Navštíveno 6704x

Ahoj kluci,neni to žádný tuning,jde oto že mi odešlo FORD MONDEO MKIII :( tak můj problém: jde oto že jsem jel svižněji a najednou rána,jak když nekdo foukne do flašky..pokaždy když jsem přidal tak tu foukalo jak doté láhve...a měl jsem strašně nadměrný kouření...zjistil jsem že mi vylítla hadice za váhou vzduchu..tak sjem jí dal zpět..ale furt to čmoudí..nechtělo to chytnout a teče mi olej z pod motoru...prosím doufám že mi někdo porozuměl a ví coto může být :( prosím moc prosím...
nepohly se ti rozvody? Mě tyhle zvuky vydával špatně načasovanej motor
mno nato bych nesázel...volal jsem dvou automechanikům..a ty to sázen na TURBO!!!:( normálně jsem pálil svižně tak 160km...pak rána..a asi tak po 5minutách to začalo hulit jak blázen,ná 20merů za mnou nebylo vidět:( jsem z toho plně v p.či :( ...jak zjistím že mi odešlo turbo:(

29.06.2009, 14:40 |
Skury Že ti to třeba nejede... Není cítit zátah.
Když mě odešlo turbo, tak to žádný zvuky nedělalo, ale auto zkrátka netahlo. Turbo vypadávalo, někdy seplo, jindy ne. Bylo to u služebního passata B5 s 500tkm...

29.06.2009, 14:40 |
Skury A samozřejmě to čoudilo jako prase.
Skury:to hle se mi stalo tak 2emsice zpět asi 2krat že to vyplo seplo..ale pak zase pohodička...a to čoudění to bylo nepopsatelný..fakt mega moc...až akaždy auto na mě troubilo...lidi čuměli hrůza:(
nevite nekde nejakou stránku na to turbo ???at se kdyžtak psychicky připravím???:(

29.06.2009, 15:19 |
Kesam hanzy10: psychycky nebo finančně :-)
kesam:D mno asi obojí...metá nekdo stránku nato??nemůžu nic najít...

