Navštíveno 5819x

Zdravim!
Chtel bych zachovat auto na normal jezdeni, zadny na sportovni setkani a tak.
Mam homologovanej zavodni ram a chtel bych ho tam dat a zkusit zapsat. Homologacky uz budou asi propadly.
Chci se zeptat jestli je to mozny, co na to policajti, kdyz to bude v TP a zastavi me, a jestli to vubec takhle do TP jde nejakym kouzlem (za uplatek) napsat.
Za info diky
Homologaci/respetive plnění určitého homologačního předpisu FIA může mít, ale leda tak na závody. Na silnici ho tam nikdo nezapíše, jedině že by tam byl od výrobce třeba jako v GT3.
pokud máš v autě rám, měl bys používat helmu - nevim, jestli to je ještě na normální ježdění.
Uvědom si, že klasickej tříbodovej pás a běžná sedačka tě neudrží tak jako anatom, vícebodové pásy a i přes to ještě používají v rally helmy. Protože když se zboříš, tak hlavu neudržíš a ono dát si ještě pěknou šlehu do ocelový trubky.... mno, děkuju

25.06.2009, 13:48 |
Kesam Tuner svatá pravda tedka je to jako první dotaz v A@T a tam jasně ten šefík říká že do běžného provozu nelze zapsat.
Kesam: Já nevím, Mateřídoušku nečtu :-D

25.06.2009, 19:19 |
Kesam :-) já jo asi 4 roky,ale poslední dobou to kupuju asi jen tak je tam vcelku nic moc.
skuutr: pokud rám tak jedině dle přílohy J sportovních řádů FIA a s platnou homologací, jinak Ti to nikdo nikam nezapíše. Do TP jo, ale jedině jako sportovní vozidlo.
A jako Šlaušek, bez anatomu a aspoň 4bodových pásů bych tam rám nedal. Nehledě na to, že i rám musí bejt obloženej nehořlavou hmotou (sice to vypadá jako mirelon, někde se i používá mirelon, ale podle řádů to nemůže bejt mirelon :D) aby nešlo v případě nárazu k úderu přímo do tý tyčky...
no ja jsem prave jeste anatomy a ctyrbody planoval, ale asi se na to vykaslu a ram pujde z domu.... :o(
diky za rady