Navštíveno 12767x

zdravim, mam takový problem vim že se tu řešilo hodně často co je potřeba aby šli kola zapsat to tp..zvolim jsem variantu typového listu od dovozce kol ktery si ho nechal poslat od výrobce a přidal papír pro stk který jsem měl nechat potvrdit, to jsem udělal a nebyl problem , bohužel přídu na uřad a tam mi paní vzkázala že mam smůlu že mi to nezapíše že ji typový list nezajímá, že chce přímo od forda že kola povoluje.. co mam dělat? je nějaká šance zapsat kola krom papíru od forda za který chtějí nehorázné peníze.. děkuji
Pokud je to typový list se Atestem SD8 a není nijak falšovaný (bohužel to se v poslední době rozmáhá), tak můžeš paní poslat s klidem do háje.
Buď na ní podej stížnost, nebo si zajeď na dopravku jinam.

07.04.2010, 20:58 |
Pajk Když se to tak rozmáhá, mám zájem! :D
jj je tam sd8 , falsifikát to neni je to přímo z nemecka atest ktery minechal přeposlat dovozce ktery mi k tomu dovystavil ten papír pro technickou pro tektnika typu K, paní do háje pošlu ale to mi nepomůže aby mi to zapsala, stížnost asi podam ale pochybuju že by pomohla, a na uřad jinam nemůžu musim přímo kam spadám tuším.. tak jsem bezmocný, když si nějaká k... na uřadě postaví hlavu že když to neni od forda tak to prostě nezapíše
[ Link ] na stránkách ministerstva to mají že to tak je jak sem žjištoval , tak asi napsat na ministerstvo rovnou že?
maiky46:
[ Link ] tohle si vytiskni, vezmi to s sebou, paní na úřadě to ukaž, je to přímo metodika MDČR, tudíž oficiální postup toho, jak se to má zapsat - pokud to ani potom nebude chtít zapsat, okamžitě chtěj nadřízeného a řeš to s ním...

07.04.2010, 21:09 |
JR neco mi na tom nesedi ... typovej list je ceskej papir vydanej na zaklade ministerstva dopravy .... jak ti ho mohl poslat nekdo z nemecka?
typovy list je snad od výrobce kol .. a výrobce alu brock je nemecká firma
JR: podle toho co jsem postoval, nemusí být typový list "ceskej papir", ale papír v češtině...
hlavně je dobry že na těch stránkách ministerstva je benet zapsán a má tam i vzory těch jejich typových listů.. takže zítra budu řešit přes dovozce tedy přes benet, případně pak na ministerstvo dopravy dát stížnost na paní na našem ůřadě
to maiky:
ne, typový list je český papír.
Jedná se doklad od výhradního dovozce kol, který je schválený ministerstvem dopravy.
Tento doklad technicky vychází z německé TUV dokumentace ke kolům a také se na ni odkazuje.
I proto obsahuje český typový list označení toho, že splňuje ČESKÝ atest 8 SD.
tykeev: i.e. nemůže to být TÜV dokumentace v ČJ schválená MDČR?
nechci zakládat nové téma, tak snad nebude vadit když se zeptám tady; koupil sem jetý kola (ronal) a chtěl bych je zapsat do TP, kde seženu ten typový list? a co dál?
to deywis:
Typový list lze vystavit pouze k novým kolům.
no já mě typový list v českém jazyce, kde byl vypsaný výrobce, prodejce + jejich razítka, typ kol na daný typ auta, alternativní pneu, a poznámka že více info o homologacích a testech, atd. je v příloze ...
přílohu jsem měl taky (TUV) ale v němčině a pro STK jsem musel zajistit překlad dvou stránek toho TUV papíru ...
pak nebyl sebemenší problém

08.04.2010, 09:20 |
Alííí Já jsem narazil na DI na tentýž problém jako MAIKY46 (původní post).
Řešit to budu asi až teď na jaře, a asi pro jistotu razítkem od VW.

08.04.2010, 09:24 |
Alííí Hořovice. V Příbrami by mi zapsali i 23" :-D

08.04.2010, 10:31 |
Rudi Vem papíry a když ti to odmítne zapsat, chtěj důvod odmítnutí. Případně následně vedoucího a když ani ten nezačne reagovat, volal bych ihned z úřadu na ministerstvo a řešil to hned....
tak tak, to že máš typák a na STK ti to v pohodě schválili znamená že ji můžeš poslat někam a jít výš a výš