Navštíveno 9282x

Dneska se mi doslova rozpadnula trubka za středním tlumičem na výfukovém potrubí. Potřebuju teda celkem akutně koupit novej střední tlumič, včetně té trubky, ale absolutně se neorientuju v tom, která značka bude dobrá v poměru cena/životnost.
Nechci za to utratit majlant, ale taky nechci, aby to zase za rok shnilo. Kdybyste někdo věděl o nějaké osvědčené značce, byl bych moc vděčnej. Jo, je to na Peugeota 206cc, 2,0 benzín.
Zatím jsem to poladil dvěma SK-páskama, pár kouskama drátu mezi ně a hroudou takovýho toho šamotu na výfuky, ale to není řešení... :o)
nech udelat komplet nerez a mas pokoj na par let :)
[ Link ] jediný tohle jsem v elitu našel. šla by na to sleva.min by byl za 6800,- možná míň...
andreas: To je celkem dost. Jinde je to kolem 1500-2500,-
Ale našel jsem tohle:
[ Link ] Je to teda bez středního tlumiče - čistě nerezová trubka.Změní se zvuk hodně, když ten střední tlumič vyhodím a dám tam tohle? Trošku lepší zvuk by neškodil, ale zase daleko radši poslouchám v autě muziku než rámus z výfuku.
Zvuk se změní jen minimalně. Pokud maš ten tlumič vpohodě,klidně to tam dej ;-)
Jo ty chceš ten tlumič vyhodit uplně.určitě mužeš,zvuk se tím už změní,to jooo.osobně jsem pro,ten tlumič zachovat,pač je to spočítaný.odpor spalin.ale je to za katem....
jj, asi koupím fakt něco s tlumičem... Aby nebyl problém na technické... Co třeba BOSAL, dobrá značka?
tak jsem objednal nakonec ten BOSAL. Snad to bude ok.
ad "Vyhozeni stredniho tlumice"
jaky myslis, ze tam ma vyznam? jen tak, aby jich tam bylo vic?
tyhle prostredni tlumice jsou tam, aby potlacily ruzne nezadouci frekvence, napr. pri ubrani plynu ve vyssich otackach
pokud ho vyndas: ano, celkovy projev se zmeni nepatrne, ale prave potom uslysis krasne vsechny ostatni zvuky, ktery se vyrobce snazi potlacit - mmch. vlastni zkusenost
ad "Nerez"
je hezke, ze mas nerezovy vyfuk za 2-3 tis. ale na 99% se bude jednat pouze o plast - vnitrek bude, hadej, ano, standartni plechove prepazky, popr. derovana zelezna roura,
takze zivotnost mozna vyssi, ale urcite ne "nafurt" mmch. taky vlastni zkusenost
ad "D-fens a Bosal"
na trhu se objevili podezrele "levne" Bosaly z Polska
myslim, ze to je tento pripad a v zadnym pripade bych se nebal "poctiveho" Bosalu s overenych zdroju
jezis to jsem se rozepsal :-)
Vlastah: Vyčerpávající informace, díky moc! :o)
ja uz bych bosal nevzal, dvakrat sem ho mel a dvakrat umrela prepazka v nem na seriovem potrubi, byl to bosal z overeneho zdroje a stejne na... vzhledem k tomu ze polskej vyfuk vydrzi skoro to stejne jako bosal klidne bych vzal to a usetris treba litr... bosal uz neni co byval...