Navštíveno 9125x

Zdravím, mám dotaz.
Mám Peugeot 406 coupe, vím že se dají použít kola 17", šířky 7" a s ET 15. Já mám kola 17", šířky 8" s ET 35.
Jaká bude tloušťka podložek ? Počítám správně, že to bude 20mm ? Pneu plánuji zřejmě 215-225/45/17. Raději se ptám než to budu řešit.
Díky.
ano pocitas dobre... pokud by si pouzil hledani, tak ET se tu uz nekolikrat vysvetlovalo...
ET vcelku chápu, ale nejsem si jist s tou šířkou ráfku. Ta to trochu mění.
- pokud zůstane stejná šířka disku, tak stačí 20mm podložka
- pokud se ti disk rozšíří o 1" a ET bude vyšší o 20, tak musíš podložku tomu uzpůsobit = 1" šířky disku je 0,5" na každou stranu rozšíření oproti 7". Takže cca 12,5mm na každou stranu. Pokud bys tedy chtěl zachovat vnitřní hranu disku na stejné pozici jako u 7x17" ET15, tak bys musel dát podložku 32,5mm :-)
a kdybys ještě neměl vybraná kola, mohu pěknou sadu nabídnout :-)
4ks alu DEZENT T
rozměr: 7x16" či 7x17"
rozteč: 4x108
ET: 15
stav: kola jsou nová, zabalená v krabicích.
příslušenství: včetně šroubů a vymezovacích kroužků
na přání lze vystavit i typový list pro zápis do velkého TP
Výprodejová cena za kompletní sadu:
7x17" = 9 400,-
KONTAKTY:
mobil = 777301540
web =
[ Link ] e-mail = info@kvalitka.cz
Odkaz přímo na sadu zde:
[ Link ] (17")

tykeev: díky to jsem potřeboval vědět.
Díky za nabídku. Kola mám, jen musím dořešit ty podložky protože to leze dost ven ( předchozí majitel dal podložky 50mm ).

zrovna na 406 coupé mi límce nepřijdou jako ideální volba...
toť můj názor
Ty kola jsem nevybíral já, už na autě byly. A kdybych teď neřešil muziku, tak bych možná po něčem koukal. Máš super ceny a pokud někdo shání kola, tak tě doporučuji. Ale budu muset vydržet s těmito ( které mně osobně k tomu autu i sedí ). Jen se mi nelíbí jak lezou ven.
v pohodě, jen říkám svůj názor, že to na to nesedne úplně nejlíp :-)
pokud tam byly, tak je to jasně daný :-)

12.04.2010, 22:32 |
Komba Když tak tady řešíte kola a je tu tykeev,tak jestli by nevadilo a zeptal bych se na tuhle sadu a jak by pásla na P205
[ Link ] nevím jestli to vůbec bude mít správnou středovou díru.
to Komba:
středovku musím zítra změřit, takhle z hlavy nevím.
Mrknu na to a dám vědět. Ozvu se :-)

12.04.2010, 23:29 |
Komba Děkuji ti moc a napiš třeba sem nebo do emailu:)
Klidně můžete sem, to je v pohodě :-)) Mně to nevadí a alespoň bude co číst.
:-)
OK, tak zítra... tedy vlastně dnes :-)
to Komba:
tak středovka je na Fordy = 63mm.
Po dohodě bych uměl zařídit i zvětšení středovky na Peugeot rozměr = 65mm.

13.04.2010, 17:20 |
Komba To je teda pěkně blbý a když mi to necháš přetočit,tak cena bude potom úplně mimo...zatím tedy něco mám rozjednáno a tohle by byla další varianta.
cena mimo?
proč myslíš...
za zvětšení středovky jsem tady platil posledně tuším 600,- za sadu

13.04.2010, 22:07 |
Komba Cena mimo protože už to bude 8000 a to možná budu muset sehnat podložky plus šrouby...kdybys mi je nachal za 7000,tak už by ten zájem byl větší:) Akorát mám ještě strach z té šíře,protože šíře 6J je tak akorát a neleze to moc ven.
pokud si vyřešíš středovku sám, tak 6700,- a jsou tvoje!
To je maximum, co jsem schopen nabídnout.
Na lepší cenu už se opravdu nedostanu...

14.04.2010, 07:08 |
Komba Tak to už je lepší cena pro mě přijatelnější a já bych si pro ně dokonce i zajel,ale ještě se zeptam kdo zvětší tu díru.To zvládne soustružník nebo to musím na nějakou frézu apod.?
Ještě jeden dotaz. Pokud budu mít podložky 30mm, dá se nějak odvodit délka šroubů ? Ať nemusím sundávat kolo a nějak to proměřovat. Pokud to nejde tak aspoň kolik mm by mělo být v náboji + 30mm podložka a kolo bych si změřil. Jsem línej, no :-)
to Komba:
mám tu soustružníka, který se s tím vždy popere.
Ale frézař to zvládne taky.
to hifim@ni@k:
Při použití 30mm podložek bych spíš volil nikoliv podložky průchozí, ale takové, které přišroubuješ na náboj a teprve k nim přišroubuješ kolo. Je to jistější varianta.
Tak jsem našel tyto:
[ Link ] Pokud je ta cena za sadu 4 kusů, tak OK. Ale obávám se , že ne. Mám tam stejné, ale v tloušťce 50mm.
to hifim@ni@k:
To si piš, že to není cena za 4ks :-D

14.04.2010, 16:51 |
Komba Tykkev:tak soustružník by byl zajištěn,ale stejně si myslím,že se mi tam ty kola nevejdou...co myslíš ty?
7" je relativně normální šířka, nemyslím si, že by to měl být nějaký zásadní problém
Takže to udělám trochu jinak. Originál kola jsou 7J 16 ET 12. Já mám 8J 17 ET 35.
[ Link ] Tady používá kola 8.5J 18 ET 30 + podložky 20mm. Takže pokud použiji podložky 25mm, budu na tom stejně.

15.04.2010, 17:27 |
Komba Tykeev:tak to budem muset nechat ještě nějakou chvíli být,trochu problémy s prací asi jako všude možně:) Ale já myslím že se jen tak neprodají a budou čekat na mě:)