Navštíveno 15570x

29.03.2010, 05:23 |
slama

29.03.2010, 08:58 |
Katy dementi, asi budu jezdit poslepu ne?!... kazdy nema na to si koupit new auto s xenon.lampama a ja s obyč.žarovkama nevidim prostě.
Akoratže v Brně po těch HIDkách jdou jak po uzenym, fest !:( je vidět, že dostali aj dobre školení cajti.

29.03.2010, 09:17 |
War Katy: lidská blbost je nekonečná
jedine dobre,pac vetsina aut co to ma nabastleny ve svetlech oslnuje a nemaj to namontovany jak ma byt....
mne je to uplne jedno :-)

29.03.2010, 09:36 |
Alííí Asi jako kral007. :-DDDDD
A jestli tahle zpráva přijde někomu jako NOVINKA, tak mně teda ne.
to bude zase to samy jako s foliema na oknech.
moc pokriku pro nic, podle me nejsou schopni prokazovat jestli auto ma dynamickou regulaci nebo nema... :O/

29.03.2010, 10:09 |
hanzz Nevím, jestli po tom policajti jdou, ale bohužel s tím, jak ceny čínských přestavbových sad klesly na pomalu pár stovek, tak si to do auta namontuje každej blbec, kterej má do prdele díru. Výsledek podle toho taky vypadá. A obdobný to je se světlama na denní svícení.
Každopádně to má něco do sebe. Když vidím takhle zbastlený světla, tak si dám na to auto alespoň větší pozor, protože vím, že ho pilotuje nějaký pan Bezmozek :)
:-) kdyz u neceho klesne cena, tak si to namontuje kazdej blbec - KDEZTO kdyz je to drahy, tak to si to montujou jenom samy chytry a bohaty lidi, vid?
situaci s HIDkama v parabole snad nemá cenu ani řešit.. jen ať po tom jdou, pálil bych je za maximální pokutovou sazbu co jde...
a ty nehomologovaný světla na denní svícení mě už taky dožíraj. Vidět to není, nebo to oslňuje... no děs...
jo ja to mam v TP zapsany a nemam je tam takze kdyz dam HITky tak me muzou polibyt prd..

29.03.2010, 10:45 |
fredy je fakt že když nejsou xenony v čočce tak je to napřesdržku! a když potkám nějého kreténa s takovejma dodělávkama a navíc v cool fialovém odstínu tak jsem nasranej jak starej špaček, vidím mžitky před očima ještě pár minut po takovém střetnutí :(
mno ja nevim proc je kolem toho furt takove humbuk
dokazu i original i hidky a dokazu vse tak, ze vozidlo projde technickou a i kontrolou u policie cr :-)
xenonman : jen technická.. hid sady, ostřikovače a náklonový věci mají ČR atest pro provoz na silničních komunikacích?
hele u nas jezdí 70% s H.I.D.kama vetsinou mají cocku (sice tuzing svetlo ale plní to funkci) a neoslnujou... Pak z tech 70% tu je takovej co ma HID v parabole a kupodivu jim to taky neoslnuje...
Kdyz me chytli v UL za xenony, tak že ... Nemate ostřikovače , mam se podivejte .... Hmmm se divim že na takavy vrazde sou jestly vubec fungujou , tak sem mu predvedl ze vse funguje ... On proc sem ji je tam dal ???? že tam bejt nesmí !!!! Prostě nevidim ,jedno jestly novy sveta s halogenem stejne to nesvití . S xenonem vidim dál a hlavne hodne aji dostran takze chodci co v noci jdou po silnici atd....
Vim že neoslnujeu, svetla serizoval servis na regloskopu nebo jak se to jmenuje :o)Sice nemam naklapeni , ale to nikoho nesere ne ? a pak sme to to samo zkousely...
Dyk voni ani na ty o2 nemely ostrikovace ale xenon ano :o)
Takže pokud neoslnuju(mam serizeno) cocku tak vo co de ???? v DE je maj vsichni a cajti jim nic na to nerikaj . Jediny za co sem dostal vynadano byly folie vpredu bez atestu....
xenonman: myslíš že když dodělám ostřikovače a alespoň el.naklápění světel, tak by to mohlo být vpohodě? Jedná se o přestavbu světel s čočkama od Tebe na Favorita.

