Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Cínování u pozink karoserie nutnost?

o Navštíveno 13856x o
o 29.03.2010, 19:58 | Cormi
Ahoj chlapi, mám rozjednané zavaření 5. dveří (znak a klika), zavaření bočních blinkrů a výřezů po znaku v kapotě. Jedná se o Golfa 4. Tyhle úpravy plánuju už celých 8 let a konečně je to tady :-) ale...

týpek mi to perfektně zavaří, jenže to neumí zacínovat. Můj lakýra to taky neumí. Auto mám už 8 let a nehodlám ho prodávat takže veškeré práce musí vydržet (prodej neplánuju ani v budoucnu)...

proto se ptám, je nutnost cínovat u svarů na pozink karosérii nebo stačí zakytovat a dát do plniče?

zase na druhou stranu, zavařit 5. dveře u G4 si nechává spousta lidí a málokdo asi řeší cínování (v DE to mají ale zacínované všichni)... zacínujou mi to v autorizovanym servisu, ale ta cena...

a ještě dotaz - při vytažení origo lemů (bez navaření) - tj. zklepání vnitřních hran a vytažení lemu se poškodí ta strukturu pozink. plechu nebo ne?

je to ironie... konečně když se mi povedlo si to rozjednat, uvíznu na cínování :-(

ilustrativní foto v příloze... ten můj klempíř by to nabodoval jeden svar vedle druhýho...

dík moc !

foto k příspěvku  od Cormi

o 29.03.2010, 19:58 | Cormi

foto k příspěvku  od Cormi

o 29.03.2010, 20:01 | Cormi
s autem jezdím denně, i v zimě a není garážované, proto mi tolik záleží na té životnosti...
o 29.03.2010, 20:01 | tappaja
Nevim, rek bych, ze cinovat je to zbytecny, dulezita je protikorozni uprava, hlavne zevnitr, tam bych to zamaznul karosarskym prelakovatelnym tmelem, aby ti nesla vlhkost z druhy strany.
Ale daji se dohledat doporuceny postupy co a jak delat.
o 29.03.2010, 20:21 | m1tv
cinovani se neděla kuli korozi ale kuli tomu bay ten navařenej material nepracoval a nepraskal na tom kit .. a antikorozni upravu to bude chtit protože jak to obroušiš tak sundaš i pozink :D
o 29.03.2010, 20:23 | Komba
Bych to viděl tak,jak říká tappaja....
o 29.03.2010, 21:56 | Kesam
Mám Kliky 4 roky a no problem žádnej rez. kufr taky žádnej cín na autě nikde a mám tam toho dost.
o 29.03.2010, 21:58 | Kesam
A kdyby to bylo neska tak kliky nechám je to blbost :-)
o 30.03.2010, 17:59 | soda
urcite jako vsichni nade mnou. kdyz se to poradne osetri (hlavne zevnitr) nemel by byt problem. kazdopadne jak uz jednou do kastle sahnes a porusis origo pozink, muzes si byt jist, ze i pri sebelepsim osetreni, ti tam jednou rez vyleze
Kesam: presne tak. varit kliky je uplna blbost!
o 30.03.2010, 18:06 | luda551
hlavne se tes na PČR mel sem na astre a jako moc se netvarily :-) hlavne az nekoho povezes a vybouraš se . to se tam pak poleze pekne
o 31.03.2010, 12:47 | Brda
nechci kecat, ale Corni vari pouze kliku u 5.dveri, jine kliky nechava,aspon podle toho co psal. Takze tam asi tak velky problem s pcr nebude. Jinak ja doporucuju cinovat.
o 31.03.2010, 14:16 | luda551
aha me jen zmatla ta druha fotka :) cinem nic nezkazis
o 31.03.2010, 14:25 | Vasekkch
na druhý fotce je blinkr :)
o 31.03.2010, 14:36 | luda551
už mlčím :o))))
o 01.04.2010, 09:18 | Cormi
jj dveře nechávám jak jsou, i když taky půjdou do laku :-) právě tomu vaření až tak nevěřím, tak nechci zavařit všechny plechy a pak zjistit že to byl průser ;-) i když lišty ve dveřích mi dost vadí... nicméně jsou alespoň praktický :-) Do kufru už mám nataženej kabel pro elektromagnet a nainstalovaný tlačítko na odskok :-)

takže výřez v kapotě a víko kufru = nutnost, ty blinkry v blatníkách už jsou na zvážení, protože z motorovýho prostoru se k nim těžko dostane a sundání blatníků je průser. Ale záslepky blinkrů jsou stupidní když mám blinkry v zrcátkách...

Mluvil jsem s člověkem, kterej cínuje (v garáži měl dvě kastle starých Porsche 911 - těch ze 70. let) a na nich cínuje, ale vysvětloval mi, že se cínujou jen kraje, že třeba ten znak a kliku by mi ani nechtěl cínovat - že se to bude kroutit. Maximálně ten výřez v kapotě že by udělal... ale to mi přijde jako blbost... cínuje se prý při menší teplotě než svařuje. Ale tvrdil mi, že dneska jsou už spešl kyty, které jsou vlastně lepší než cín, že ten cín se používá spíš na veterány. Pak jsem mluvil s lakýrou, který mi bude z venku stříkat auto komplet a ten tvrdil, že na to použije sklolaminát, kterej je pružnej... to se mi ale taky nezdá... mám za to že fachmani v DE to bezpodmínečně vždy cínujou. Taky jsem se ptal v autorizovanym servisu, kde jsem auto kupoval a tam se mi vysmáli, že to neni v souladu s pracovnim postupem a že je to ohnisko pozdějších problémů a reklamací... ty ale taky cínujou. Už mi na autě třeba vařili prah...

takže na závěr znova otázka: CÍNOVÁNÍ NEBO SKLOLAMINÁT? A jak to ošetřit zevnitř?

Zase když už do toho jdu, tak to musím udělat pořádně... než to udělat na hulváta, aby to bylo nějak zavařený a za rok to předělávat tak na to se můžu vykašlat. Trvalo mi X let než jsem se k tomu rozhoupal
o 01.04.2010, 09:21 | Cormi | Upraveno: 2010-04-01 09:21:34
[ Link ] - to je ten klempíř
o 01.04.2010, 09:37 | Thomas987
já bych se na to vykašlal, měl jse man G3 zavařený všechny lišty a dveře a výdechy atd.. Já měl auto 4 roky a měl jsem možnost si to prohlédnout po dalších dvou letech. tzn. po 6-ti letech a nikde to nic neudělalo. Musí to bejt pořádnej lakýra kterej to pořádně udělá....;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3263 sekund.