Navštíveno 8507x

06.01.2010, 16:19 |
xenonman | Upraveno: 2010-01-06 16:20:01
do dálek nebo přídavné rampy ideální

06.01.2010, 16:24 |
Nora jenom na 24 volt??
Top secret! :-D
Co to bude stat do pridavnych? Jak to ma potom dlouhy kabel k vybojce? Kdyz mam pridavny svetlo na ramu, tak ten starter musim schovat nekam dal :(
vse tech popisech máš 3 možnosti 12 a 24v
tak na 12V to má jen 75Watů :-) to je málo :-D

06.01.2010, 16:57 |
FBS Watty nesvítěj, kdy budou šikmoocí udávat světelnej výkon v Lumenech?

06.01.2010, 17:20 |
xenonman | Upraveno: 2010-01-06 17:22:57
tak jinak
dělají se 75w na 12v
dělají se 100w na 12v
a pak dále se to dá kombinovat s výbojkami od 55w po 75w výbojky...
přístí tyden dám fotky s porovnáním ... 35w-55w-75w-100w
a pak speciální pro FBS na startérech se v luminech nic neudáva neb to je záležítost výbojek :-)
mno stejně jako FBS .... chtělo by to znát svítivost onoho kompletu, aby to pak nebylo klasika 35W a 65W navíc v podobě tepla startéru :)
Pěkné, jen škoda, že už nejsem v uniformě na ulici, miluji tyhle paka co tam narvou každou hovadinu, ale že to není schválené na konkrétní auto do běžného provozu, to už nevadí. Hned bych to kosil za 2000,-.
Dragster:a ty seš Mirek Dušín?:-)
xenon:sry za OT.

06.01.2010, 20:18 |
zipp Honcke: no je pravda, že naprostá většina HIDkařů oslňuje tak, že 2000kč mi přijde málo
Co HIDky v čočce? To by šlo ne?
taky mam HID v čočkách chinalamp sonar,kluci mě párkrát už stavěly,boužel astra f ma od zakladu odstřikovače,tak policisté nic neřekly.Když sou čočky dobře seřízené nevidím důvod proč xenony nevyužít.Jenže většina HIDkařů je lína nechat seřídit světla u nás to vyjde na cca 350,- :D
350,-kč za seřízení světel?V tom je započítaná i výměna oleje ne :o)

07.01.2010, 07:55 |
hanzz Nedávno jsem slyšel, že celý koncern VW ruší v rámci "katování koustů" všechna vývojová oddělení řešící osvětlení aut ... proč se s tím srát, když se to dá komplet koupit v Číně...
:o)
xennonman: Doufám, že při koupi bude i od nového majitele vyžadován IQ test, jinak bůh s námi a s našima sítnicema...
taky jsem už z tohohle vyrostl ale musím uznat, že na rampě takhle do terénu to může docela makat :-)

07.01.2010, 09:13 |
swep ja bych to zakazal hned,kdyz uz to tam je, tak to ma byt z fabriky nakounstruovane a serizene, tak aby to neoslnovalo a nebo to tam nema co delat, takovych kteri si narvou xenony do svetel a pak se ma clovek problem s nima vyhnout na silnici spocitam kazdy den minimalne 10 a to nenajezdim tolik km, jako nekteri jini. A ted jeste jim nabidnou vetsi svitivost, to bude hned kazdy blb, ktery to neumi nainstalovat a vi o tom kulove chtit si nacpat do sveho super tedeicka a neuvidime uz vubec nic. Pri nehode bych k tomu prihlizel velice razantnim zpusobem, tohle by melo byt v zakone osetreno, ale bohuzel se toho nedockame.

