Navštíveno 9550x

Zdarek potreboval bych poradit. Mam tyto alu kolesa sou to INTRA 7Jx15 H2 made in Germany.
Chtel bych je zrenovovat. Mam z toho asi sundat ty sroubky a pak to nechat opiskovat a zbrousit hrany. Potom to hodit do laku a je to hotovo ne? Nebo nejakej jinej postup na to je?
Jeste sem to nedelal tak bych to rad hned nepo*ral.
Jsou to ty sami co jsou i na Ferarri F40

mishanovi a vyleštit, lepší než lakování
Mno ja bych do toho radsi investoval vic sveho casu nez penez ;-) takze podle toho kolik by to stalo mno..
Ale klidne si k tomu na par dni sednu a udelam to sam kdyz bych vedel jak na to :D
tak si prostuduj ruční leštění a pusť se do toho sám, Mishan je levný a jeho práce je opravdu parádní

09.04.2010, 21:41 |
mishan | Upraveno: 2010-04-09 21:42:33
no jo, leštěné by byly super
pokud ty kola jsou jednodílná, šrouby jsou jen imitace a jsou zřejmě plastové, ty se velice blbě vytahujou a pár z nich určo urveš..
postup co jsi napsal je dobrý ;-)
Myslim ze jsou plastovy a nejakym zpusobem narazeny. Nejspis sou to diry skrz a do toho vrazeny plastovy sroubky. Takze to pujde asi jen utrhat a nejak je opatrne dostat ven pripadne odvrtat minivrtackou.
já je vždy odvrtal a nahradil nerezovýma

09.04.2010, 22:12 |
TROY ty samý co jsou na ferrari? ;))))))))))))))) ehm

09.04.2010, 22:19 |
Komba Já bych to viděl jak říkáš.Odstraň šrouby,nech opískovat jemným pískem,jako já,pak tu hrubost srovnej dvouma vrtsvama plniče a na to pěknou,světlou stříbrnou...mám i fotku jak pěkně vypadali,ale nechci jí sem zbytečně dávat
Jj hned v pondeli to dovezu do piskovny. Pak uvidim jak moc to bude potrebovat dalsi peci. Nejspis to prebrousim a uvidime jak to bude vypadat. Fotky sem taky nasel ;-)
[ Link ] TROY: Tak samo nejsou to prestne oni, ale jsou skoro k nerozeznani. A jsou to kola z Nemecka a ty by meli drzet pekne. Dej si do googlu F40 a uvidis ;-)
Mel sem je na R19 kterej mi lezel ted na zahrade na travniku (spis v travniku) od roku 2003. Docela je to znicilo ale co se da delat ted uz jen opravovat no.
Presne jako origo Speedline :-)

10.04.2010, 08:40 |
TROY Lukaash ))))))))))))))))))))))))

10.04.2010, 10:51 |
Sleepz | Upraveno: 2010-04-10 10:52:50
Lukaash: Joo tak ted je ten rozdil markantnejsi...
Nevadi me se stejne libeji :D
A koilik tak zhruba stojí pískování ??
Kamarad mi rikal ze mi to opiskuje ve firme za 100kč-400kč kus dle toho jak to pujde dolu.
ja bych to odlakoval chemickou cestou, piskem to vecinou moc dobre nejde nebo pak rozhodne neni jemny
MISHANovu práci můžu směle doporučit...dělat si to sám, nikdy bych takového výsledku nedosáhnul, navíc, má zkušenosti, dobré nápady, a dává si záležet na detailech...cena taky víc, než příznivá.
A i ze starých kol se dají udělat libovky, jen se nebát trošku experimentovat...
martinz: To bych musel sehnat nekoho kdo by to tady v okoli dokazal. Nebo myslis ze se da neco koupit a udelat to doma?
PlusOne: Jj videl sem vysledky jeho prace, je to libovka. Ale mam hodne casu a malo penez takze si zaexperimentuju.
sleepz doma asi ne co ja vim tak to delaji ponorem tak by jsi toho potreboval tak sud, ale poptat se v okoli muzes ono na kazdem je neco co jde blbe piskem nadherne sunda ta lazen a nekdy zas jak je to vyzrany tak je treba lepsi to pak prejit i piskem
jip by se i radilo kdyby jsi napsal odkud jsi ja treba vim o manikoj v hradci kralove

11.04.2010, 11:41 |
Sleepz | Upraveno: 2010-04-11 11:42:18
Martinz: Jsem z Vlašimi. Ale rekl bych ze koupit si sud chemikalie bude stat vic nez to opiskovat.
sleepz: chemický odlak tj. 98% kys. sírová. Nejen že by tě stála balík, ale ani ti jí nikdo (pokud nevlastníš řádné povolení) neprodá :-)
Jestli máš kompresor nebo alespoň k němu přístup tak si to raději opískuj sám. Je rozdíl mezi pískování a tryskáním. Co ti udělaj ve firmách je tryskání, které se používá na ocel. konstrukce. Hliník ti ro "rozbije" a pak lakování bude trochu problém.
Jestli chceš můžu ti to nechat "jen" odlakovat a pak renovuj dál sám...
Dudu_481: A kolik by to stalo odlakovat? Kompresory tu mam, ale nevim jak by se to dalo udelat :D