Navštíveno 8027x

Zdravím potřeboval bych radu co by se dalo udělat s těmito litáky.Jsou už takové olezlé a začíná se loupat barva.Přemýšlel jsem i o vyleštění ale nevím jestli by to šlo a jestli by to vůbec vypadalo dobře.Nebo jen obrousit a znovu nastříkat na stříbrno nebo zkombinovat třeba vyleštit čelní plochy a zbytek nastříkat na černo? Zkuste někdo poradit nebo udělat nějaký VT Dík moc

28.02.2010, 16:26 |
Shr3k Rez nebo oxidace pod povrchem laku? Na rez od kotoučů platí ředěná kyselina solná (to ale nepatlej ta místa, kde je odřené kolo od obrubníků). Oxidace = lak dolů a znova.
Osobně bych tahle kola používal na zimáky a krom čištění s nima nic nedělal.
Ze vší úctou nemám na nové litáky takže potřebuju zrenovovat tyhle.Myslím že rez to není bude to asi oxidace jsou to takové černé flíčky.
nechat tak, nebo počítej s přelakováním tak 2500 a leštěním tak jak bys chtěl tj. 4000, to co se ti loupe a dělá mapy je oxidace pod lakem.
Vidím že jsi z mého kraje, když tak pisni, lakuju i leštím kola ;-)
mishan: ty jsi od Vsetina že? Já od tebe bral dva wofry Audio System. No já bych si to právě chtěl udělat svépomoci.Ale tak to nechat nechci.Dá se ten původní lak + barva dosta nějakou chemikálií? Třeba ponořit celé kolo do Acetonu.Nebo to jde jen mechnicky bud brusný papír nebo opískovat.
jo Vsetín, pokud chceš nový lak,nemusíš dávat všechen původní pryč, stačí když si to tam, kde se loupe hezky doztracena vybrousíš, pak celé kolo zdrsníš a už jen plnič a lak a hotové ;-)

28.02.2010, 19:14 |
Kesam Jako mishan.
táta má ten samej problém s těmam kolama, vyleštit jdou to sem zkoušel, ale nakonec padla volba na stříbrný čelní plochy paprsků a zbytek do černý :)
do tejdne je vezu na lak...
davevo: v případě zájmu můžeme kola zrenovovat, vyleštit, "pouze" nalakovat ... Možností je zde opravdu mnoho a ve finále stejně rozhodne částka, kterou budeš ochotnej do kol investovat. V případě zájmu nás kontaktuj mailem.
Stanli RS: můžeme vyleštit a následně zalakovat pro bezúdržbový provoz. Zvládneme strojně také 2barevnou variantu tj. boky a barvě dle výběru, čelní plochy leštěné včetně následného zalakování celého kola speciálním čirým lakem. Pak je kolo opět bez nutnosti údržby a přelešťování.
Stanli RS: Já mám asi podobnou představu zkoušel jsem VT hodím sem fotku.Až to budeš mít nafotil bys to na autě a hodil to sem?
Dudu_481: Dík za nabídku ale určitě by to vyšlo dráž než jsem ochoten do toho investovat jinak jsem viděl tvou práci a fakt super.

davevo: tak zkus nahodit tvou představu o rozpočtu. Možná něco vymyslíme.
já bych to lakovat i s tim lemem u gumy(límečkem) :)
moje predstava je tak 500 kc za kolo. Coz je asi malo.
no tak to sorry :-) to je fakt málo
No já to říkal nemá cenu do toho valit kupu peněz to bych rači koupil nové kola.Jinak si to nastříkám sám trochu zručný jsem nějaké videa na youtubu jsem taky schlédl takže snad na tom není co pokazit.
takže nakonec padla volba na šedou metlu :)
stříbrnočernejch kol je všude dost