Navštíveno 14651x

07.09.2010, 19:02 |
Cormi Ahoj, chci vzít nové zimáky 205/55 R16 91 H (nebo T) na Golfa 4 1,6 16V. Cenově cca 2000-2500/kus
Moji kandidáti:
PIRELLI Winter Sottozero II - 205/55 R16 91H - cca 2300/ks
Dunlop SP Winter Sport 3D MFS - 205/55 R16 91H - cca 2300/ks
Michelin Alpin A4 - 205/55 R16 91T - cca 2500/ks
Goodyear Ultra Grip 7+ 205/55 R16 91H - cca 2300/ks
Continental WinterContact TS 830 205/55 R16 91H - cca 2350/ks
dále např. Bridgestone nebo Nokian...
rád bych koupil špičkovou gumu - komfortní zimák cenově do těch 2500/kus. Značka č. 1 je u mě Pirelli, takže bych volil Sottozero II, ale třeba řeknete, že je lepší jiná... čerpal jsem z nejlevnejsipneu.cz a e-pneu.cz
Dosud jsem měl 7 let Nokiany :-) takže jiné zimáky neznám, ale vím že ty jsou tvrdší - určené do severských zemí. Někdo říká že nejlepší jsou Michelin, ale jiný názory jsou že Michelin je dneska "hadr" :-) fakt nevím... nechám si poradit, ale pokud je to jedno tak beru Pirelli - ty mě zcela určitě nezklamou, ale máte někdo lepší tip?
díky

07.09.2010, 19:02 |
Cormi
já jsem za Continental, dle mě jedny s nejlepších zimních pneu. A když sem viděl jakou mají směs tak se ani nedivím že to dost drží, samo že to je i o vzorku a lamelách ale směs dělá hodně

07.09.2010, 19:20 |
X-sat (M)
Zjišťoval jsem též a výsledek byl celkem jednoznačný:
Goodyear Ultra Grip 7+ 205/55 R16
jako x-sat - jsem pro UG, jezdim je asi 4tou sezonu - jeste mozna UG3, ale super...

07.09.2010, 21:04 |
dedo ja mam dunlop a lepsie zimne gumy som nemal. A v porovnani s michelinmy, je to tak o triedu lepsie, ten isty rozmer
...jsem z hor,takže potřebuju gumy,se kterýma se vyškrábu všude, takže jednoznačně Hakkapeliitta 4,nebo 5..ty mám a nemám v zimě problém;-)
[ Link ] 

07.09.2010, 22:25 |
rebel Já osobně by sem šel do nokianu .S hřeby nebo bez.
Dle mě lepší jak pirelky

07.09.2010, 22:29 |
Pekys | Upraveno: 2010-09-07 22:42:32
ono je to vcelku jedno, vsechny novy budou dobry :)
edit: myslim novy z tech co si uvedl. A Nokian bych se taky vubec nemal. Me slouzili dobre.

07.09.2010, 22:58 |
rebel JJ tak tak mnohdy si lidi řeknou nokian? co to je ,ale dělaj to Norové nebo tak nějak a ti to maji zmáklí.Já spokojenost nestalo se ,že by sem se na horách někam nedostal

07.09.2010, 23:23 |
Cormi Finové ;-) jsou super na sněhu ale nejsou kdo ví jak pohodlný... koukám že to bude hodně těžká volba :-)

07.09.2010, 23:40 |
rebel JJ asi jo finové .Nevím mám je na passatu a nehučej sou good i na břečce a sněhu.A pirelky sou good na břečce ale v horách to nic extra není aspon pro mě
UG 7 jsou opravdu super, ale pouze hodně na sněhu, na leďe a v rozbředlém sněhu mě přišlo, že auto dost klouže
další zimu jsem měl Continental 810 což jsou předchůdci 830 a musím říct, že super
tuhle zimu mám připravený Nokian WR, tak jsem taky zvědaví, koupil jsem je i s kolama na nové auto
Nokie dobrý, ale výdrž nic moc - Na Transitu vydrží 1 zimu, ostatní značky 2.

08.09.2010, 09:08 |
*konny* | Upraveno: 2010-09-08 09:22:28
Taky budu letos kupovat nové zimní pneumatiky na Golfa, váhám mezi Goodyear UltraGrip 7+ a Continental WinterContact TS830. Teď jsem dvě sezóny jezdil na Goodyear UltraGrip a naprostá spokojenost asi do nich zase půjdu, proč měnit osvědčené :-D.
Zde je pár testů na pneumatiky :
[ Link ]
nokian nebo GY ...... ale někdy i normální SAVA je překvapivě dobrá za směšnou cenu :)

08.09.2010, 11:59 |
X-sat (M)
SAVA S3 je zatím moje volba :-)
S3 jsem koupil mámě na Punto a do sněhu opravdu dobrá volba..

