Navštíveno 7581x

Zdravim lidi premejslim nad tim ze si udelam decent OPEL ASTRA F GSI.Jestly nechat origo C20XE 2.0 16V 110kW
nebo tam dát novější Z20LEH 2.0 16V 177kW(samo že nebudu tuzer a necham origo poloosy a brzdy :D )
Chtěl bych se zeptat jake nevyhody atd... mají motory
Dále jakou maji cca spotřebu (po to bede i letni auto,ale na tu moc nehledim spise jen pro zajimavost)
na obou moterech bude komplet GO
Jak je na tom OPEL vs TURBO ??? kurvej se casto ???? nebo je to lepší jak FAUVÉ&ŠÁDE ???
DÁLE VYPLATÍ SE
[ Link ] ????
pro xenona na kolik cca vyjde předělaní na xenon světlomet potkavací + dálka ???v čočkách klído do mailu
jen odhad. pokud jde udělat naklápěni atd... jakou mám vyhrazenou cenu Ti neřeknu,prostě jen odhad díky

co má "decent" společnýho s motorem ? hlavně nechápu jak si představuješ výměnu z G fo F ? to jako myslíš že když tam obojí má na kufru "astra" tak že to vyměníš jak žárovku ve světle ? radši bych cpal peníze horem dolem do starýho c20 než si pořídit sopla s turbem, ty nový sice taková tragédie nejsou třeba taková calibra by mohla vyprávět pokud vůbec někdy vyjela pojízdná....
a i tak zvětšení výkonu na c20 nečekej nějaká závratný pokud zrovna nemáš bokem alespon 50k čistě pro motor takže radši udělej rozvody (rádi se potkávaj) a nech zrepásnout hlavu a kup si kvalitní olej (rádi se zadíraj vršky a dlabe olej) .....
zbytek toho co si myslel že bys dal za výmenu motoru dej do toho "decent" ....
to nove turbo neznam ale o c20let bych ti neco rict mohl, to ze nismo tady precte par recenzi o cali turbo a kazdy rika jak se sere, praskaji hlavy, nejede 4x4 a nvm co vsechno a pak ti rekne ze je to upe k hovnu tak ho nemuzes brat vazne, ano 4x4 nebyla vymyslena upe nejlepe a kdyz si o ni nestaras tak jde do kytek, ale samotny motor c20let, moc by me zajimalo co se tam tak sere, ze ti odejde lambda a propalis pisty jako vetsina debilu, nebo se ti pridre turbo?? tohle vse je otazkou udrzby jako u jakehokoliv jineho auta, mozna jedina nevyhoda u hlav ks400 kde je fakt mekky matros a hlava muze prasknout
calibra turbo je prostě od výroby nepojízdný auto to se na mě nezlob...... i zde na foru jsou bejvalý vlastníci který se k tomu názoru bezproblému přidaj a dalších x lidí který se taky v autech vyznaj a řeknou ti to samý :) takže mám calibru tzn. nenechám na to házet špínu.... lae projde ti to leda v hospodě
Nech origo C20XE 110kW, kup svody a vacky s rozumnym stupnem a zdvihem. Zainvestuj do repasu a kavlitnich dilu. Turba nech japoncum.
tezko se prit kdyz ani jeden z nich neuvede duvod proc se to sralo, ma to blbou povest bohuzel
njn, a blbá pověst roste na stromech a calibra turbo zrovna jela kolem když se vyráběla vid ?:)) prostě blbá pověst u čehokoliv neni jen tak z bůhdarma.....myslim že neni třeba zde rozebírat proč to je takovej sráč na to se tu neptal .... spíš mu říct at se na nějakej swap vyprdne pokud neví o co jde....
jinak samo ano, když calibra turbo 4x4 byla někdy pojízdná tak to jelo velice hezky, samo existovaly lepší auta ve stejný kategorii ale špatná nebyla....každopádně nic tomu pověst "sopla" nezapře a jediný co dodnes bude mít calibra dobrý a znalci to budou pamatovat je hodnota Cx :)
si vyhral sportku? :D vyser se na astru jak pise nismo dej si ty prachy bokem a porid neco jinyho pripadne z astry udelej decent ale to mi uz pride zbytecny..
perfekt : chtel sem koupit GSi
ale jak tak ctu tak se na to vy.eru a pujdu do neceho jinyho.Přece astra je takova tuctovka....
nismo : celkem se mi i líby supra mk2 a nissan 200sx s13 ale nevim jak na tom sou japonci....
jsem sice zastánce a fanda značky opel, ale pokud chceš překopat astru, radím Ti - NE. Astry (tak jako všechny oply) hnijou a ten výkon by Ti ji mohl roztrhat.
Japonci jsou na tom dobře...hlavně ty jejich turbíny. Pokud máš prachy, jdi do něčeho z Tvého výběru. Jsou to slušná auta kde jde relativně lehce zvedat výkon.

