Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Motor 2.0HDi

o Navštíveno 14384x o
o 17.03.2010, 08:18 | Cooper
Ahoj, můžu se zeptat na motor 2.0HDi. Máte s ním nějaké zkušenosti? Kolik tak najede? Technické nedokonalosti? Jo, jedná se o motor v Peugeotu 406 a je to 80kW. Předem děkuji

o 17.03.2010, 10:10 | Nismo.Power
líný jako kráva ale motor jako takovej je docela držák.
o 17.03.2010, 10:54 | Dragster
Nevím jak ta 80kw, ale ta slabější verze myslím 66kw, hodně línej a to hodně, jinak vážně držák, když je to povedenej kousek, asi jako u všeho.
o 17.03.2010, 12:53 | imax
no kamos mnel tuhle motorizaci a porad se na tom neco sralo az se nasral a prodal to a ted tu uricte sere nekoho jineho, takze za mne ne i kdyz se mohlo jednat o nepovedenej kus, ale ja sem mnel pred tim take P306 a ten se take hodne sral az mne nasral a sel do pryc, takze radeji srat na Frantiky!
o 17.03.2010, 13:34 | Nismo.Power
tak samo špatnej kus může bejt a frantíci sou všeobecně na prd což odpovídá malý pořizovací ceně za relativne nový auto....
nicméně tyhle HDI jako takový sou opravdu masakrálně líný ale o to víc vydržej pokud máš motor o kterej se někdo kloudně staral.... koncern je opak, je to nadopovaný kroutákem a tim víc se to sere..... zase se ale koncernu neserou jiný věci který se pořád serou frantíkum no :)
o 17.03.2010, 13:52 | J-T.
Novej P307 s tímhle motorem 2.0 HDI 80 kW jsem měl 4 roky, nikdy žádnej tech. problém. Že by byl nějak extra línej si nemyslím na dálnici s tempomatem držel bezproblému 180 km/h a to je dle mě dostačující.
Co mě ale desně s*alo byla spotřeba když jsi jel piánko tak 6,5 l když jsi na to šlapal tak 9l a to mě přijde na naftu MOC.

Teď mám 2 roky taky funglovku 307 s 1,6 HDI taky 80kw a nepozoruju výkonovej rozdíl, zas je ale o dost hlučnější. Jen spotřeba je min. o litr míň při stejném stylu jízdy ...

Kdybych nemusle mít HDI tak ho nemám = za mě HDI nebrat.
o 17.03.2010, 16:18 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
mame na berlingu najeto temer cca 260tis a 2.0HDI 66kW a zadnej problem, zavodnik to neni ale liny jak pisete taky ne, i ta skatule s tim jede 190kmh na dalnici
za temer tri roky s motorem zadnej problem
o 17.03.2010, 17:57 | Hanes | Upraveno: 2010-03-17 17:58:44
Motory jsou obvykle spolehlivý po mechanický stránce fakt OK, horší je elektrika-vztřikování, když narazíš na blbej kus budeš často jezdit se svítící kontrolkou motoru a v nouzovém režimu,ale záleží o kolik jsou stočený kilometry. Ty motory najížděj hodně a fungujou dlouho.
o 17.03.2010, 18:23 | maresk
kamarád má 406HDI 80kw ročník myslím 2000, auto má 5 nebo 6 let, poslední rok naprosto bez potíží, co se vysypalo:
- zdechla ŘJ motoru, netušíme proč, oprava cca 5000 (ŘJ z vrakáče)
- váha vzduchu - stála cca 1500 ?
- EGR - zaslepeno, odpojeno, je to holt kurvítko
- spínačka se natvrdo kousla, po mechanické stránce OK, odešel "ořech" na kabeláži, oprava za 500 peněz (náhradní kabeláž s ořechem z vrakáče)

S autem je spokojenej, co vím, tak krom toho, že mu to nějakej šikula odřel na parkovišti za poslední rok snad žádný potíže, sypalo se to jenom během prvních 2 let od koupě :-)
o 17.03.2010, 19:44 | Komba
Co to povídáte že je to líný,těch 80Kw umí dobře ject a piánko se stím jezdí kolem pěti litrů.A co se týče poruchovosti,tak to taky není nejhorší.Záleží jaký prase to mělo předtím,pak už to nikdo nezachrání a jen opravuje a to je se vším....prostě někomu se nelíbí frantíci,tak je bude kárat:)
o 17.03.2010, 21:49 | Lukin.xxx | Upraveno: 2010-03-17 21:52:32
Mám osobně tento motor i toto auto. mám najeto 185Tkm a uplně pohodička výkon dostačující a jak řikaj lidi nademnou důležite jak se ktomu lidé chovají ale to je u všeho nejen u HDI jestli mužu poradit tak doporučuju vyměnit čerpadlo v nádrži a řemenici kliky a jezdiš vysmáty
o 17.03.2010, 22:17 | Rajdlos
ja s tim byl spokojenej, nalital jsem s HDI asi 250t.
o 17.03.2010, 23:20 | Rudi
Kámoš si to nedávno pořídil, tydle HDI byly celkem spolehlivý, takže bych se toho nebál, na to, že to má 80kW, tak mi přišlo, že to ani moc nejede, to 110koňová okta pádí líp. Spotřebu má stále kolem 6,5l, jezdí +- 10-20 nad předpisy
o 18.03.2010, 19:07 | Zdeny60
Měl jsem ho ve služebáku v letech 2002 (nový) do 2005 (prodáno s 212.000km), dnes má asi 340.000km.
Měl jsem sedana, motor 2,0HDI 80kW.
Na motoru NIKDy jediná závada, nafta se kupovala hlavně u Shell (smart body, dodnes je využívám :-) ), jinak auto bylo na lízing a mělo naprosto praviudelný servis napřed v púežit Strašnice, pak ve Federalu.
Dnes má asi 4. výfuk, několákté brzdy a rozvody, tlumiče asi 2, nebo 3. Už jsem ztratil přehled, má to můj kolega, co ho ode mně koupil.

Jako auto naprosto pohodové, pohodlné, do Milána nonstop no problém (1220km od nás). SPotřeba 6,5 léto zima, normál styl jízdy jako se služebákem. tedy na čas (110-150km/h).
Motor líný zdaleka není, má lineární zátah, nevadne zdaleka jako 1,9TDI a není tam zdaleka takový turbo nákop. Na auto bohatě stačí, i když fakt je, že 1,9TDI 81kW má pocitově větší drajv, ale v podstatně užším spektru optáček.

Koroze kastle = 0, to je aboslutně bez problému, brzdy účinné, netrpí tolik na vlnění kotoučů jako oktávky, ale dával jsem vždy orig. Pežot, žádné Bremba či Ate či podobné. Taktéž desky.

Elektrika - nepamatuji, že bych měl probém (na rozdíl od následující P807), olej to nežralo a nežere prý ani dnes - od výměny k výměněn (/15.000km). STarty v zimě na drb, žhaví asi až od -15°C. Klima dost účinná a příjmená, nemusí fučet větrák jako blbec. Výhřev sedaček velmi výkonný.

Za mě 1* jako za celek. Jo - a ještě jedna věc - pohodlnější než Okta asi tak 5x.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4054 sekund.