Navštíveno 6120x

to včera konečně vrklo :)
už to je nějakej pátek co jsem Supru koupil ale nějaká ta práce po večerech a o víkendech a už bude ok :)
aneb k čemu lze doma použít starý lešení, pár hodin práce a motor byl opět na svém místě :)
o víkendu pořádně naladim předstih a nechám ho chvilku bručet at si to sedne....
jinak nový ACL Duraglide 780 šály hlavní/ojniční
nový olej čerpadlo
nový písty
komplet nový těsnění
nový šrouby hlava, vše dotáhnuto o 10-20% víc než udáno v manuálu :)
jinak tam bude pár věcí kolem jako walbro255,kopie new HKS ale to dodělám nejdřív o víkendu a už by to mohlo jezdit :)
po koupení s KO motorem

motor venku za cca 3hod

rozebráno výjma hlavy která je zcela ok do posledního šroubku :)

nacvakáno

s novejma to vypadá hned líp :)

new pumpa upravená na větší tlak

jen origo ale něco snad ještě zvládne :) časem asi T3

nebyl čas čekat až bude na dílně volno takže hurá lešení před garáží, kočkostroj a už se pokračovalo :)

komplet

už je v autě, vše zapojený.... jen se doladěj blbůstky a pořádne seštelovat zápal a pofrčí ....
jinak při rozebírání jsem tam našel asi 3 druhy domácího silikonu všemožnejch barev takže před náma to muselo dělat fakt nějaký prase :) ale musim říct že ty silikony držely neskutečně teda.... :) ted je tam origo těsnění + iveco lepidlo na motory :) všechno tak nějak očištěný odmaštěný prostě na co byl čas .... nepotřebuju to mít rozleštěný do chromu ;-)
jinak je tu taková drobnost co se mi tam nelíbila ale snad to bude ok.... sundat palici už neni případně takovej problém :)

no práce na tom ještě je dost, ale motoricky by to už mělo bejt vcajku, pak se musí zbrousit a stríknout podvozek, brzdy uvidim jak na tom sou ztim sem jen dal všude nový destičky , kotouče vypadaj dobře (4x vnitřně chlazenej), nechat láknout koupený neohnilý blatníky neb ty co tam sou sou chycený ale na to to nejezdí.....celkově pořešit lak takže asi to dopadne na celolak.... folie na zadní okna možná sithnu o víkendu, zabudovat 7" dotyk lcd, notes do kufru, zesík, basák, nějaký repro na předek vymyslet..... dodělal jsem výhřev sedaček, řidičova má elektricky upínací boky takže bezva anatom, sehnat volant z facelifru (kdyby někdo o nějakym věděl tak beru) atd....
:)

24.04.2009, 11:52 |
Kapka (M)
a pak to zase prodas,protože se budes nudit po večerech :-)))

24.04.2009, 11:53 |
Kesam Parádička to jsi dělal komplet sám?
Kapka : práce se vždycky najde :))
Kesam : valnou většinu ano, na vyndvání zandavání jsem samo měl help neb v jednom se to dělá blbě :)
kdyby někdo věděl o tomhle volantu , třeba se někomu válel doma tak beru :) pouze verzi s tempomatem samo....

je tam tohle a celkově se mi zdá že to degraduje interiér kterej je fakt jinak hezkej....

A co ze je to za generalku, bez vybrusu valcu? Nebo si je nechal brousit?
paráda a jak se tam krásně lesknou :-)
Rajdlos : normál origa, na CP nezbejvaj chechtáky :)
tappík : kdepák nenechal, to sem spíš přemejšlel že si koupim ještě jeden motor a ten udělám opravdu ťipťop se všim všudy neb by na to byl dostatek času a s časem i peníze :) ale jinak vložky sou naprosto ok ani vláseček šrábnuto ..... komprese sem ještě neměřil ale taky je časem čeknu a řek bych že budou jako u novýho motoru neb jsme s nim nemohli pohnout jen když nehoře byly nedotažený svíčky :)
Kdyz nasadis novy pistni kruhy do valce, kterej uz ma neco za sebou, tak jim to moc dobre neudela a vysledek muze bejt po par tisicich km uplne stejnej jako pred vymenou.
Proc ze vlastne novy pisty?
měřil jsi válce,jestli jsou v toleranci nebo nemaj ovál? a motor byl hryznutej na pístech nebo propálenej píst?
ted je otázkou :D jak dlouho mi ji nechá, protože od ty doby co mi sebral nissana, nejezdím a nissan taky :D :D :D
válce ovál nemaj, mít ho tak tam nechám starý když tam maj vyjetej svuj tvar.... ale celkově ve většině případů se prd stane když se daj nový jen se zlepší komprese, ve zbylejch pár případech je to horší než to bylo a pozná se to hned :)..... na nissanu jsem je měnil bez změření ovality a kompresi to pomohlo :)
NPová : abys pak nedostala cadillac tak ne*** :)))
já se cadillaca klidně ujmu :P až se na něj nebude lepit takový smůla :P at si ji míla vezme zpatky :P

24.04.2009, 16:05 |
fredy prej neser :)
on za chvili přijede dom.... průšvih má :)
hmm tak klobouk dolů bude to asi pořádná jízda škoda že nikde neuvidím
wow, Nismo prekvapil, misto psani sracek i maknul, dobry chlape .-) jeste uklidit v te garazi a napsat duvod vymeny ok pistu za novy ok pisty a jsem max spokojenej rejpal :-))

25.04.2009, 20:24 |
Kesam CervinVega : LoOoL
ok, asi teda ještě udělám detail origo pístních kroužků....... oni by šly ale prostě jsou takový dost jetý:)
jinak
-předstih hotovo
-doplněny kapaliny potřebný
-necháno běžet na dvorku
-projeto párkrát kolem bloku :)
Cervin : voe :)) já dělám pořád něco ale tohle mě napadlo sem dát neb sem dal začátek a lidi mě tu litovali že jsem to koupil a že to bude problém dát dokupy :) čístýho času práce tam bude jen pár dní :)

26.04.2009, 23:07 |
Rudi tyve sem si zrovna zrovna říkal, kdes to asi dělal, že asi v tý tvojí malý garáži ne a ono nakonec před ní :-D good job!
NP mo prehodi urco i motor v twingu,vid?Jinak dobry:o)
pufík : klidně helfnu jestli je třeba ;-)
takový malý motory nosim po kapsách a twingo mám zavřený u cadillacu v kufru :)))