Navštíveno 6404x

vsude se dozvim, ze kabely od lambdy nesmim letovat, ale nenapada me, proc?
vi to nekdo?
protoze by se zmenil odpor kabelu a ukazovalo by to pak asi bludy, nevim jak to funguje, ale jestli to funguje na zaklade zmeny odporu, tak by to vysvetlovalo... nicmene ten pisuc system na to napinovani je mnohem debilnejsi prace nez to pripajet...
podle mě maj ty piny mnohem větší přechodovej odpor než poctivě letovaný, ale třeba mi to taky někdo politicky vysvětlí... :-)
nevim taky sem na to koukl, nikdo mi to nevysvetlal, tak sem se mrdal s pinama, kdybych to tam pripajel bylo by to hned tak nevim ;)
uz jsem neco nasel:
Vodiče jsou totiž vystavené teplotě okolo 380°C, ale cín má teplotu tavení 232°C a proto letované spoje nemůžou vydržet teploty jakým jsou vystavené vodiče lambda sondy
...coz je docela problem, bo jsem ten kabel pochopitelne urval hned u sondy.
Pokud je to hned u sondy, tak to může být problém :-(.
Jinak ale přípájet je to nejlepší, co se nechá udělat.
jdu to pripajet, prinejhorsim to upadne.
sonda nedava odpor ale napětí ale jestli maš upadlý ten drát ktery dáva signal řj tak ten se blbě pájí u většiny sond je ocelový!!
...vyšší teplotu snese bezolovnatá pájka, ale co jsem s tím několikrát dělal, tak spoj nebudí na první pohled dojem spolehlivosti, když to porovnám s dokonale rozteklým Sn60Pb :-) Jinak s těmi nepájivými spoji se roztrhl pytel v posledních letech...právě v práci dokončujem stroj na zalisování konektoru do DPS pro ŘJ. Pro představu je to nějakých 165 pinů, a jako praktik to vidím jako hodně nespolehlivé :-)
jj, drat bude ocel...
nakonec jsem provedl chirurgickou praci s flexou, vydloubal z lambdy jeste kousek dratu, zacokoladoval a omotal teflon paskou.
tak uvidime :-)
crestik: tech 232°C ma prave cisty cin, takze ta pajka bude mit jeste min :-/
tam snad nikdy nemuze byt takove teplo:o) jinak pajel jsem to bez olovem a drzi to do dnes:o) je to tak 3 roky zpet:o)to ze ten spoj neni hezkej neni pravda:o) pajime s tim i do mobilu a jak to krasne jde a jake je to umelecke dilo:o) jen to chce umet:o)
co pajeni stribrem? sem linej googlit teplotu, ale vic nez cinovo-olovnata pajka to bude urcite...
lukin.xxx : ono je fuk jestli meni odpor nebo indukuje napeti ... (ostatne je x typu sond) pokud by byl problem v prechodovem odporu tak ten odpor ovlivni i to napeti, stejne tak jako ovlivni vyslednej odpor...
ale tady asi o prechodovej odpo nejde...
taky spoj ruznych kovu muze pusobit jako elektrickej clanek sam o sobe, pokud se napeti zkouma hodne citlive delalo by bordel i to...