Navštíveno 9421x

Ahoj, má někdo zkušenosti s deskama Ferodo, TRW a Textar, co se týče prašnosti? Případně doporučit nějaký, který míň špiněj disk... Díky za postřehy.

30.07.2010, 12:58 |
Alííí Tak TRW rozhodně ne. Měl jsem je na Leonu (Cupra R, Brembo brzdy), když jsem ho přivezl z Itálie. Po přelakování na bílou jsem 2x zabrzdil, a měl jsem bok auta šedej. Ty letěly...
Som tiež za zahodenie TRW, ani nie kvôli prašnosti, ale kvôli hovnu čím sú :o)

30.07.2010, 13:34 |
clown Textar se sypal taky ...

30.07.2010, 13:42 |
Alííí Slim: :-D
šedivákk: Myslím si, že ATE nejsou špatnou volbou za solidní prachy...
Měl jsem Ferodo, TRW a teď ATE, všechno práší +/- stejně a je to hlavně o stylu jízdy. Když pojedu klobouka, tak i za 200km jsou kola čistý, když se du svést za ves, tak 20km a kola jsou černý :-)
Jinak ATE zatím nejlepší desky co jsem měl, větší výběr bohužel nemám :-/
OK, takže je to vesměs jedno :)Asi skočim do ATE. Díky za postřehy :)
buď to brzdí a práší, nebo nebrzdí a nepráší :-) Taky to je i o kotouči
inak to crestik vystihnul najlepšie, ale to Ťa asi nebude zaujímať. Mal si vidieť moje kolesá po Project Mu brzdách... človek sa ale naučí nebrzdiť aby si nešpinil kolesá... :o)))
jako crestik :) jednou jsem viděl úplně černý desky, jak noc to bylo a na jednu sadu desek připadaly asi 4 sady kotoučů... Je teda fakt, že ty desky neprášily vůbec. Zatím co jsem měl TRW, ATE, Textar i Ferodo tak všechno vesměs stejný...

30.07.2010, 16:52 |
Alííí Nemyslím si teda, že vždy prášivost = krutej brzdnej účinek. :-/
Měl jsem TRW, pískaly ( ale to dělají i špičkové desky ), ale hlavně byly tvrdé a při delším brždění vytuhly a konec.
Vyhodil jsem je a teď jezdím Ferodo ( brzdy Brembo ) a s těmi jsem spokojen. Prašnost neřeším.
Mrkni určitě ještě na EBC.
[ Link ] Zde něco o deskách.
[ Link ]
Alííi to nie, ale u poriadnych brzd je to pravidlo a daň za účinok, takto skôr :o)
Měl jsem Ate - nebrzdili, prášily
Teď mám TRW - brzdí líp jak se zahřejou, práší o fous míň
Ferodo práší asi nejvíc, to byl límec černej hned. Koukl bych asi po červených EBC, keramika co prášit nemá, nebo jen minimálně..
Tak po zvážení půjdu komplet do EBC - Turbo Groove kotouče a Red Stuff desky :-) Neumí to tady někdo za dobrý ceny? Uvažuju, že to objednám z UK.
jen ať to práší, aspon na jaře vždy poznám, který kola byli vepředu a který vzadu když je na podzim nepopíšu:-))))
to je ale tak jediný plus :-D
Takže jak tu je již psáno, destičky EBC nepráší, ale pozor nepráší s kotouči EBC, máme vyzkoušeno, že na Ferodo kotouče Blackstuffy práší, Greenstuffy už to není skoro vůbec a výšší řady už vůbec
Na normální ježdění a obačasnou rychlejší jízdu doporučuji GreenStuffy nebo Redstuffy, mám je na autě a už nechci nic jiného, bzdy brzdí pořád, nevadnou, nejeden zákazník se knám vrátil, že mu brzdy zachránily auto
Takže kdyby někdo chtěl, stačí napsat, na icq, nebo na email,pro členy klubu vymyslíme nějakou pěknou cenu.

21.10.2010, 23:39 |
Losky Ferodo jsem dával taky a kola jsou zaje...ý nehorázně. Už ani nemeju a kašlu na to:)
ATE se dává hodně už v továrnách při výrobě aut, takže kvalita ok (i vlastní zkušenost) a ani moc neprášili co pamatuju. Teď mám na autě Feroda a ty trochu práší, ale to bude asi i vrtaným drážkovaným kotoučem.