08.09.2010, 13:47 |
X-sat (M)
A jakou máš zkušenost s jejich hlučností?
já bych si vzal jedny z této dvojice
Goodyear Ultra Grip 7+ 205/55 R16 91H
Continental WinterContact TS 830 205/55 R16 91H
Na Continentalech jezdím a super, Grip 7+, vycházejí hodně dobře v testech, co jsem slyšel od kluků co na nich jezdí, tak u nich jen nadávájí na větší sjíždění stran.
X-sat: s hlučností nevím, na vesnici kde bydlí jsou silnice většinou rozsekaný a plný kamínků takže těžko posoudit, víc než 90km/h jsem s nima nejel a hlučnost se mi zdála stejná jako u přechozích Barum..
Já koupil loni na Octu UG7+. Mám teda 15" 195/65, ale nadmíru spokojen.
já jsem socka a chudší než kostelní myš, takže letos půjdu do maxxisu ma-pw, sám jsem na ně zvědavý, když se po zimě neozvu, tak nic moc extra nebyly ;)

08.09.2010, 16:49 |
Ravo | Upraveno: 2010-09-08 17:06:08
Z těch co píšeš jsem jezdil Goodyear, Dunlop i Continental. Rozdíly téměř neznatelné, všechny tři jsou dost kvalitní a mě dostačující (jižní morava=většinou mokro a břečka, sníh minimálně, někdy led, ale i když byl sníh (jako loni), tak jsem nikdy neměl problém a i pár výletů do hor jsem v pohodě odjel). Podotýkám že nejsem magor co jezdí v zimě pilu, ale ani se neloudám. Ani v jednom případě z uvedených gum koupí neuděláš chybu.
P.S. - koukám že se nám začíná rozjíždět kolotoč dotazů na zimní gumy, to bude zase veselo ;-)
P.P.S.- Možná zajímavé ceny na speciálním "slevovém" portálu www.nejlevnejsipneu.cz/sleva
Nokiany ma po jednej sezóne na štyrkole celkom sklamali, druhú sezónu som celkom dosť ubral, inak by som si rozbil hubu :-)

08.09.2010, 23:14 |
hanzz Moje zkušenost s UltraGrip je, že nezvládají moc dobře břečku, prostě se ty drážky nečistí. Měl jsem tedy nějaký starší vývojový typ (cca 8 let zpět). Takže jsem pořídil WinterSport 3M a super. Měl jsem celkem dvě sady, jednu na čtyřkolce, druhou na předohrabu. Neřeším moc chování na suchým asfaltu (nejsem závodník), ani na uježděným sněhu (tem umí skoro každý zimák), ale právě ve změklém sněhu, čili v břečce. To je nejzrádnější povrch. A tam Dunlop exceluje. Loni jsem dojel Nokiany (který jsem koupil s autem) a nijak mne nenadchly. Letos tedy pořizuji novou sadu WintrSport 3D. Prostě sázka na jistotu :)
Slim: Přesné...

21.09.2010, 09:16 |
Cormi Takže jsem došel k následujícímu názoru :-) záleží na tom, kde bych gumy objednával.
Kdybych si byl jistý původem a DOTem pneu, vzal bych tyhle Pirelli na alukola.com
[ Link ] Pokud bych měl objednat na nejlevnejsipneu.cz, vzal bych Dunlop SP Winter Sport 3D MFS
Máte někdo zkušenosti s koupí pneu na alukola.com, prosím?
Dále zůstává můj dotaz, jak jsou na tom uvedené pneu, co se týče komfortu...
Už to budu objednávat a samozřejmě bych taky rád ušetřil, ale původ pneu a DOT je pro mě důležitější než ušetřit tisícovku
Ty Savy S3 me taky zajimaji, jeste nejake zkusenosti? U nas zase tak moc snehu neni..
Diky.
Osobne by som volil asi Dunlopy...

21.09.2010, 11:05 |
dedo Určite dunlop su super a veľmi tiché, sám som bol prekvapený
Pirelli Sottozero - mohu doporučit. Ideální do břečky - ale na úkor toho, že na suchu dost mizí před očima...
Jsou tiché a ve sněhu berou nové výborně.

