Navštíveno 25087x

Poradil by někdo, jak opravit zamlžená přední světla? Neustále se mi na autě mlží přední světla a už nevím co s tím. Několikrát jsem je vysušoval, komplet zasilikonoval, tam kde je origo těsnění (záslepka na zadní straně atp...) jsem taky použil silikon. Po nasazení světel se opět mlží. Vadí to, že světla jsou v teple a pak je dám hned na auto? Už jen když světla vynesu z tepla do zimy, tak se zamlží. To se mi jako po každém vyjetí z garáže z tepla do zimy zamlží světla?? Má někdo nějaký zaručený postup nebo nápad? na světlech nejsou žádné praskliny a jediné díry jsou odvětrání nebo co to je.
taky se mi mlzily svetla, tak jsem je rozebral, pracne odlepil skla a znova poradne zalepil a zasilikonoval. dal jsem je na auto a zase se zamlzily, ale druhy den uz to bylo ok. tak nevim v cem je u tebe chyba. co to je za svetla ?
jako nouzový řešení bych zkusil (jestli to pod tu krytku zezadu vejde) dát silikagel...
jsou to origo Audi bi-xenony, tak nechci ať to ty světla odnesou.

22.11.2010, 10:02 |
nome jako nademnou přetěsnit, případně pokud je tam prostor tak nacpat "vysoušecí pitlík"
tak místa je tam dost, jen kde takovou věc koupit ? zkusím opravdu už všechno, protože mě to dost se*e a nechci kvůli tomu kupovat jiné světla za X tisíc nebo nějaké tuzing neorigo
Me se taky jedno svetlo zamlzilo, a pak uz tam bylo ty vody na muj vkus nejak moc, tak jdu reklamovat, nastesti tu moznost mam. Napadlo me jak vyzkouset tesnost, jednou tou hadickou, co je na odvetravani, tam fouknout vzduch a poslouchat, kudy unika. To musi jit.

22.11.2010, 12:18 |
nome samostatně to v malým množství nekoupíš, možná ve zverimexu kde se to používá do podestýlek. Každopádně je to takovej ten malej pytlík kterej je v každým kruhým balení čehokoliv anby odsával vlhkost.

22.11.2010, 12:22 |
nome
díky, to tam zkusím naházet :)
To odstranujes nasledek, ne pricinu! Nekudy tam tece, na to se zamer.
nekde mas diru nebo prasklinu (muze byt treba nalomeny kus plastu pod drzakem svetla)... vyndej svetla ven, foukej jednou odvetravaci dirkou slabym tlakem vzduchu dovnitr a hledej, kde to utika (poslech, mydlová voda, lavor a pod)... nasledne opravit-utesnit, vysusit (staci nechat oddeklovane na topeni par hodin dirou nahoru) a hodit na auto...
jaký je to rok výroby těch lamp?
jinak mám skladem od 98 az po 2010 světla - někdy uplně nová, někdy rok stará
může taky nastat problém, že lampa nedejcha proto se mlží, nebo ti tam zůstala vlhkost, která vyschne a je ok
nicméně malo kdy se stane, že se mlžej obě dvě lampy naraz v tom případě od kud ta vlkost leze od spodu lampy, jeslit jezdiš do myčky tzn voda se tam dostane pod velkým tlakem těch věci a možnosti je spoustu
jinak do 04 tu lampu můžeš celou rozebrat a podivat se do útrob lampy prasklinu nebo diru by si určitě poznal...