29.06.2009, 15:48 |
Skury
jj..tady nato jjsem už taky najel..ale koukám uplně po novém...mno jaktak nato koukám tak sjem ho si zadřel...pač mi vylítla ta hadice od vzduchu...četl jsem ty příčiny...:(
sundej hadici sani a zkus zakvedlat vrtuli, jestli bude mit vuli
Něco podobného se stalo tátovi, jel po dálnici, najednou rána a vůbec to nejelo a čudilo to. V servise zjistili, že mu praskla hadice od turba a prostě netlačilo to. Oprava stála asi 2.500,- v autorizovaném servisu.
T_omiq: mno ta hadi ce mi prdla přesně za váhou vzduchu..taková silná jak sv.ně...vylítla mi z objímky..tak sme ji trochu zařízly přitáhli..a zkusím nastartovat..auto škitalo,motor sebou házel,ale pak naskočil..jenže ten čoud byl tak hrozný že jsem to musel chcípnout...:(
ještě byt tebou bych změřil kolik maš oleje v motoru jestli ubylo tak je to jasné
Stalo se mi něco podobného na uňasi. Sice v benzínu, ale taky to bylo turbo. Dýmu jako při požáru, ale auto jelo relativně slušně.
Lükin.mno už to nezjistím..pač je to už v servisu na SAABu ...takže uvidíme...bud dneska se nato známí jukne nebo zítra...tak napíši co to je...jsem to startoval předním tak chvilku žádný čmoud a pka zase mega čmoudy a začal mi nejak zkákat motor...tka pak se uvidí...všem děkuji za rady!!!
Zdarec.Menil jsem turbo na octavii jel jsem najednout to prestalo jet proste lenochod strasnej kour az bilej takovej hnusnej otacky se samy zvisovali to asi tim ze to uz nejelo na naftu ale na olej oprava celkem mastna nikomu to nezavidim.Jinak ad se oprava vydari a hlavne to moc nestoji
Zdena1985:jo přesně jak uvádíš...ale uplně bylo cítit jak se pálí olej...:(mno děkuji ti já doufám taky že to nebude drahé...snad se do tech 15 000 vejdu:( na nové nemám..takže repas...uvidíme co mi řekne známý...
hanzy10:No repas mám tušení že to stojí něco kolem 9 tis a nevé kolem 13 tis tak nevim.Tak jsem sehnal jeté a do teď zatím fakčí.Tak aď se oprava vydaří a hlavně moc nestojí.Pak dej vědět jak jsi dopadl
jasny...určitě dám vedět,zatím semi nato jestě nepodívali nemam vubec čas...takže mi tam chudák stojí...a jestě me strašil že to může být PÍST na bloku motoru...tak to by byla konečná:( mno doufám ze se do 15000 vejdu i s prácí...tak uvidíme...
tohle se stane kdyz vlitne olej do turba.. pak to je nehorazna dymovnice..
woko_O:mno a to je příčinou čeho???já nejsem moc expert pres auta...tak se ptám...jo čoudilo to fakt neskutečně...ale asi to turbo to oddělalo vid...a prej i může být v háji díky tomu prej píst na bloku...jeto pravda???
29.06.2009, 16:28 | .mycTD
sundej hadici sani a zkus zakvedlat vrtuli, jestli bude mit vuli
No vule bude stopro a sem tam nejaka lapatka bude chybet a nebo moznost jenom to turbo pretesnit ale tady tomu moc neverim.Tak jeste se podivej kolik mas oleje jestli nejakej chyby.A ze by to bylo neco v motoru to nevim ale vetsi pravdepodobnost to turbo hold odchazej hodne casto to je nevyhoda a taky zalezi jak se kdo ktomu choval
Zdena: mno já už to vruce nemám...takže počkám až co mi řekne známý...mno mám ho pul roku a přivezl jsem ho z prahy..jsem 3majitel v 4R dovoz Němec!!! jinak auto má nalítano 204 0.. jeto rok 2001,takže nevim jestli poctivých...mno tak jako kolikrát jsem stím letel co to dalo...ale dost často jsem mu dával V-power a pak OMW Agip..na techto tankuji...njn doufám že to enbude nejaká pálka..určitě pak dám vedět co vše odešlo a kolik mě to vyšlo...
Ja mam octaviu asi pul roku za tu chvilku mam nejeto 20 tisic celkove ma 270tis je to taky dovoz z nemec a rok 1999.Uz jsem na tom menil turbo moji vinou a cerpadlo
mno ta už má taky pěkné číslo...mno já asi půlku najeto co ty,a to že jezdím docela často někam...to musíš furt někde lítat:D takže máas 1.8T ??? nebo TDi...
mam 1.9tdi ja tak najezdim mesicne tak 2 az 2.5tis porad jezdim jako na tachu to ma 176 tis kdyz jsem ji kupoval mela 154 a v servisce je naka prelepena tak jsem ji odlepil ale bylo tam 250 tis
1/ no jo ford....(hroznej pekáč)
2/ nemáš jezdit jako hovado (160 není povolená rychlost ani na dálnici)
Basstard:to máš pravdu že se tolik nemá jezdit...jako nevím jestli ford je pekáč..ale dneska jsi už vubec nevybereš...nekdo nadává na Renault nekdo na fiat atd..nekdo nedá dopustit na ford nekdo na renault...to je různý,prostě blbě jsem koupil...zase to auto je taky nejak stavěný nato aby to vydrželo
jasně hanzy10 nechtěl jsem tě zprudit. kámoš a bratr mají taky forda a nedaj na to dopustit. už si to nějak opravil?
Basstard: ne pohodička...je občas dobré to připomenout!!! mno právě,to je prostě různý hold to neni nové auto,jestě ne.ten známý nato nemá furt čas,ale řikal sand dneska že už se nato pujde podívat...určitě jsem dám vědět co odešlo a kolik to bude stát,ale už mi chybí mazel:( :D
Panebože, to je čeština!!
Jinak k tématu nemám co říct :-) Snad jen to, že někdo nadává na FFFFFordy, FFFFFiaty, francouzská auta, někdo zase na Airbusy a nebo dokonce na Boeingy:-)
Je to jen stroj a jak se k tomu chováš, tak se ti odmění.
Mám je takový pocit, že se dnes snaží kdekdo nakoupit vraky z Německa, co mají po 10ti letech 90.000km a pak někde ve stodole v Horní Dolní s Lojzou řeší potíže a nakupují díly z vrakáčů. Je to o tom majiteli a o tom přístupu a české povaze.
Zdeny60:jak čeština???
tak dneska mi volal ten známý,je to hřídel na TURBU.Na kolik to tak vyjde???jestě říkal že tesnění a pak jedna hadice od turba,jak je za váhou vzduchu...