29.03.2010, 11:21 |
xenonman | Upraveno: 2010-03-29 11:21:57
pokud budou v čočce není problém včetně atesu a všech náíežitých homologaci...

29.03.2010, 11:24 |
20bad Tomik_007 xenony ve favu nebudou nikdy v pohodě:-)))
xenonman: máš mejla :-)
20bad: xenon s tím dělá a píše něco jiného...
no na tom favu to půjde ale bude to stat nejaky penize a otazka jestli se ti to vyplati...
jsem schopen ti klidne udelat automaticke naklapeni... ostrikovace 700,-

29.03.2010, 11:47 |
20bad myslím to tak, že budeš mit xenony, naklápění, ostřiky, vše s atestem, ale celé to ještě zlegalizovat aby to mohlo ofiko projít technickou bude problém, a každej policajt tě bude stavět protože se prostě favo s xenonama ofiko nedělalo
doted jsem myslel, ze je to kazdemu jasne, ale pro poradek:
naklapeni a ostrikovace jsou sice podminka pro homologaci xenonu, ale nikoliv duvod k homologaci.
tzn. pokud dodelam nivelaci a ostrikovace, urcite to automaticky neznamena, ze mam najednou legalni xenon.
xenonman: myslím že se mě to vyplatí, dá se říct že tak nějak světla jsou jediné, za co by si mě mohli podat, mám schválené nárazníky, prahy, širší kola atd.. takže spousta vyjímek je, teď už jen toto, kdyžtak nějaké ty cenové relace všeho na mejla, psal jsem ti.
Může mi někdo vysvětlit, jak poznají na STK, zda má auto automatické naklápění světel?
A ještě, xenony jsou zapsané v TP? Já je teda nemám zapsané ani u jednoho ze tří aut.
Myslím že to poznaj, že třeba předkem zapadnou na válce na brzdy a světla se naklopí nahoru ... nebo zatlačí vzadu (jako zatížení kufru) a světla by se měla sklopit sama dolu
já vám nevím, brázdím silnice pravidelně nějaký 3 roky, nejčastěji ústecký kraj a nemám s HIDkařema žádný problém, zase tolik jich není a víc mě osvítí pos*aná jedničková Fábie v sérii...sám jsem na tou sadou uvažoval, ale pochopitelně bych si do feldy dal elektrický sklápění světel z oktávky, seřídil světla atd...ale jestli to tam někdo jen loupne tak je debil
kdyz nastartujes srovnaji se ti cocky do urcite polohy :)
luda551: tomu samozřejmě rozumím, pokud nastartuju auto, světla se mi srovnají. Pokud je zatížím, světla se pohnou směrem dolů, ale pochybuju, že technik na STK poleze do kufru, aby to zatížil. Navíc u těch světel je dle mého nějaká tolerance, kdy se to ani nepohne, což je můj případ u všech mých aut je to stejné a na 110% naklápění funguje.
Druhá věc je to, že třeba na tchánově Laguně nejsou čočky, ale xenony to má z výroby včetně ostřikovačů, naklápění.
No a na technický to dopadlo tak, že ho chtěl kvůli tomu vyhodit, že tam ty xenony nemají co dělat, takže xenon = automaticky čočka taky není úplně pravda.
No a do třetice ještě jednou - když srovnám zrovna tu Lagunu a moji OII facelift, kde jsou čočky, ale nejsou xenony, tak OII prostě svítí líp, nemůžu si pomoci, ale je to tak. Omega, která má nový lampy Hella s xenony, svítí tak nějak stejně - jediný plus, že více do šířky, ale ne až tak znatelně, tak já nevím, kde je tedy zakopaný pes.
a čínani jsou ještě dál - speciálně asi pro český trh vyrábějí krabičku, která oklame servisního technika na STk. Při zapnutí světel se sklopí a pak ustálí do původní polohy - to dává technikovi pocit, že vozidlo má automatcikou regulaci výšky. Tato sranda stojí pár stovek.
Dále se od dovozce dozvíte, že si máte zaslepit původní vypínač na manuální naklápění.
Funkční regulaci už taktéž vyrábějí - cca 2.500,- a se senzorem u zadní nápravy Vám to výšku reguluje. Ovšem upozorňují na to, že je potřeba vše řádně schovat před technikem a dodat mu pocit, že je to originál...
Nejmenovaný dovozce má velice zajímavé návody pro tyto aplikace...
no ja nemam ostrikovace ani jinou sracku a xenony v TP jo

