Navštíveno 10993x

Nedávno jsem si pořídil novou káru (motor PD-TDI koncern VW) a řeším jestli mám přidávat do nafty aditiva, jestli to má cenu a případně jaké aditivum používáte - nejlépe z vlastní zkušenosti.

12.08.2010, 10:34 |
Augi Ahoj konny :-)
Aditiva jsem nezkoušel žádná, ale jednou za čas udělám radost sobě a motoru kvalitní naftou s vyšším cetanovým číslem. Norma u nás je 56, např. Verva Diesel od OMV má garantovaných 60 a je to znát.
není Verva od Benziny? jinak když jedeme do Německa s MB CDI tak bereme trhavinu zvanou Aral Ultimate Diesel :D

12.08.2010, 11:03 |
choze kámoš taxikář dává do pašíka B7 2.0tdi. ale nevím přesně co tam leje, dělal to už dřív a jeho minulý pašík b4 1.9 tdi má najeto přes 700t km a pořád jezdí :)
Kdyz tankuju "obyc naftu", tak tam cvrknu VIF aditivum, motor pak nehuli a jede jak z praku, snad i lip, nez na Vervu...
Cistic vstriku, na doporuceni mechanika :)

12.08.2010, 11:30 |
Aegis Mám 1.9 TDI PD, tankuji stabilně na Agip a beru DIESEL TEK, už půl roku. Rozhodl jsem se tak, protože chci, aby auto nějakej ten rok sloužilo. Hned na začátku jsem poznal zklidnění motoru a spotřeba šla také o nějakou desetinku dolů. Jinak si myslím, že u takové nafty aditiva nejsou třeba...
Používám aditivum od VIFu jak letní tak zimní.
[ Link ] Když jsem řešil jaký do Okty tak mě byl VIF doporučen jako nejlepší.
Mám TDi PD a na doporučení jsem koupil VIF. Nevím no ... nějaký efekt zatím nepozoruji. Zato jsem asi 2x vzal Vervu, a tam už to znát bylo. Motor měl takový příjemnější zvuk a subjektivně i trochu více táhl.
Osobně používám v 1.9TDI PD a ve 2.0TDI PD v létě aditivum od VIFu a v zimě také nebo od LIQUI-MOLY
[ Link ]
V ultra mrazech zimní VIF
206tis km na TDI PD, nikdy jsem žádný aditivum nedal a nebyl problém

12.08.2010, 22:19 |
Katy hodně ten VIF prodáváme a lidi si nestěžují, ba naopak.

12.08.2010, 22:25 |
JR Kdyz jsem na jare koupil TDCI, tak jsem vyzkousel vsechny znackovy nafty a nakonec jsem zkoncil u Agipu a uz jezdim jen na tu. Zkousel jsem nejaky aditiva a vzdycky to bylo uplne k nicemu.
ja do me byvale 1.9 TDi zadny sracky nadaval... a nebyl problem ani v zime... pri minus 20 to na naftu od shellu v pohode chytlo... soused tankoval u omv a nadaval jako prase... nakonec jsem ho vezl dycky do prace ja... a to mel zanovni vectru...
Zatim nejlepsi zkusenost mam s naftou Verva od benziny. Mame sice firemni slevu u OMV, ale to auto na tu naftu proste jede divne. Daval jsem v zime VIF, ale nepozoroval jsem zadne zlepseni, proste zadny efekt. Vzhledem k filtru pevnych castic ani nepoznam, jestli to kouri vic nebo min.
cetan plus od wynse , a pak ještě aditiva na zimu...

22.08.2010, 20:12 |
Shr3k VIF mám jakou nouzovku, když jsem nucený vzít něco jiného než Vervu Diesel.

22.08.2010, 23:29 |
clown nedavam .. u PD poznam jen Verva Diesel klidnejsim chodem, spotreba ta sama ..., furt