Ahoj, doved by mi někdo poradit? Měnil jsem u Golfa 4 komplet přední brzdy včetně těhlic... měl jsem brzdy FSIII s kotoučem 256x22mm a ted mám brzdy FN-3 s kotoučem 312x25mm. Těhlice jsou nové, ale druhovýroba, ještě jsem vzal nové snímače ABS, ale zřejmě levnota (400/jeden). A teď s tím mám následující problém:
problém č. 1: vždy svítí kontrolka ABS - VAG ukázal mechanickou závadu levého i pravého předního snímače
problém č. 2: k rozsvícené kontrolce ABS se přidá ještě kontrolka brzdového systému (jako když je zatažená ručka) a ze začátku ještě několikrát výstražný signál - k tomuto nebyl žádnej záznam v diagnostice
kombinace obou kontrolek znamená např. nízkou hladinu brzdové kapaliny
navíc píšou, že pokud se rozsvítí oboje najednou, není závada pouze v systému ABS, ale i v brzdovém systému. Musíte počítat se změněným chováním při brzdění - to pozoruju... Tahle kombinace není ale pokaždý (někdy svítí jen ABS)... dál píšou, že pokud je hladina kapaliny OK, může být závada způsobena systémem ABS. Víc info v servisní knížce není. Hlavně ty varovný signály jsou na pováženou...
napadla mě ještě jedna věc - co když jsou špatné třmeny - mohly se poškodit při opískování... prý to bylo poctivě rozebráno, všechno jak má... věděli že to jsou třmeny brzd, ale nebyl jsem u toho tak za to ruku do ohně dát nemůžu... prostě jsem jim to svěřil... ale tam by snad být problém neměl... když svítí samotná kontrolka ABS tak to brzdí normálně, ale právě mam hrůzu když se rozsvítí ještě ta druhá kontrolka - to je průšvih
každopádně mám docela strach vzít další snímače ABS, protože popravdě nejsem přesvědčenej o tom, že se tím problém zcela vyřeší.
Díky