29.03.2010, 13:19 |
Katy | Upraveno: 2010-03-29 13:23:16
btw: nektere dvojkove oktavky s orig.xenony oslnuji jako krava a bawoři noví někteři taky.
Jinak kamoska mela čočky s HIDkama, odstřikovače světel orig.(vuz 99rok) a stejně dostala flastry,... že nema autom.naklapění.
a jinýmu hošanovi zas skákali po kufru,jestli to naklapění ma, protože měl hodně dobře schovane startery,.. a pak je našly.
no na bzuku jsou bixenony od xenona je tam 1,5motor z una a stk bez problemu naklapeni svetel zadny ostrikovace to nema ani na okno a na marbele xenon to je stejny jako to fago kazdej technik na stk ceka na vklad a pak uz je mu vsecko jedno -))
Myslim, že volvo taky dává xenony bez čočky
a ještě mě tak napadlo - já tedy nepoznám, když má někdo HIDky a seřízená světla ani prd, jestli to má nebo nemá z výroby.
Nejvíc mě ale vadí světla pro denní svícení - takový ty LED pásky nebo co to je, protože když ti s tím někdo posvítí do obličeje, to je na zabití a nejlíp, když jeden svítí víc a druhý skoro vůbec.
No a pak taky jsou experti, kteří si přepojí místo denních světel mlhovky (tím nemyslím denní svícení u koncernu, ale opravdu mlhovky). A taky tady jezdí jeden expert s R19 (má tam taková ta dělená světla, co měly myslím jen 16V a denní svícení má udělané z dálkových - to je úplně nejlepší, toho miluju až za hrob...

29.03.2010, 13:52 |
hanzz tmx.806: Když je to levný, tak si to namontuje kdejakej blbec. Když je to drahý, tak jenom ten blbec, co na to má... :)