09.02.2010, 17:43 |
dddd supra MKii to asi myslíš mark3
pokud přesedláš z astry do japonce tak pak budeš dlouhý noci přemejšlet o tom jak si moh bejt tak tupej a vůbec koupit sopla :) japonci bez problému....
supra MK2 ?? myslíš teda Celica Supra ? to je supr auto a supr design starej ale musíš umět vybrat motorizaci :)
řek bych že myslíš MK3 ... něco ti o ní samo můžu říct neb jí ted mám a S13 už jsem měl dvě ;-)
S13 je super auto na výkon a blbnutí, jediněj problém co tam na tom je že hnije zpravidla víc než nějaká astra :) ale daj se sehnat nezrezlý kousky samo..... motoricky super, jak se řiká kdo maže ten jede tak tady to platí dvojnásob, nemažeš tak ti lehne spodek motoru, pokud budeš mazat nemáš se čeho obávat, turbo taky odejde jedině když ho nedochlazuješ.... problémy s elektroinstalací na S13 naprosto ojedinělý spíš tam jsou problémy se starejma silentblokama v ramenou apod jinak prostě nic závažnýho....
MK3 supra je mnohem sofistikovanější auto, hafec elektriky z který mi jde hlava kolem, má to i nějaký elektro mouchy, motoricky taky hodně náchylná věc ale opět pokud to má péči a kvalitní olej tak nehrozí nic, oproti S13 má MK3 (jen turba) od výroby LSD diferák takže na drifty a blbnutí to je lepší, výbava supr a i komfort je lepší než u s13....
S13 je lehčí a jednodušej se tam zvedá výkon , supra je dost těžká a výkon tam chce větší knowhow.... supra ani tolik nerezne a hlavně je hrozně pevná ta její kastle díky tomu že se dělala i targa verze...
oki s13 sem chtel už dříve,ale nějak z toho sešlo....
rezne vic nez ASTRA jo ???to snad ani neni možný..
Jinak myslim tuto co je v obrazku,někde je psáno MK2 nekde MK3 :D desing se mi moc liby,mám radši když je auto,,hranatý",samo že by byla nejlepší péče...
Motor bych udelal - nebo od nekoho GO,elektrika myslim problem moc nebude s tim si poradím nebo starej Luda pomuže...
Teť bych se chtěl zeptat , jak je to s japoncema a běžnejma dílama.Motor bych si nechal asi poradit jakej je lepší.
Jestě jen orientačně když jí máš doma jaká je průměrná spotřeba ?? Moc tuhle věc neřeším,ale přeci to bude auto na léto.
Výkon asi moc zvedat nebudu,supra je přeci něco jiného než ASTRA GSI :D max lazený svody vačky atd...

na obrázku je MK3 facelift "nosatá" supra....
spotřební díly na to jsou valná většina naprosto bez problému všude dostupný, ceny malý či běžný.... setkal jsem se ted s problémem u svíčkovejch kabelů že ty moc dostupný nejsou jen na objednání ale zase kabely ti tam odejdou jen když ti ej rozkouše kuna ..... neni to FRancouz aby odcházely cívky a káble v jednom kuse....
čidlo teploty asi 150kč, termostat sem měnil včera za 190kč , vzduch filtr je dražší páč je hrozně atyp. ale shodnej s landcruiserem asi 450kč.... olej filtr běžnej asi 200kč , olej to vyžaduje kvalitní ideláně -30 takže třeba 5w30 nebo 5w40 ale větší výkonnost takže tak 400 litr aspon ale jede to i na horší samo ale lepší je mít kvalitní , je ho tam necelejch 4,5 litru vč. filtru takže se dá i sehnat vklidu formula RS 10w60 za nějakejch 1200-1500 za 5L na aukru apod....
design má supra bezvadnej o tom žádná, na to že to je auto z roku 86,5 až 93 tak pecka.... to co máš na obrázku vypadá na plnou palbu ale většina super jí má skoro plnou, plná je kůže, el. sedačka, el. boční vedení sedačky, výhřev př. sedaček, automatická klima, tempomat s ovládánim na volantu, TEMS = el. nastavení tuhosti podvozku apod.... jediný co to nemá je palubní počítač což je škoda.....
co se motoru týče tak pokud chceš daily driver a nepotřebuješ extra výkon tak tak ber 7MGE .... atmosféra třílitr , vydrží to hodně a nejede to taky zle
pokud chceš výkon tak 7MGTE.... tam je to podle toho jak se o to kdo staral... ty auta celkově nemaj skoro žádný problémy když sou udržovaný, já koupil za 20tis s KO motorem a spadnul na ní strom takže podle toho to vypadá že tam mám nějaký problémky :)
spotřeba ???? nevim netušim neumim šesky.....:)
podle mě normální rychlejší jízdou pokud se nemrdáš ve městě pořád tak je tak 10-12.... mojí jízdou co jsem tak sledoval před tejdnem bych to tipnul na 20 :))
ad výkon : ladený svody ?? proč kam ?? svody na 7MGTE naj 5-10cm takže nevim co bys na nich chtěl ladit :) na 7MGE jakbysmet :) vačky se dávaj až když jdeš do extrému, na běžný výkony supry což je kolem 350hp je nepotřebuješ až když bys šel nad 400 tak možná ale to už máš jinou ŘJ :)
hmmmm .
tak to je vse ok! Takže budu koukat po suprach 7MGTE at je aspon nejaká sranda :)
Mužeš mě pls doporučit na nějaký supra forum ??
nj chtěl sem vedět jak na tom je :oD