Navštíveno 11515x

Na minulou sobotu jsem se těším celý 1 rok. Předělal jsem bzdy, dozadu udělal novou nápravu, kotouče z Golfa, třmeny Octavia, nový výfuk a hlavně nová kola ATS a gumy téměř bez vzorku R888 od Toya.
Popravdě na ty jsem byl hodně zvědavý, neb na silnici se na limit dá dostat hodně těžko a pokud bych se tam dostal, tak by to byla katastrofa.
Na okruhu mě to hned po ránu vytrestalo, pod nátlakem auta které jsem předjel a nechtěl jsem aby do mě vlítlo jsem najel zatáčku rychleji navíc v blbé stopě a vzal hned začátek obrubníku :-/ naštěstí kola a gumy vydrželi a jezdilo se dál a musím říct, že jsem si to náramně užil. Mít sponzora na gumy a rezervaci na okruh, jezdil bych tam každý víkend :-))

Abych jen nekecal, tak přidávám moc povedené fotky od zdejšího člena xenona04.

05.11.2010, 21:20 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-11-05 22:42:21
A taky pár onboardů.
První je sestřih z dění na trati, na celých 90min. by asi nikdo nekoukal.
[ Link ]
Z druhého sestřihu se mě nejvíc líbí pasáž 1:56 kdy v technické pasáži před sebou tlačím Porsche 911 Carrera 4
[ Link ]
A tady zmíněná krizovka na studených gumách. Budu do příště hlavně muset vylepšit psychiku jezdce :-D
[ Link ]
Takhle nějak vypadají gumy, ještě tam něco zbylo na příště...

05.11.2010, 21:38 |
Petura | Upraveno: 2010-11-05 22:58:16
ten swift v tom prvním videu, tam pěkně prolítnul ...
hrnutí porsche sem nikde neviděl, jen to jak tam přilítlo, pojelo zatáčky a zmizelo ... :o)

05.11.2010, 22:31 |
cupra.165 | Upraveno: 2010-11-05 23:51:24
kua,ty si rychlej,omlouvam se za to mensi zdrzeni,tady to teprve vidim,jak ses mi rychle priblizil 8-)Podvozek,brzda ,guma...alfa a omega Mostu :-)
Mas krasne sladeny auto..ted mi tak napada...je na nem jeste co vylepsovat? :-)

05.11.2010, 23:01 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-11-06 00:20:31
Petula: Swift je vykuchaný závodní auto na slickách a zas tak zásadně neprolít, brzdil jsem aby se tam vešel a kdybych měl volno, tak v zatáčkách se ho dokážu držet. Co se týče Porsche, tak tam jde právě o ty zatáčky kde jsem ho dotáhnul...
cupra.165: Díky a za zdržení se neomlouvej já zas jednou zržel STIčko takže za Subaru je to 1:1 :-D ale jinak pravda v zatáčkách už je to takřka dokonalý a nebylo moc aut co mě stačilo v technických pasážích, brzdy velká spokojenost a jen ten výkon chybí... V plánu je kratší převodovka, teď jedu stálý převod 3,9 a chci 4,22 abych tam dal alespoň na cílové rovině 5. rychlostní stupeň :-))
hezky to valí stařenka ! podvozkově působí fakt dobře ale už z videa je znát že ač si výkonu přidal dost tak to prostě nechce jet dopředu ale doháníš to zatáčkama...
třebas ten swift ten měl jak lepší podvozek tak výkon proto ti tak uletěl :) ale zvláštní jak to celkově sedí a jak si to v sestřihu dokázal rozhodit, možná fakt studený gumy ale ulítla a už neovladatelná přetáčivost kterou si nedokázal srovnat...
já sem moc chtěl jet taky ale nestih sem fiestu dodělat, s tou 1,3 by to nemělo smysl, příští rok jí tam vezmu s 1,6kou a uvidime, tipuju něco na úrovní swifta gti s tim že zrychlení bude lepší snad :)
ale hezký video :)