07.01.2010, 09:39 |
hanzz swep: Na to ti přijde od někoho odpověď, že to zbytečně řešíš, že i světla z fabriky oslňují - viz. fóbie I :)

07.01.2010, 10:10 |
Alííí Asi jako Tuner#2, ale pokud to i ten největší blbec použije tak jak říká xenonman (dálky nebo rampa), proč ne?
Jen by mě taky zajímala teda reálná svítivost, a závislost teploty startéru (Nismo.P) ? Počkám si na fotky...
tohle jsou reci, nic vic,
ja s pohledu ridici razim nazor, je dulezite videt dobre, neoslnovat, to je pro me priorita
dragster tebe potkat na ulici a snazit se mi dat pokutu treba jak pises 2000,- poslal bych te nekam a pak nasledne bych nechal proverit jestli nejses opilej nebo pod drogama, pac takovy nazor muzes mit tak maximalne jako soukroma osoba nikoliv jako organ
světlomety dneska fabriky dělaji uni pozna se to podle oznaceni samotne lampy, někdy jsou shodne pro xenon i klasickou zarovku (dle oznaceni na lampe)
pro ty co neumeji cist a par se jich tu koukam najde...
100w xenon pouzit do potkávacích světel je samo nesmysl toto využítí najde na spustu míst vč potápění, rampy, zavodní učely...

07.01.2010, 15:24 |
luda551 | Upraveno: 2010-01-07 15:25:47
no já bych třeba ten 100w xenon využil na baraku jako lampu stačí pc zdroj a mas světla na rozdávání s minimálním odběrem el.proudu:-)
Většinou je to o inteligenci jedincu(HIDkařů)
ano přiznávám se že sem jeden znich a co má bejt...Zkoušel sem x HALOGENU a všechny po měsíci přestaly svítit.Mam TUZING lampy sonar v tom xenonové výbojky 6000k35W a ještě nikdo na mě neblikl že bych oslnoval a to že deně najedu cca 150-200km :-) S policistama taky žádný problém po astra f 93rok má odstřikovače světlometů.Nevadí jim ani, že lampy nemaj automatické naklápění.Světla mám seřízené tak,že leve svítí hodně dolu a do prava,pravé pak více nahoru a do leva.Ale aspoň mám čočku furt lepší než to rvát parabolou:D

07.01.2010, 15:43 |
Alííí luda551: To si děláš prdel, ne? Levé dolu vpravo, a pravé nahoru vlevo??? :-DDDDDDDDD Hraješ si na křižník? :-D
né jako upe křížem prostě abych viděl dobře a přitom neoslnoval!!!!

07.01.2010, 16:56 |
FBS luda551 a to ti poradil kdo, takhle seřídit světla????? 8-o
FBS: ten co mu to dělal za 350,- kč :OD
Hocke: Nejsem žádnej Mirek Dušín, ale nejraději bych tě tě tím svinstvem svítil do očí tak hodinu, pak by si možná změnil názor.
Jen tak seto asi v sériové výrobě do aut nemontuje, párkrát jsem se už těmito blbci co to použávají na cestě potkal a to asi každý, zrovna moc příjemné to není.
samo do dálek nebo na rampu proč ne..... ono taky dát tohle do potkávacích tak za měsíc uhoří parabola nebude to svítit vůbec :)
každopádně pokuty hidkařům (bezčočkářů) to jsem pro samo páč nějaký lidi si opravdu stojej na vedení.....
seřídit světla neni echt nutný pokud se jedná o čočku, ohnisko se většinou nešoupne a když jo tak se to stejnak nedá moc dobře doladit, v parabole nemá seřizování samo smysl neb to nejde nijak
Viz xenonman 1. příspěvek:do dálek nebo přídavné rampy ideální.Takže to bylo asi taky tak mysleno.Ne na potkávací...
kluci asi ste to spatně pochopily:D myslel sem to aby to nesvítilo přímo do xichtu protijedoucím proto je čočka nasměrováva do prava.Po tuzing světla mají clonítko do jákésiho v.Ne jako xenon čočky rovně
Dragster neni mirek dusin jen obicejnej A.C.A.B.
All Cops Are Bastards:o)))
Thor88: právě, že už ne, ted už raději v klidu, jinak s tím dobytkem a chytrákama co musíš pořád jednat, bych už seděl já.
mě se nejvíc líbí policajti kteří dělají chytráky, jak všemu rozumí a že mi daj pokutu 2500kč za kola 15*7,5 s 195/45 a když jsem mu řekl že to mám v techničáku, tak řekl že to není možné a že to neuznává :D v tu chvíli na něho koukl kolega (co byl hodně v poho) a řekl mi ať jedu :D