Navštíveno 8726x

zdravím mám problém mám na autě laminátové prahy lepil sem je lepidlem PU50 klasika silikon na spoilery takový černý.prahy sem obědnal nové jen tan staý prah budu muset sundat.bojím se že to moc nepujde dal sem tam toho celkem dost takže ho budu muset asi urvat a zbytky opatrně nějak odřezat a zbytky silikonu odstranit benzínem nebo nevím čím.nevíte někdo jestly neexistuje nějaké šetrné řešení jak to odlepit třeba nějak nahřát nebo neevím.poradte prosím pokud máte zkušenost.díky

11.09.2010, 23:14 |
Kesam Ano to už jsem zkoušel nakonec to šlo klasika rozbruska řeznej a na ten silikon lamelovej kotouč musíš to prostě urwat dolu ti to nepujde :-)
tak to je v prdely.předpokládám že zničils lak co?je to 5kový golf toš škoda to skurvit.leda že to urvu a ty zbytky opravdu opatrně vybrousím k tomu silikonu a pak to snad nějak zeškrábu plastovou špachlou a benzínem ale stajně to asi zkurvím.
Taky jsem teď nedávno tohle řešil po minulym majiteli. Přesně jak píše Kesam. Prahy jsem musel cáknout znova, protože to lepidlo je fakt dobrý :-D

12.09.2010, 11:42 |
Kesam Normálně je ulom směrem nahoru a zbytek lamelákem odbruš ale bude to n fouknutí znova .
A co to zkusit odříznou strunou?

12.09.2010, 17:16 |
Kesam To pochybuji,ale zkusit to muže:-)
záleží to na přístupu někdy se to dá odříznout strunou někdy stačí nabrousit hranu špachtle a odshora to postupně odřezat. Je to každopádně hnusná práce a pokud prahy nechceš zachraňovat tak bych je odrasoval rychlejšíma způsobama.
že to bude hnusná práce to vím obzvlášt pokud to budu brousit a auto bude pěkně zaprášené a kotel bordelu.hlavně se mě jedná o to abych nepoškodil lak ten prah je nalepený tak 1cm pod hranou takže ten kousek co trčí musí zostat nepoškozený a abych to moc nezničil aby to pod tím pak nerezlo.jinak ten prah stojí 600 a lak to neřeším takže ho klidně rozlámu nakusy.kde seženu strunu asi myslíš nějakou ocelovou co?
jinak přístup tam bude.jaké rychlejší způsoby máš na mysly
já to odřezával strunou na vyříznutí okna a stejně jsem nebyl dost opatrný abych to okolo neodřel...