Navštíveno 23028x

08.02.2011, 21:18 |
jardajuzik | Upraveno: 2011-02-08 21:19:44
tak si lámu hlavu a nepomáhá to:). Mám xsaru II, světla tudiz plast, a nejdou rozlepit, troubu sem raci nezkousel. Na erárním světle sem to zkousel tavit horkovzduskou. Byl to extrém, plasty, jak černej,tak pruhlednej, se už tavily a lepidlo nic. Takže to bude něco jako silikon. Neíte jak to rozdělat? Udělal by to někdo za finančí ohodnocení?
nerob to teplovzduskou ale upec to v trube..... naposledy som tak skusal robit svetla na nissan primera p11c - plastove xenony a musel som to piect cca 5 minut na 200 stupnov kym to povolilo....

08.02.2011, 21:53 |
Pluto jasnačka, trouba. U Fabie jsem je pekl na 100C taky 5 minut a v poho jsem je rozloupl. Taky plast a sklo bylo plexy...
no to prave nechci zkouset dyz to nepovoli ani trochu pouze horkovzduskou...

08.02.2011, 22:09 |
CRK tak si tu hlavu už nelam a vraž to do trouby
dobre zkusim to :D pak nafotim to co zbylo :D
hlavně ne do mikrovlnky ;-)
mala rad, ked sa ti zohreje truba tak v elektrickej vypni hornu spiralu a nechaj len spodnu a svetlo poloz na plech na pecenie... inak si opecies vrch svetla az moc a mozes ho znicit....
Do horké vody nachvilku a mohlo by povolit, mě to tak šlo.
dělal sem to zrovna před 14 dny. trouba na 200°C na 5 min. a šlo to krásně.

09.02.2011, 14:47 |
Pluto Jasně, že trouba, ta ti to nahřeje všude rovnoměrně. Horkovzduškou to nahřeješ ja jednom místě a než to nahřeješ dál, tak ti to zase na tom původním místě ztuhne :-) Trouby se neboj, je to fakt pohoda...

09.02.2011, 15:22 |
Ravo | Upraveno: 2011-02-09 15:23:40
OT:
by mě zajímalo co vám na to říkají vaše manžeky/přítelkyně, když cpete
do trouby na plechu světla :)
To pak musí třeba pečený maso nebo koláče být moooc mňam ;-)

09.02.2011, 16:14 |
Pluto Ravo: 1.) Přítelkyně se mnou odhadovala čas, jak dlouho tam musí být a vůbec jí to nevadilo
2.) Nevím, proč by maso mělo být mňam, když se ty svělta jen ohřívají, nikdo tu nepsal, že se roztečou. Když to světlo vyndáš, tak je jen horký a v poho ho uneseš v ruce bez rukavic ...
Ravo: priatelka drzala stopky.... :-))) trubu nemas ako zasrat, to svetlo fakt len zohrejes na kratky cas, ako pisal Pluto, nic sa neroztecie ani nezaserie trubu...
Já v troubě běžně peču i grafický karty do PC a nikdo si nikdy na nic nestěžoval :o)
Pude tak rodělat i angel eyes halogen e39? Každej, kdo dělá renovaci světel řiká, že jsou nerozdělatelný a tenhle recept vidim poprvé :o) zajímavé!

09.02.2011, 20:51 |
Ravo | Upraveno: 2011-02-09 20:52:27
Myšleno napůl jako joke. Nemáte někdo pár fotek z "pečení světel" třebas na vánoce ;-)
No je pravda, že nejdřív bych ty moje světla asi musel pořádně umýt než bych je strčil do trouby...moje jsou tak zaliskaný takovým tím "směsným" hnusem z motorovýho prostoru, že bych to nechtěl čichat jak by se to trošku "ohřálo".
Nedávno jsem měnil žárovku a měl jsem ruce jako havíř. Prostě se mi představa té mastné špíny v troubě moc nelíbila...toť vše a nic v tom nehledejte...a gratuluju za takový přítelkyně, té mojí bych to musel hodně dlouho vysvětlovat a slíbit novou troubu, pokud to nebude OK ;-)
na 120°C do trouby na 7 minut a mas vystarano nemusis se bat ze se ti to zborti.... je to takova teplota kterou to vydrzi :) ... dej si to na pecici papir aby se ti to kdyztak neprilepilo k plechu.... a musis zacinat od rohu a postupne pomalounku kdyz ti to ztuhne tak to das zase do trouby na nejakou chvilku do te doby nez to neodlepis cele ... rozlepis timto zpusobem i ty cinske nahrady za svetla... nevim co to jejich lepidlo je za sra*ku ale jide to i tak ;-)