Navštíveno 8030x

09.05.2009, 22:24 |
EAST Zdarec, chtel bych se zeptat jak by se dali opravit originalne lestena alu kola BBS, ktera jsou navic origo zalite BBS bezbarvym lakem.... na limcich a semtam na plochach je lak naruseny a jakoby se odlupuje...
Napadlo me mista kde je lak naruseny zbrousit pak vylestit a striknout bezbarvym lakem....
nebo bych mel z tech kol dat necim cely bezbarvy lak dolu a pak striknout??? jde mi o to aby to na tom drzelo, kdyz jsou lestena..... popr. cim sundat ten lak aby se nenarusil ten origo vylesteny podklad....
diky za rady
jestli to vypadá nějak jako na fotce co jsem vložil tak leda obrousita a vyleštit, bezbarvý lak se na leštěný hliník špatně chytá

no jestli to vypadá takhle nějak, tak to jedině celý odrbat od laku a vyleštit. Jinak já jsem jednou leštěný kola zkoušel lakovat a nic moc teda(nemělo to takovej lesk atd.), od tý doby to vždycky nechávám jen leštěný..

10.05.2009, 13:39 |
fredh Sundej ten bezbarvej lak a vylešti to. Kola můžeš rozebrat, tak to pude i líp. Semtam to přeleštíš a vzhled je úplně jinde.
vyleštit ano, ale v žádném případě už nelakovat, já odstranoval lak z límců ředidlem C6000 a pak vyleštil a takhle OK

10.05.2009, 16:05 |
EAST a ten lak by na tom nedrzel???
obavam se, ze kdybych to nezalil lakem, tak po kazdem desti by mne ty kola zoxidovala..... a jaky kotouc a pastu na to prelesteni potrebuji popripadne odkaz - podotykam ze kola jsou uz z vyroby lestena takze nebude potreba tolik lestit.... diky za rady, neb jsem to nikdy nedelal...
EAST: jak ti muže vyleštěný hliník po dešti zoxidovat??? kde na takové kraviny chodíš???
kola z výroby sou prd leštěná, to je jen reklamní trik. Jsou stočené na soustruhu a trochu se to leskne a pokud nemáš zkušenosti s leštěním, tak bych se do toho být tebou nepouštěl a dal někomu, kdo to dělá, třeba mě :-) nebo to zřejmě dokurvíš...
já měl vyleštěná kola ATS 5 roků bez laku a takhle vypadaly pořád...

10.05.2009, 17:34 |
EAST oxidace hliniku je prirozeny jev...
minimalne to zesedne....

10.05.2009, 17:42 |
K11 EAST:klidne se do toho pust,zadna veda v tom neni,minimalne to dopadne,tak jak to vypada na fotkach od mishana,to az takova slava neni.
Co se tyce oxidace,tak staci obcas,jen lesteny dil prejet Alumagicem nebo podobnym pripravkem a bez problemu.
ruffrider:krasny!

10.05.2009, 18:10 |
fredh tak, po čase to trochu zajde, a jestli nejsou dojebaný, tak je to vyleštěný taky docela rychle.

10.05.2009, 19:10 |
EAST OK. a jen hrany kde jsou trochu zarezy od obrubniku staci smirglem... nebo se to musi strhnout na soustruhu?
EAST: ano,možná za několik let, ale ne tím ,že na to trochu naprší!!!
K11: ATS nejsou supr vyleštěné,to vím, jen sem demonstroval to ,že obavy z oxidace jsou zcela zbytečné...
stáčí je udržovat v čistotě a je klid...

11.05.2009, 13:56 |
Kesam Když je budeš otírat a udržovat tak ti nic nezoxiduje.