto je hazard ze životem,když se chceš něco naučit,tak pozvi nějakého mechanika a ať ti to nejdřív ukáže,stačí když špatně vložíš zarážku a desky ti vyskočí!!!Brzd opravdu nejsou sranda
praalien: nechci s tebe delat nejakou p... ale povolil sis víčko od nadržky? .... mohlo by to být třeba tím
Toť vše za prvé a jak to tady člověk čte tak ty desky ti stejně dlouho nevydrží nějlepší máš vše rozebrat valečky ven vyčistit atd. a pak popřipadě vyměnit i hadičky!!!!! a co kotouč?neni už tenky??nevypada nejlip!!jak řikali ostatní brzdy nejsou sranda!
Docthor: na nečem se naučit musís :) neříkam ze brzdy jsou zrovna to pravé ale už se mi jednou stalo ze mi upadl třmen za jizdy a moc sranda to nebyla to je tak když dělaji brzdy opilí.. :) takže doporucuji dobre vsechno zkontrolovat!!
Sweetka : je to vyzkoušený , levá strana je v caiku . jinak výčko nádržky sem si otevřel a zabejčil sem tak že sem ohnul hasák a stejně nic . pístek zaleze maximálně tak že se tam dá narvat jedna takovym způsobem že by to pořád brzdilo tak sem jí zatim nechal pač mi nic jinýho nezbejvá nejspíš bude nějakej průser s pístkem . Jen doufám že to ještě měsíc vydrží a pak si to může třeba celý spadnout z útesu
Lukin.xxx: ano nejlepší by to bylo ale bohužel sem nestudoval na automechanika a všichni co se o auta bid trochu zajímají sou z prahy plzně nebo karlovejch varů . východní čechy sou hluchý místo takže mě to nemá kdo učit .Ale jak vidno tak sem to zvládnul. a ano hadičky chtějí vyměnit jako sůl , stejně tak kotouče , bubny , zadní náprava , převodovka , sytič , čepy , tlumiče , unik oleje , unik vody , unik benzínu, nový ložiska , rozvody , vejfuk , geometrie , kompletně vyvařit , nový čelní sklo , učesat chladič ,opravit otvírání dveří , okna a sedačku u spolujezdce a odvětrávací hadičku u filtru , spravit střešní okno a kabeláž elektrickejch zrcátek.... doufám že ti to stačí a ano jsem si vědom toho že to auto je vrak ale jak už sem říkal,milionáře nešukám a sem jen podělanej student. KPIŠ ?
praalien: no asi by to chtelo ten pístek vydelat a cele to repasnou prace hrůza ale cena je za repas sadu gumiček a vseho okolo neco kolem 315kc bez dph na ty levné šroty :) ... jinak já měl dříve francouze R19 a prachsproste jsem ho jen ojezdil a zešrotoval najezdil jsem 40tis km bez udrzby jediný co jsem vyměnil byli desky :D už je to doba ale můžu říct že dneska už bych si to nelajznul...
praalien:nevim jak to má peugeot,ale já musel u citroena s pístkem otáčet a zároveň tlačit aby vlezl zpět...
Sory,ale to že to nejede se nic neděje,ale že to jede a NEBRZDÍ to už je průser.A poskládat to jenom nějak aby to bylo je na prd a může se ti to vymstít..
to maš fajne auto tak stim radši nejezdi na cesty ještě někoho zmrzačíš!! ale brzdy jsou brzdy

18.04.2009, 13:20 |
praalien | Upraveno: 2009-04-18 13:22:41
Mám otázečku, jak ste sakra všichni dospěly k názoru že to nebrzdí ??? pokud sem něco co tak vyznívá napsal tak se omlouvám ale pokud je mi známo tak to brzdí líp než když to vyjelo z fabriky.
Sweetka: právě u předních je tam ručka u C5
marlag: oni jsou odjinud ;)
frantíci když vymejšlej tak je škoda to vůbec řešit, občas mi zůstává rozum stát co ty ho..da zase vymysleli

22.04.2009, 16:29 |
Ginda ja ti dam ze tady nejsou zadny mechosi :o)) a ani to nemas tak daleko (Solnice)kdybys necoi potreboval tak se ozvi
u francouzu ma všecko svuj duvod proč je to tak řešeno i třeba ta ručka