Navštíveno 5751x

06.05.2009, 19:17 |
Losky Ahoj, mám kola 6,5x15" ET26 a chci si dát podložky. S použitím 1cm se ET změní na ET16? Nebo to na to tolik vliv nemá? Rád bych, abych nikde neškrtal. Předek určitě 1cm snese a zadek 1,5cm taky, ale podle stránek elektrony.cz při této šíři disku a ET15 píšou, že už jsou možné úpravy blatníků. Takže jsem z toho jelen. Díky
ano, při použití 10mm se ET sníží o 10
U 6,5" disků bych se asi ještě nebál tak nízkého ET, al určitě to chce vyzkoušet na autě
tak jestli tomu dobře rozumim tak když mám na fábii kola s ET 45 a dám tam 4,5 cm podložky tak bude ráfek zároven s lemem???

06.05.2009, 20:18 |
Losky tykeev: díky, no jo, musím je někde sehnat a ozkoušet. Na zadek chci dát 15mm a to už by teda mohl být problém:( Snad mi nějaká dobrá duše podložky půjčí:)
Verano: ET znamena zális kola od středu,tzn že et45 je 45mm zális od středu kola dovnitř. Jestli sem to dobre pochopil sám,jestli ne tak sorry za matení.
Verano: ET ti urcuje jak moc je dosedaci plocha od osy disku... s lemama to nema nic spolecnyho :-)
to Verano:
to v žádném případě.
Jak už řekl MiniMike, tak ET určuje vzdálenost dosedací plochy od pomyslného středu disku.
Takže u užšího disku (třeba 6-7") si můžeš dovolit nižší ET, aniž by kolo lezlo ven (u koncernových aut klidně kolem 15). Zatímco u širších disků (8" a více) je potřeba použít vyšší ET (ale zase ne tak vysoké, aby kolo neškrtalo uvnitř o tlumič).
jj je to tak. Takhle jsem si ja hral na kadourovi. Dopadlo to tak, ze mam neco malo prez mm mezi rafkem a tehlici..... Funguje to, ale nesmi dostat rafek ranu.... Jinak pokud si nejsi jist v kramflecich, tak bych doporucoval poridit normal kolo a pak si nechat udelat podlozku. Kdyz se jedna o 10 nebo 15mm, tak ta podlozka nic nestoji... Nebo pak jedine sehnat dobraka, kterej Ti pujci kolo. Na tohle jsou obcas dobre spolecnosti co kola prodavaji. Umoznej ti "nejake" kolo nasadit, aby jsi vedel......