Navštíveno 10521x

Včera jsem složil hadice na brzdy.

Všechno šlo hladce až na jednu koncovku...
Tu jsem složil jako všechny ostatní, ale při utahování šla pořád utahova dál a dál a jako jediná si sedla až na doraz toho očka viz. foto. Stalo se to někomu z Vás taky? a nebo je to normální a záleží jak si tam sednou ty roztřepené konce?

Cim jsi to rezal? Idealni je omotat to izolackou a fiknout kotouckem na maly primy brusce, kdyz netrefis pravej uhel, klidne uber jeste par mm, to se reze jeste lip, nez kdyz je dlouhej konec a brusce prekazi. Ten vnitrek musi sednout do ty olivky az k osazeni, pri tyhle montazi mi vzdycky nejakej zavit zustal koukat. Nepamatuju si, ze by to slo nadoraz, ale vyloucit to uplne nemuzu. Zase kdyz vsechny ostatni jiny, radsi bych to jeste rozebral a prekontroloval dosedani.
Neřezal jsem to (na motorkářských webech to dokonce zakazujou), ale štípak na velkých pákových nůžkách s asi 1m pákou, takže to šlo dobře a přesně kolmo. Teflon jsem vždy nacpak až na dno olivky a opletení bylo jakoby přes/okolo olivky sesadil, napřed jemně rukou zatáhnul co to člo očko a pak už klíčem točil s maticí.
Když to ale rozeberu, tak to olůvko nebo jak se tomu říká bude znehodnocené ne? To je na novou koncovku?
To je srandovni,kazdej rika neco jinyho, u Krenka to rezali pilkou na zelezo treba. Ty nuzky muzou bejt dobry na to opleteni, ale nejsem si jistej,co udelaj s tim teflonem uvnitr, podle mne se trosku zdeformuje a to se mi nelibi, i kdyz to treba funkcne nemusi vadit. U toho rezani jde jen o to, aby nikde uvnitr nezustal zadnej bordel, to se zajistit da.Rozebrani nevadi, nic se nenici, zrovna ted o vikendu jsem po 4 letech jednu hadicu rozebiral a zkracoval, mel jsem pro sichr pripravenou novou koncovku, ale slo to naprosto pohodove, vnitrek jako novej, akorat jsem pro jistotu seriznul trosku, aby to nesedelo na tom puvodnim roztrepenym. Jak to tak vypada, muze to bejt u tebe vsechno ok, treba jde fakt jen o trosku jinou toleranci, kdyz to meris, jde snad ani ne o cely mm,ne?
Tak kdyz hodis na auto a nic nepotece, je to ok, pres ten oplet to nema sanci se uvolnit, prolina to jen v pripade, ze poradne nesedi vnitrek.
futura: Tady je to jak to radí motorkáři:
[ Link ] Jinak moc díky za fundovanou odpověď rozdíl tam je asi 1,5mm víc ne. Uvidím, nasadím a když nepoteče, nechám to tak.
přesně tohle se mi stalo na motorce, všechny v pohodě až na jednu, samozřejmě to teklo a musel jsem koupit novej kus do koncovky, je to asi nějaký zakletý.. jinak všechny konce byly řezaný stejně na brusce, ten poslední jsem nakonec uštípnul a pak to sedělo v pohodě
Vencaf: nestraš :-)) Jinak on jde koupit jen ten vnitřek novej? Asi si zítra zajedu do rallybazaru a pro jistotu si na víkend půjčím jednu koncovku novou.
Hezkej clanek, postihuje prakticky vsechny uskali, ktery tam jsou, akorat to nerezani vic nerozvinul, takze si zustanu u ty my technologie i kdyz prestipnuti by bylo jednodussi a rychlejsi.S tema ostrejsima radiusama ma svatou pravdu, presne tahle moje blbost byla pricinou, ze to zaclo po 4 letech prolinat a musel jsem to predelat.Se potom pochlub, jak to vypada na aute, u toho tvyho to bude krasna tresnicka, bude to jen zarit.
jo mě prodali ten vnitřek zvlášť, jinak na motorce změna o 100% k lepšímu po výměně starejch gumovejch hadic za nový opletený, předtím vůbec nebyl cejtit nástup při brzdění jak to bylo měkký
futura: Jasný pak sem něco hodím.
Vencaf: OK, díky.

01.04.2010, 23:35 |
Eidy Mě některý koncovky sedly taky až nadoraz a po x letech to pořád těsní.
Eidy: Díky.
Jinak dnes jsem koupil dvě olůvka za 40,- zkusím to namontovat a uvidíme zda poteče, kdyžtak vyměním.

03.04.2010, 23:32 |
m1tv na kolik vyšli komplet hadičky dopředu i do zadu ?
Pocitej cca 200 za metr hadice a sroubeni podle typu od cca 100-300 za kus, to musis kouknout na konkretni ceny.
m1tv: Jako futura, kupoval jsem ve speedpru, protože to mám "doma" a vybíral jsem co pasovalo.