Navštíveno 6245x

čus,chci se zeptat jak přesně zjistit rozteč kola,když je poslal kámoš z USA a neví rozteč!a popřípadě jestli je tady někdo schopnej udělat podložky na změnu rozteče a jestli je to bezpečný!!díky

asik si je pak dám na A3 =)

Ty vole...zaráží mě, jak mají vrtaný ty díry pro šrouby....že je tam dvojí rozteč, to jsem pochopil, ale takhle pitomě??
jj:D je to nějaký divoky:D no Amici no:D se mu prej smáli do ksichtu:D když říkal,že chce 17" kola:D:D
vrtaný je to opravdu divně...
každopádně mám měřák roztečí (ve větších pneuservisech by ho taky měli mít) to bude nejrychlejší :-)
divim se, neudelali rovnou ovalne diry :-)
:D hlavně aby to bylo bezpečný pak na těch podložkách a někde mi neuletělo kolo!
..woe kola jak u kolotočůů..tohle už dávno neletí a hlavně né na A3 :)
Nevris: se jeste budes divit co tady bude letet :-)
nejsou kováky ted budu jezdit na kolotoče:D když sou skoro zadara:D:D
Phitypaldy..je mi to jasný :)
vypadá to že ty díry jsou vyvložkovaný takže to bude ok
obkresli si to na papír a změř pravítkem
podle metru od oka je to 5x114 a ta větší eště víc:D

08.07.2009, 13:49 |
Kesam Ty vole pak to moc nedotahuj nebo se ti ty díry rozvalej do druhejch.

08.07.2009, 20:35 |
Rudi když už jsme u toho, jak změřim rozteč u pětidíry? čtyřdíra je cajk, ale pěti je oříšek. Hlavně mě nenuťte obíhat parkoviště a zouvat auta :-))
Rudi: podle mě se u 5-ti díry měří průměr kružnice protínající středy šroubů
to Šestikule:
přesně tak.
Ono u čtyřdíry je to taky tak, ale tam je jednoduché to změřit i na kole přímo :-)
No avími mají divné rozteče. Kámoš koupil kola s tím že by to mělo být 5x130 a nakonec to bylo nějakých 5x135
The diagram below indicates the proper measuring methods. 6-lug wheels are measured like 4-lug wheels.
NOTE: When measuring a 5-lug wheel the measurement is only an estimate unless accurately measured using a bolt pattern gauge. A bolt pattern gauge is a specialty tool and is not widely available.