Navštíveno 9479x

Kde za dobrej peníz pořídit děrovaný nebo drážkovaný kotouče, do čeho jít a co radši nebrat? Existuje nějakej katalog ve kterym by byly kotouče tříděný podle rozměrů? pochybuju že moje auto bude ve vzorníku proto budu muset vybírat podle šuplery

08.04.2010, 23:40 |
Kesam A na jakej exkluzivní kousek to teda je??

09.04.2010, 01:31 |
zipp co jsem tu tak za ta léta vyčetl, tak děrovaný ne a drážkovaný ano :-)
Přesně, na jaký auto to půjde? Na svýho Focuse sem našel děrované s drážkama za 2200 Kč sadu, ale na auto bych si je asi nedal. Oproti tomu Zimermany stojí dvakrát tolik jeden, ale zase je to kvalita. Nebo pak vyloženě sportovní a můžeš jit třeba do EBC, ale tam si cenově myslím ještě výš a navíc jsou to desky i kotouče co by se měli zahřát a až pak fungují jak mají.

09.04.2010, 14:10 |
Kapka (M)
nevim proč ne děrované..mam Zimermany děrované..a naprosta spokojenost
Ja mam na octavii derovany kotouce od Ferodo a i s jejich deskama a nezda se mi moc velkej rozdil od origo.
Jel sem s tim 15km na cas, brzda plyn, samej kopec a na konci uz bylo cejtit ze na to musim poradne dupnout aby to zacalo brzdit. Ale mam je 10tis a jeste se nezkroutili.
Už tu o tom byla debata. Dle mě jsou děrované kotouče přežitek z doby kdy z destičky bylo potřeba odvést plyny vznikající při brždění. Díky jiným směsem to už není třeba a proto většina opravdu závodních brzd je plná s vnitřním chlazením (Formule 1) a nebo mám max. pár drážek (WRC, S2000) aby se rychleji čistily desky. Pokud někdo namítne, že děrované mají i leckterá sportovní auta a že to lépe chladí, tak na jednu stranu to je pravda, ale druhá stránka mince je ta, že ten materiál když odvrtám, tak je ho v objemu méně a tím se rychleji teplem nasytí než plný masivní kotouč...

09.04.2010, 15:17 |
Alííí Taky bych bral drážkované na Multivana T5, ale nikdo mi to neumí nabídnout... :-(
neni to náhodou na překopanýho Trabiho? :)
Jinak mám katalog Brembo, ale jsou to výkresy ve fotkách a když jsem hledal varianty na svůj kotoučový zadek, tak to bylo pár večerů než jsem to jen proklikal a vybral pár průměrů a výšek co přicházeli v úvahu. Nedá se tam bohužel hledat dle rozměru.
Ja myslel, ze priorita vrtanych kotoucu je odvod nezadoucich plynu, ktere se tvori pri zahrivani brzdovych segmentu, nicmene nevsiml jsem si, ze by mi moje vrtana Bremba brzdily nejak spatne :)
Dle mne je to uplne jedno jestli je kotouc drazkovany nebo derovany, protoze normalni clovek (tj 99% nas) to ve svem aute nikdy nepozna, az na Vasekcha :)

09.04.2010, 18:12 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-04-09 18:12:50
Rajdlos: To už jsem psal 14:26, ale četl jsem článek, že právě dnešní obložení už odvod plynu nepotřebuje protože jednoduše nevzniká a potvrzuje to i F1 kde jsou plné kotouče (rozuměj bez drážek či vrtání).
Tak ono bude dost zalezet na vyrobci, ja si myslim, ze je tam nedavaji pro prdel nebo sport imidž :) Nicmene bych neprozival tolik jestli mam kotouce drazkovany nebo vrtany, protoze jak jsem psal, stejne bych nepoznal rozdil protoze jde predevsim o pouzitou smes desek a materialu kotoucu a ne pocet direk nebo drazek.

09.04.2010, 22:19 |
m1tv vrtany nebo dražkovy kotouče maj smysl pokud daš vetši kotouče než maš, pokud daš na auto dražkovy kotoče tak snižuješ brzdovou plochu takže je to spíš horši než lepší :D jinak dražkovy sou dobry akorat na to broušeni destiček na normalni použiti k ničemu
to by mě zajímalo co máš za extra kousek, EBC bych ti mohl nabídnout, dělám je
jinak jak píše Rajdos, většina znáš to ani nepozná jestli má děrovaný nebo drážkový, mů osobní názor na drážkový je, jak píše m1tv, že jsou na opotřebování destiček, děrovaný jsou na tom lépe, je to pouze o tom co od toho očekáváte, většina brzd v serii je dobrá a dimenzovaná, pokud to špatně brzdí, tak bych dal nové kotouče i klidně nějaké normální, né jako ty žiletky co se u nás vehementně stáčí na soustruhu že budou ještě dobrý, a na nové kotouče bych dal lepší destičky, které nevadnou při 200°C, ale až někde 500-600°C a budete koukat, jak to má brzdit
samozřejmě musíte jezdit s mozkem ne s kolenem, tak ne že v dešti nebo na mokré vozovce budete brzdit jako prasata, protože stačí pár studených kapek a pak sebelepší a sebedražší kotouče můžete vyhodit, protože se to zvlní jako papír :-))
kapko, psal jsem to-zimermany jsou kvalitou trochu jinde, než třeba toto
[ Link ] , stejně tak bremba nebo již mnou zmiňované EBC. Ale taky si to zaplatíš.
cendler: pošli mi prosím na mail, za kolik by jsi uměl ty EBC na Focus 98 r.v., 2.0, přední i zadní a zajímaly by mě i desky. Stačila by mi asi ta základní řada, nejezdím rally :) Díky

10.04.2010, 00:45 |
JR fordik: na Fofo mi lezej jedny kotouce pod stolem a nebudou drahy :-)