29.03.2010, 14:19 |
xenonman | Upraveno: 2010-03-29 14:23:03
[ Link ] automaticke naklápění u nás v nabídce, náš vlastní system, kvalitní provedení vodotěsné testováno pod vodou v 1,5m hloubce...
co do krabiček jen pro stk a policii máme v nabídce déle než jeden rok, opět český výrobek žádná čína nic, v praxi se to chová po nastartování uděla pohyb nahoru a dolu při každém zapnutí světel...
jo a poprosim at sem konečně někdo dá kam se píšou ty xenony do toho TP
xenonman: prosím tě, nikde jsem nenašel na webu nějakou cenovku té krabičky, jak dělá pohyb čočky při zapnutí světel. A ještě ta cena toho automatického naklápění je vč. montáže nebo bez? Popřípadě kolik teda stojí montáž a jak dlouho asi trvá montáž? Díky
tomik : :o)))))))))
Automatické naklápění
Automatické naklápění předních světel FSHL:
Řídící jednotka FSHL (Full System with Headlamp Leveling) je plnohodnotnou jednotkou SHL.
Jedná se o zařízení pro naklápění světel dle zatížení zadní nápravy.
Měření zatížení probíhá zcela nově bezkotaktní optickou technologii založenou na mětodě trilingulace.
Životnost jednotky FSHL je tímto prakticky neomezena.
Konstrukce je provedena z odolné hliníkové slitiny s povrchovou úpravou.
Je třeba míti na paměti, že originál xenonová světla nemají seřizovací kolečko a proto je nutné toto kolečko vyjmout a
otvor nejlépe zaslepit.
Dnešní policie či STK je každým dnem vynálezavější, proč nebýt o krok dál.
Jednotka FSHL prošla náročným testováním, odolnosti vůči vodě, test proběhl ve hloubce 1,5m,
kde tlak převyšuje několinásobně agresitivitu stříkající vody na podvozku
Jednotka je universální, dokáže ovládat všechny druhy servomotorů,
Cena jednotky pro tři-vodičové servomotory (klasická světla ovládaná kolečkem) je 3500,- Kč bez DPH
Cena jednotky pro čtyř a více vodičové servomotory (originál xenon světlomety) je 4200,- bez DPH
Doporučujeme použít společně s ostřikovači světolemetů za naši top cenu 699,- vč DPH
Subaru taky dava do forestru jen parabolu s xenonem :-)
luda551: to jo, to jsem četl, ale to je to autom. naklápění dle zatížení, ale nevím jestli součást toho je i to že to rozhejbe a zarovná čočky při každém zapnutí, nebo se jen srovnaj při zatížení kufru...

29.03.2010, 16:05 |
Kesam Já na to mrdám jelikož v noci nikam nejezdím takže je mi to uplně jedno mám tam klasické žárovky na den mi to stačí :-)
v těch xenon cidlech jsou 2 možnosti, jedna je pro originál xenony a jedno je pro manulaní nivelaci, tzn pokud máš kolečko kabelaž je určená pro tyto světla je to ta lacinější varianta, xenon motůrky nejsou součástí naklápění neb každá lampa má i jenej motůrek proto se využívá originál systemu...
Tak to mám teda asi problém: Mám origo čočku + výbojky D2S. Seřízené to mám na regloskopu pouze ručně, protože to mech. ovládání na Fávu vydrží prd. Ty jsi schopen to předělat na el. motorky + to aut. naklápění? Vím že by to mělo jít nějak s použitím motorku Octavie/Fabie, ale bohužel do toho se moc sám nechci pouštět.
tappaja tohle predelaval na facku daval motůrky s fabie tzn na elektroniku a lze to, pac original system stoji za prd
Dane, kdyžtak nějaký ty věci a detajly pořešíme už soukr. přes mejla, ať to tu zbytečně nezaplňujem. Díky :-)
Jo predelaval, ale melo jeden problem. Origo hydraulickej system vysunoval ty tycky asi o 2cm, zatimco moturky lezou pomalicku a vylezou tak o 1cm, takze tam nebyl takovej rozsah. A pak bych asi doporucoval nahradit ty pruziny v parabole nejakyma slabsima, obcas se tomu moc nechtelo.
xenonman ja to mam v dalsich zaznemech protoze xenony se do aut montujou od nejakeho roku auto z 95 je trebas met nemohlo pac to nebylo tak je to tam dopsany

29.03.2010, 19:04 |
dddd ty píčo, to je slintů okolo, správnej čech omrdá vše, bohužel situace u nás:(
už i na Primě to řešej ve zprávách :-D
vinzek fa: Myslíš že by bylo možné hodit scan spodku TP, kde jsou ty záznamy o xenonech dopsané, zajímalo by mě to co tam je napsaný a jen vidět že to tam je, mě zatím všichni říkali že se to nezapisuje a ani nedá dopsat...

30.03.2010, 23:57 |
fredy dnes mě při cestě domů oslňovalo 80% aut :( už mě to pěkně sere :(
me poslední dobou spise serou ty kkt co si neumesj /nenechaj seridit svetla a vítí jim to do nebes... jedno jestly xenon nebo halogen unas ty co mají xenny maji řádně serizeno a no problemo