05.11.2010, 23:20 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-11-06 00:39:49
Nismo.Power: Díky ! od Tebe jsem zrovna chválu nečekal. Co se týče výkonu, ono je to i tím, že to video klame rychlostí, prostě je to 10% reality a to myslím nepřeháním. Ten kdo se se mnou svezl neměl pocit, že by to jelo pomalu.
Co se týče přetočení, tak hned to první bylo pro prdel po vyjetí z boxů. Vezl jsem kamarádovo přítelkyni a už v depu jsem se ptal co dělá když je krizovka, zda histericky nekřičí :-) Ona že ne, tak jsem to hned v bezpečí po startu vyzkoušel :-D No a to druhé přetočení hned po tom je kvůli tomu, že jsem pustil spojku přesně v půlce zatáčky a to prostě u Škodovky neudělá dobře kor když ještě brzdíš. Pak bylo ještě jedno ujetí zadku v zadním vracáku, ale to jsem srovnal jak višíš. Myslím, že za 90min. na okruhu to zas na amatéra tak špatný není a ty gumy to je fakt jiná třída. Za studena se fakt musí opatrně a za tepla se hodně špatně hledá hrana. Sériová guma loni kvičela celý poloměr zatáček, pořád bylo auto neklidné a pokud byla tendence nedotáčet a nebo přetáčet, tak na vše bylo víc času. Teď díky přilnavosti jedeš daleko rychleji a auto sedí a gumy nic. Ani písknutí, ale pokud se dostaneš na tu pomyslnou hranu, tak je to jak kopnutí ze strany :-)

06.11.2010, 01:06 |
sotek V prvním videu červený eRko taky pěkně upaluje :-)
Sedí to pěkně, tak ještě přidat pár koníků a bude to zase o krok dál.

06.11.2010, 08:20 |
Legacy 2.5 | Upraveno: 2010-11-06 09:42:58
Fotky luxusní, auto luxusní!!! Nemáš někde více fotek?
zeptam se,nesel by Ti tam i samosvorny diferencial? Urcite by Ti to na okruhu jeste vice pomohlo.
sotek: JJ eRko je kamaráda, jezdí taky semislicky, ještě tvrdší podvozek, má menší hmotnost a ke všemu fakt umí...
Legacy 2.5: Pokud myslíš z okruhu, tak zde:
[ Link ] Odkaz na auto mám v ID.
cupra.165: O tom vedem teď debatu na stránkách. Pro mě význam nemá, nemám problém s tím, že by vnitřní kolo nějak zásadně hrabalo a hlavně se s ním auto stane nedotáčivé tím jak to má lehký předek.
Tuner#2: sestava škůdek byla parádní ;-)
jezdí vám to kluci moc pěkně
doufám, se že příští sezónu potkáme osobně :-)
xenon04: Díky a taky doufám určitě se někde přihlaš u auta když mě uvidíš ;-)

07.11.2010, 19:03 |
Hráďa ještě nějakej ten rok a snad už bude taky kadett ale primárně bude na rally tak abych sehnal ještě dlouhou špajsku....
Hráďa: Na toho se moc těším ;-)
Docela koukam,ty gumy ubyvaji jako blazen :-) Pokud dobre chapu,na Most si je mel uplne nove? :-)

07.11.2010, 20:37 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-11-07 21:56:51
Cupra.165: Kupoval jsem je na jaře a odjel na nich už tuhle sezónu kdy jsem najel cca. 5000km po srazech a o víkendech nějaké to svezení a neubyly nějak zásadně, malinko víc na vnitřku, ale to je díky odklonům a větší zbíhavosti. Pravda na okruhu zmizelo zhruba stejně vzorku za těch 8 jízd jako za 5000km přes léto, ale trochu víc z venku, takže se to krásně vykompenzovalo. Bohužel i 3° odklony na okruh jsou málo :-)
Tuner#2: tebe budou mit v obchodech s pneumatikama radi :-) takhle si das 2x do roka Most a mas po gumach :-) :-) :-) ale co, zijeme jen jednou co ;-)
Jinak moc pekny ;-)
hezky to sviští :) co tam mas za vykon a pripadne upravy jsou jake? :)

