Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > H: jak opravit lestena kola

o Navštíveno 8030x o
o 09.05.2009, 22:24 | EAST
Zdarec, chtel bych se zeptat jak by se dali opravit originalne lestena alu kola BBS, ktera jsou navic origo zalite BBS bezbarvym lakem.... na limcich a semtam na plochach je lak naruseny a jakoby se odlupuje...
Napadlo me mista kde je lak naruseny zbrousit pak vylestit a striknout bezbarvym lakem....
nebo bych mel z tech kol dat necim cely bezbarvy lak dolu a pak striknout??? jde mi o to aby to na tom drzelo, kdyz jsou lestena..... popr. cim sundat ten lak aby se nenarusil ten origo vylesteny podklad....
diky za rady

o 10.05.2009, 11:40 | ruffrider
jestli to vypadá nějak jako na fotce co jsem vložil tak leda obrousita a vyleštit, bezbarvý lak se na leštěný hliník špatně chytá

foto k příspěvku  od ruffrider

o 10.05.2009, 12:27 | Thomas987
no jestli to vypadá takhle nějak, tak to jedině celý odrbat od laku a vyleštit. Jinak já jsem jednou leštěný kola zkoušel lakovat a nic moc teda(nemělo to takovej lesk atd.), od tý doby to vždycky nechávám jen leštěný..
o 10.05.2009, 13:39 | fredh
Sundej ten bezbarvej lak a vylešti to. Kola můžeš rozebrat, tak to pude i líp. Semtam to přeleštíš a vzhled je úplně jinde.
o 10.05.2009, 15:19 | mishan
vyleštit ano, ale v žádném případě už nelakovat, já odstranoval lak z límců ředidlem C6000 a pak vyleštil a takhle OK

foto k příspěvku  od mishan

o 10.05.2009, 16:05 | EAST
a ten lak by na tom nedrzel???
obavam se, ze kdybych to nezalil lakem, tak po kazdem desti by mne ty kola zoxidovala..... a jaky kotouc a pastu na to prelesteni potrebuji popripadne odkaz - podotykam ze kola jsou uz z vyroby lestena takze nebude potreba tolik lestit.... diky za rady, neb jsem to nikdy nedelal...
o 10.05.2009, 16:10 | ruffrider

foto k příspěvku  od ruffrider

o 10.05.2009, 16:38 | mishan
EAST: jak ti muže vyleštěný hliník po dešti zoxidovat??? kde na takové kraviny chodíš???
kola z výroby sou prd leštěná, to je jen reklamní trik. Jsou stočené na soustruhu a trochu se to leskne a pokud nemáš zkušenosti s leštěním, tak bych se do toho být tebou nepouštěl a dal někomu, kdo to dělá, třeba mě :-) nebo to zřejmě dokurvíš...
já měl vyleštěná kola ATS 5 roků bez laku a takhle vypadaly pořád...

foto k příspěvku  od mishan

o 10.05.2009, 17:34 | EAST
oxidace hliniku je prirozeny jev...
minimalne to zesedne....
o 10.05.2009, 17:42 | K11
EAST:klidne se do toho pust,zadna veda v tom neni,minimalne to dopadne,tak jak to vypada na fotkach od mishana,to az takova slava neni.
Co se tyce oxidace,tak staci obcas,jen lesteny dil prejet Alumagicem nebo podobnym pripravkem a bez problemu.
ruffrider:krasny!
o 10.05.2009, 18:10 | fredh
tak, po čase to trochu zajde, a jestli nejsou dojebaný, tak je to vyleštěný taky docela rychle.
o 10.05.2009, 19:10 | EAST
OK. a jen hrany kde jsou trochu zarezy od obrubniku staci smirglem... nebo se to musi strhnout na soustruhu?
o 10.05.2009, 21:10 | mishan
EAST: ano,možná za několik let, ale ne tím ,že na to trochu naprší!!!
K11: ATS nejsou supr vyleštěné,to vím, jen sem demonstroval to ,že obavy z oxidace jsou zcela zbytečné...
stáčí je udržovat v čistotě a je klid...
o 11.05.2009, 13:56 | Kesam
Když je budeš otírat a udržovat tak ti nic nezoxiduje.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3674 sekund.