Navštíveno 7288x

Nevíte zda by se dalo někde koupit šroubky s nějakou bezpečnostní hlavou ? Jde mi o torx .šroub co je skoro všude u koncernu (např nadkolí atd... ).Potřebuju je na přední světla , ať nejdou tak jednoduše vyndat

04.02.2010, 11:47 |
fredh sežeň třeba imbusy s palcovejma rozměrama. Jak šroubky, tak i klíče. Děláme v práci zakázku pro Iry, ti to dovezli a je to mazec, když na to omylem vezmeš metrickej imbus.
ale teď mě napadá, že maj i palcový závity na těch šroubech. Takže to nic.

04.02.2010, 11:56 |
Zdenek (A)
Nekde jsem videl srouby s torxovou hlavou, ale uprostred byl jeste takovej "cudlik". Aby to slo sundat, musela by se jeste doprostred torxoveho bitu vyvrtat dira/
fredh : to není špatnej nápad , jen to někde sehnat no
Zdeněk : v dnešní době má skoro každá sada torx klíčů už uprostřed tu dírku - dělaj to třeba na váhu vzduchu .....
Jde mi o připevnění xenonů na Oct I ,které mi ukradli a kamarád ze servisu mi říkal , ať je přinejtuju , že to taky dělaj a málo kterej zloděj chodí s aku vrtačkou a vrtáky :D tak je přinejtuju a bude klid - SNAD

04.02.2010, 12:02 |
mourl
to je přesně co tam měl známej , jen sem myslel že mu je někdo vyrobil . Hlavičku to mělo plochou že se nedá skoro chytit ani sikovkama a uprostřed jen dvě dírky na trny

04.02.2010, 15:40 |
Kesam Torxíky musí dělal asi normálně ne stačí zajít někam kde jsou na spojovací materiály zaměřený u nás třeba v CB jed to fa FEBORY když jsme stavěly pergolu s tátou tak jsme tam dávaly vruty a ty měly ten typ jak píše Zdenek.
Případně jsou šrouby u kterých se při dotahování po překročení určité hranice ulomí část hlavičky s šestihranem a zůstane pouze válcová část. Jen by jsi to musel asi v případě potřeby odvrtat. Používají se tuším např. při uchycení bezpečnostních mříží na okna apod.