Navštíveno 11421x

30.03.2010, 21:41 |
Kapka (M)
potreboval bych poradit...mam 18" kola s lestenýma limcema..cca pred 5 lety mi to delala firma..a ted jsem potreboval jeden prebrousit znova/poskozene provozem../..vzal jsem to postupne smirkem 1000-1500-2000-2500 pod vodou..potom takvou tekutou brustou na laky..ale furt to neni jeste ono..neni to furt jako zrcadlo viz fotka..cim to doleštit?to kolo brousim na aute :-)

30.03.2010, 21:43 |
Kapka (M)
tady je na fotce to "profi"vylestený limec kola po 5 letech provozu..jenom taky vzany tou samou lestici pastou na laky..nejak me nenapad kde je chyba..neni to tim že ta brusna pasta je moc jemna?že by to chtelo sehnat nejakou hrubsí pastu až pak na finis tuhle jemnejší na lak?dikes moc

30.03.2010, 21:46 |
Oli nejsem zrovna ten co by kola nekdy lestil ale co si vzpominam tak kluci tady na foru pouzivali na final dolesteni WD40. zkus prolist forum (extra kesamovi kola)

30.03.2010, 22:31 |
mishan | Upraveno: 2010-03-30 22:34:39
proč nenapíšeš, když víš že leštím, ta tekutá brusná na laky je naprd, na to potřebuješ tuhou pastu,hadrový kotouč a šup s ním do vrtačky, jinak nemáš šanci to tak vyleštit pokud to leštíš na autě ;-)
jestli chceš, můžu ti kousek svojí pasty poslat a bude to pak jak je na druhé fotce :o)
mishan: to opravdu dělá jenom ta pasta? mám doma dvě hrubosti(každá jinak mastná) a několik kotoučů, právě se chystám na přeleštění kol, ale nechtělo se mi tomu věřit že by to bylo jenom tou pastou. Už jsem pár věcí vyleštil, většinou teda rámy na mašinách, ale hrozně složitě vždycky.
dela to ta wd40:) Misto vody pouzivej WD40a vysledek super. I bez pasty se to lesklo

30.03.2010, 22:48 |
mishan | Upraveno: 2010-03-30 22:49:36
Thomas987: ano, to dělá jen ta pasta
já mám jednu z nejlepších a to jsem jich už pár zkoušel, takže jí 100% věřím a to s ní mám vyleštěných víc jak 15 sad kol ;-)
axetom: on není lesk jako lesk ani tím WD40 to neuděláš tak jak pastou ani omylem
mishan: to by jsi mi mohl poradit čéče teda... ikdyž už nějaký doma mám teda..... ;-)
Thomas987: já měl možnost asi 5ti past, které papírově zaručovaly lepší lesk,než tu co jsme měl a jak sem s nima začal leštit, tak katastrofa, ihned šly všechny do koše a už jinou, než tu co mám nepoužívám a to je asi 2x levnější :-)))
mishan: houby a co to máš za pastu? a odkud?(nějakej net.obchod) teda jeslti mi to mužeš sdělit? ;-)
Thomas987: žádné houby, ale zkušenosti ;-), máš to v mailu
mishan: super, moc díky !!! Pravda, je o něco levnější než ty co jsem koupil, ale ne o moc (naštěstí) zkusím ty co mám a uvidímem, kdyžtak dám an rady zkušenějšího! ;-)) díky ;-)

30.03.2010, 23:02 |
Kesam Kapka na autě nějakým hadříkem zrcadlového lwsku nedocílíš musíš jak píše mishan Kotouč a pastu na finálko.
A jak to myslíte stím WD40 klucí to teda nechápu co to má společného s finálním leskem-:-)
Kapka : fuj ta spina za nehtama :o))))
jinak jako mishan p=asta , kotouč , vrtačka :) jinak na babete sem bral rafky silchromem a vzdy spokojenost :)

30.03.2010, 23:06 |
Kesam PAk to sem tam přelízni tímhle udržuje to lesk a chrání před oxidací
[ Link ]
2 mishan můžu to taky vědět co je to za pastu ,díky
staci jakakoliv UNIPOL na kovy, idealne tmave zelena na predlesteni, svetle zelena na klasicke lesteni, a modra/hneda na finalni lesteni
Rajdlos: tu unipol právě mám, mám zelenou a modrou, tak uvidíme ;-) Ale rady se hodí vždycky ;-)

31.03.2010, 08:12 |
Kapka (M)
ja to lestim na aute jako v tom nejakem videu jak sem nekdo daval...sundana guma z elektronu..upnout na hnanou napravu..nastartovat a šup poradne točky na 5.stupen :-) juknu se tady u nas po meste jestli nekde neprodavaji neco "specialniho" na lesteni..nejakou pastu...

31.03.2010, 15:40 |
Kesam Kapka stejnej styl jsem dělal poprvé taky ale je to na hovno :-)

Omlouvam se jestli trochu menim tema, ale chtel jsem se zeptat, jak mam vylestit ten limec aniz bych poskodil lak na stredech?Diky
Otes@nek: že bys ty středy nebrousil?
2Petura- tak to me je jasny taky ale kdyz budu lestit kotoucem na vrtačce tak jak to mam lestit pod paprsky abych se jich nedotkl a nestrhl barvu?
Když už řešíte pasty , je nějáká nejlepší na plast-plexisklo ?
nebo je to podobné jako na kov ?
Mishane odhal i mě své Know how prosím :) děkuji
a jak hadrovej kotouč může strhnout barvu? a kdyžtak existuje buď papírová nebo plastová "izolepa" kterou oblepíš paprsky ...
Ok prubnu to doufam ze ta paska vydrzi, dik za radu:-)
Deli: na plexi používám svoji púvodní leštící pastu, resp. bys to měl vyleštit normální leštící pastou na laky, tu pastu co používám ted já, tak určo nee,to je vyloženě na kov ;-)
Otes@nek: přesně jak píše Petura
Deliquente: mam na krame primo na plasty ;]
Rajdlos : O víkendu jdu na to :(
Kdybys šel zítra na poštu a poslal mi ji tak by tu v pátek byla že ? :)
Nebyl by nějakej odkaz na stránky, kde je nějak blíže popsaný leštění? Jako třeba technologickej postup nebo tak. Od sundání původní barvy, přes broušení, až po finální leštění.
Nikdo nezná žádnou takovou stránku, nebo něco kde je nějaký podrobnější návod?
já mám návod v hlavě, ale ten ti nedám ;-)
Sobče XD. Ne v pohodě. Já bych se rád do toho leštění pustil taky, ale mám z toho docela vítr, tak bych si to radši nejdřív pořádně prošel a nějak nastudoval.

04.04.2010, 19:54 |
Kapka (M)
tak nakonec hotovo...stacil fakt nakonec smirk 2500 a WD...a už jsem to ani pomalu nemusel brat tou brusnou pastou..a chtelo to trosku vetsi točky na aute :-)