21.09.2010, 14:03 |
kuja Martyn: Sava Eskymo S3 sem kupoval pred 3 lety na 406 Break v nafte a az na huceni to jsou dobry gumy. Drzej na lede i na snehu. Horsi to je, kdyz je v zime sucho a sviti slunicko, to jsou pak moc mekky a brzdi to pozdeji, nez je clovek zvyklej, ale je to vzdycky o mozku :) Nemit atypickej rozmer na aute co mam ted, tak bych si je koupil s chuti znova :) Kolega na nich pojede uz 3 zimu a nikdy si nestezoval a to jezdi hodne do hor.....

25.09.2010, 19:06 |
Kamil momentálně jezdím UG6 a na sněhu a suchu jsou super, ale pokud je břečka, tak nic moc (to se ale o nich vědělo). UG7 jsou na tom předpokládám líp.
Já vloni kupoval Dunlop SP Winter sport na jednu octávku a Continental WinterContact TS 830 na druhou, aby se vyzkoušelo který budou lepší a rozhodně tedy vyhrály Dunlopy. S nimi mě vůbec nezajímalo jestli je sníh, břečka, nebo jiný bordel. Contíky sice byly taky dobré, ale rozhodně tolik neseděly v zatáčkách na břečce.
Za mě tedy také Dunlopy.

25.09.2010, 19:33 |
hanzz Zbyšek: Diky za odpověď! :)
Právě jsem se totiž chtěl zeptat, jestli má někdo zkušenosti s Continental WinterContact TS830. Koukal jsem, že v testech vycházejí o fous líp, jak Dunlop 3D. V pondělí budu gumy objednávat, tak jsem o nich začal uvažovat, sada vyjde o litr míň, jak 3D. Ale asi mi ten litr za experimentování nestojí. Navíc chování v břečce je to, co považuju za nejdůležitější na zimních gumách.

25.09.2010, 22:46 |
hanzz Koukám, že je rozdíl mezi TS 830 a TS 830 P. "Péčko" je novinka ... a má docela zajímavý vzorek.

23.11.2010, 11:07 |
Fridom | Upraveno: 2010-11-23 12:27:59
Také mi bylo doporučeno Sava Eskimo S3. Kupuji je zde
[ Link ]

23.11.2010, 21:32 |
trlon O prvním snehu vám řeknu co je lepší jestli mishelin nebo nokian,máme nakoupeny 2sady,jen jiný rozměr 245/45R17 na subaru wrx sti.budem testovat které sou lepší at máme na zavody.
Osobně myslím že nokiany vyhrajou,jsou měkší a mejí více drážek napříč
GY UG6 mam na mercedesu a super
GY UG7+ aktualne bracha na octavii II
Sawa S3 na berlingu
UG jsou super a asi nejlip chvalene a navic za slusny penize
2 trlon: ak budeš testovať G2-ky Nokiany, tak Ti môžem vopred povedať čo vyhraje bez toho, že by si do auta čo len sadol :-)))
trlon: budeš alespoň testovat pořádný Nokiany k těm Mishelinkám?, třeba Hakkapeliitta 5, nebo 7?
...jako Slim;-)
mám 3x po sobě na autě GY UG7 a jsem spokojený, na bawku na zadku úplně bez problémů i na horách (se zapnutým protikluzem)

24.11.2010, 17:02 |
trlon | Upraveno: 2010-11-24 18:25:28
máme obuto -Nokian - HKPL 5 STUDDED Run Flat
Michelin - PILOT ALPIN PA3
jen změna na voze,subaru se rozhodlo že semu nechce a turbo háže oil tak to máme už nachystané na vozíku na Mitsubishi Lancer evo IV N4,jrdnotka má od Capsu 3x nové sněhové mapy na dyferák tak uvidíme jak to bude držet.už to chce jen at valí zvrchu dále:-))
Panove co rikate na zimaky BF Goodrich? Konkretne tyto -
[ Link ]
trlon: výsledek mě zajímá!!! ;-)))

25.11.2010, 15:17 |
clown wattman ??? fakt ... Pirelli Sottozero ... ?? tiche ??
mizi ano, huci ano .., vyhodit ihned :o) v socce 195/65/15 poridil jsem gumu, co mi ty dve sezony vydrzi a kdyz ji rozjedu, tak koupim jeste nevou .., ted jsem volil A4 od Michelinu :o))

25.11.2010, 22:15 |
X-sat (M)
Mám Sava z tohoto shopu:
[ Link ] před 2 měsíci byly za 1400,- kus :-)
A jsem s nimi spokojen. Včera vyzkoušena na sněhu s mokrým podkladem a supr. Hlučnost přiměřená.