08.11.2010, 14:53 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-11-08 16:12:17
MiniMike: JJ přesně tak pro rohlíky se na okruhu nejezdí :-))
P3RF3KT: Výkon motoru 89HP, 130Nm jinak klasická 1,3 z Feldy na karburátoru, zvětšený KP na 10,6:1, vačka od MotorExcelu 265° a svody + průchozí tlumič. Pokud jsi myslel úpravy celkově, tak je to na celou stránku hlavně podvozek, brzdy a motor a mám to vše vypsáno zde:
[ Link ]
myslel jsem jen upravy motoru.Tak to na 89hp to jde vcelku hezky bokem :-)

09.11.2010, 21:56 |
TUNER Ty jo cupra tak to jsi byl ty s tim forestrem...jsem si říkal jestli tam nemam vzít XCčko,že bych měl aspoň soupeře,ale ty jsi to asi taky šetřil co ))) Se mi nechtělo ničit zimáky... :(
Honza. Jaký jsi měl nej časy loni a letos?
TUNER: Loni kolem 2:25/26
Ja setril hodne brzdy :-) a na gumach yokohama geolendar 900 SUV guma se neda vubec jezdit, zatacky klouzou a guma se neda vubec zahrat,jeste ze ty shity pristi rok vymenim :-)a hlavne vezmu na okruh priste magdu mx5 :-)

10.11.2010, 06:01 |
TUNER Honza - a letošní jsi z videí ještě neselektoval?
cupra - Hmmm,já když nemohl jet škodofkou,tak jsem jel XCčkem s tim že jedu jen na čumendu....a až pak si uvědomil že ségře na zahradě jedna nevyužitá MX5ka stojí .. )))

10.11.2010, 07:43 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-11-10 09:02:12
TUNER: To jsem psal na virtu i tady, ale koukám, že v asi v tématu v akcích. Letos to bylo 2:20.
P.S. Kde ségra přišla k Miatě? Uděláme někdy výlet v létě v tom se chci svést projet :-)

10.11.2010, 08:58 |
TUNER Yes,jak píše mates...a nikdo s ní nejezdí ))) porát tam stojí venku protože zelenina jí zabírá garáž. Jezdí raději s vochcáfkou f tdi....)))
Blázne,já jsem rád že mam vyší auto...oroti escu se tam krásně nastupuje i vystupuje,v tomhle sedíš na zemi,to je tak pro mladý :D :D
MATTESS: Ty taky víš všechno :-D
TUNER: Ahááá, ale i tak je škoda to nechat válet na zahradě, až bude hezky tak bych i ohnul hřbet :-)
Tuner#2: my, co jsme nejezdili, jsme si alespoň pěkně pokřápli :-) Ale že Lubka nějak zdědkovatěl :-)

10.11.2010, 20:56 |
Schejby | Upraveno: 2010-11-10 22:16:08
Projízděl jsem doma fotky a našel jsem tohle :-) Doufám že to Tuner#2 nevadí že jsem to sem hodil
Je to starší fotka jen z takového menšího srazu jen škodovek :-)

MATTESS: to s tebou souhlasím už je to starej dědek :-)
TUNER: Co že nebyla zelenka na okruhu, už se to rozpadlo? :-)
Schejby: Ty chodíš i na virt pod stejným nickem?
Jinak fotka už starší, to je pravda, na víku ventilů ještě tuzingový filtr (fuj) a staré svody a voda.

11.11.2010, 19:33 |
TUNER Jo už je v kopru...rozprodávam jí na díly,kdyby jsi něco chtěl....
že bych koupil něco aby mi to konečně jelo ????
Tuner#2 Na vidt moc nechodim . já tma registrovanej nejsem chodím tam na nick bratra. a ten má uplně jinej.
Ono to je dlouho co jsem to fotil. To bly sran v Hrocháči na tom malím tetišti. dyštak nějaký fotky nahraju někam na net kdybys je chtěl vidět. Byli to jen škodovky :-)
TUNER: možná bych si vzal ty "tajfuny", jestli je ještě máš :-)
M@rtin: Náhodou na té cílovce to bylo celkem vyrovnaný když si jel sám a já s Jitřenkou ;-)
Schejby: Zabal to do zipu a hoď na uložto, rád se podívám. Díky
Tuner#2 zatím jsme to dal sem ... pak ti to dyštal hodím do toho zipu :-)
[ Link ]