Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Jak předělat vedení sání od filtru?

o Navštíveno 6325x o
o 20.05.2009, 23:15 | Cormi
Ahoj, takhle nějak mám řešené sání... funguje pěkně ale je tam jeden problém... box s filtrem je masivní a je přišroubovanej na pevno k blatníku. Motor se samozřejmě hýbe a ta spojka, byť má být antivibrační to nepřenese...

Má smysl řešit silentbloček u toho přišroubování k blatníku (a kde ho pak shánět???) nebo stačí koupit spojku SAMCO a bude po problémech? Nejsem si jistej že to ta spojka Samco taky přenese (aby se mi to pak neutrhlo jinde nebo nedejbože celý)... jak byste to řešili vy?

1. verze byla koleno 90° ke klapce, pak Alu trubka, antivibrační spojka a přívod boxu s filtrem

2. verze je koleno 90° ke klapce, pak Alu trubka, antivibrační spojka, ještě jedna Alu trubka a antivibrační spojka a přívod boxu s filtrem

ty dvě antivibrační spojky to zatim přenáší, ale výrobce je Jacky - polskej shit a moc dlouhou životnost tomu nedávam... proto řeším ještě 3. a už snad finální verzi a musím mít jistotu, že už to bude fungovat bez problémů

škrtící klapka má vnější průměr 65mm, trubky s vybráním mají 68mm, ale to vybrání jde uříznout a pak je průměr 70mm, kterej je i na vstupu boxu

jinak reference na BMC můžu říct jednim slovem BRUTÁLNÍ, ale je to zatím moje první sání tak nemám s čím srovnávat, ale takovej efekt co to dělá jsem nečekal ani ve snu :-) v určitým momentu je hluk ale naprosto extrémní a dost nepříjemnej, ale převažují pozitiva, kvůli kterým si ho nechávám

foto k příspěvku  od Cormi

o 21.05.2009, 03:20 | Midi34
dej foto z trochu větší vzdálenosti
nejlíp celkovej pohled pod kapotu, něco mě napadlo
o 21.05.2009, 14:01 | Kesam
Udělej držák na motor já to tak udělal .
o 21.05.2009, 14:02 | Kesam
o 21.05.2009, 14:33 | Cormi
Kesam: tohle k motoru nechytneš... je to pořádnej kus

Midi34: fotku přikládam, je to ale ta první verze, ted to mam blíž k blatníku protože tam jsou ty spojky dvě a tím pádem i dvě trubky...

Ted budu mít pryč dekl tak to ještě nafotim až od motoru, aktuálně

o 21.05.2009, 16:29 | Midi34
jasný -mě napadlo to co kesama silnej držák od motoru

když bude profilovanej nebude ani moc vážit

mimochodem odhad co váží komplet ten airbox včetně filtru ?
o 21.05.2009, 16:56 | Cormi
aktuální fotky... motor půjde na komplet čištění takže prosím bez komentáře :-)))

o 21.05.2009, 16:57 | Cormi

o 21.05.2009, 16:57 | Cormi

o 21.05.2009, 16:58 | Cormi

o 21.05.2009, 16:58 | Cormi
detail uchycení k blatníku

o 21.05.2009, 17:00 | Cormi
tohle řešení má výrobce na svym webu ale je to ten menší válec... mně by se tam takhle nevešel :-) a navíc chci zachovat dekl... váha neni tak hrozná, může mít tak kilo, ale prostě je to mohutný a jde to chytit jen za tu sponu co je přes ten válec...

o 21.05.2009, 17:03 | Cormi
když tam dam místo těch levnejch spon silikonový spony SAMCO tak se mi to celý utrhne, protože to nebude pracovat už vůbec - nepletu se? A silentbloček na tom blatníku taky moc nepomůže...

jinak K+N Typhoon to má úplně na pevno, jen silentbloček na tom blatníku...
o 21.05.2009, 22:27 | Mišell
Taky řešim tenhle problém...chyceno k podběhu. Mám tam jednu Samco spojku,ještě zkusim dát kus gumy pod to uchycení,aby to mohlo vibrovat s motorem. Ale vydrželo mi to 2,5 roku,tak to zas tak hrozný není.
o 21.05.2009, 22:29 | daimondai
Já jsem filtr pověsil na silentbloky (původně Š 1203 - ventilátor). Něco chytí pružná spojka u škrtící klapky a zbytek silentbloky.

foto k příspěvku  od daimondai

o 21.05.2009, 22:29 | daimondai

o 21.05.2009, 22:30 | daimondai

o 21.05.2009, 22:30 | daimondai

o 21.05.2009, 22:32 | Mišell
Je to blbě vidět,ale mám to takhle

foto k příspěvku  od Mišell

o 05.06.2009, 21:40 | Cormi
díky za fotky, bohužel moc z nich nechápu jak přesně to funguje... to řešení daimondai mi přijde moc složitý :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3917 sekund.