Navštíveno 7929x

cim nejlip vycistit ten zazloutlej hnus v nadobce?
neco v ni vyvarit?
tipy sem.
...za mě moc práce, pokud nová stojí do 500. Jinak např. varnou konvici vyvařujem dříve octem, teď něčím citronovým v prášku...nevím, jestli se tomu dá říct kyselina, když je to v prášku :-))

01.03.2010, 08:46 |
Sodom | Upraveno: 2010-03-01 08:47:31
Je to kyselina,i když je v prášku:-)Citronová.
Na konvice to funguje skvěle,tak by mohlo i na expanzku.

01.03.2010, 09:15 |
Alííí Expanzka do laku, a máš po problému co s humusem uvnitř... :-)

Konvici vyvarujes kvuli vodnimu kameni, zazloutla nadobka je neco jinyho. Pokud nepomuze beleni v horkym savu, tak na ty plasty nepomuze nic a pokud je do500Kc, tak asi neni co resit. Ale treba na Fab/Oct stoji 1000, protoze ma v sobe nakej snimac hladiny...
Nevím, jestli by to pomohli i na expanzku, ale kluci vyvářej motorový věci v sodě.

01.03.2010, 15:41 |
Kesam Jako Alíííí :-)

04.03.2010, 11:47 |
JP | Upraveno: 2010-03-04 11:54:02
Neuchyloval bych se zbytečně k chemii - jestli máš tu nádobku venku a je to bordel (tzn. neni zežloutlej přímo ten plast, s čimž nic neuděláš), tak nasyp do čtvrtiny písek, zalej do poloviny vodou a pak s tim pořádně zatřes:-). Na závěr je samo potřeba to dobře vypláchnout od písku:D
Když nebudeš s výsledkem spokojenej, přilej tam zelenej Cif a písek zalej horkou vodou, ale tomu písku skoro nic neodolá. Zežloutlej plast ale nevyčistíš ničim, to je problém toho materiálu (jestli se pletu, sem s řešením - jestli existuje, tak mě to zajímá:-)).
jde mi primarne o to, aby to nebylo hnusny. motor mam rozebranej, tak je skoda s tim neco neudelat. plast zazloutlej je + jako bonus je uvnitr nejakej bordel, takze beztak zkusim ten pisek. nastrikani na cerno jsem taky zvaoval, ale mam strach, aby se to neloupalo.

04.03.2010, 21:20 |
Kesam Dej tam základ na plasty a nic se ti loupat nebude.
To tak mám taky.
JP: máš to vyzkoušeno? Je to zajímavý a rychlý způsob, ale pak bych měl strach, že písek s práškem ještě víc naruší ten vnitřní povrch a bude se to špinit a usazovat bordel ještě rychleji :-/

05.03.2010, 10:10 |
JP | Upraveno: 2010-03-05 10:12:13
crestik: Vyzkoušeno vícekrát, samo tam nesmíš nasypat nějakej štěrk kterej udělá do toho povrchu hluboký škrábance, ale jemnější písek bez šutrů. Usazování bordelu je podle mě stejný jako dřív.