Navštíveno 19434x

Jel sem dneska okolo tak sem se skocil podívat. A je opravdu na co koukat. Určitě spousta lidí vidělo ale kdo né pro toho tu mám nějaký ty fotky. Nejvíc z čeho sem byl hotovej byl favorit se 100 koňovou 1,6kou, koženejma sedačkama a okynkama v elektrice!! Na zbytek koukněte sami. Snad mě daryl nezaBANuje za tu hromadu fotek :)))

snažil sem se nejak přez sklo nafotit ten interier ale moc to neslo.. :(

20.02.2011, 19:06 |
cuir hromadu ? :D vidim jednu ,ale asi jeste uploadujes...jinak faval v takove vybve stejne jako feliciie byly urcene pro zahranicni trhy...nam tu zustavaly jen ty social edition :D :D

20.02.2011, 19:07 |
cuir nooo uz se to rysuje :) skoa te kvality...ale aspon vim kam se mam po letech zase zajet podivat ....tohle tam nebylo... parada..
du vykoupat deti za chvili budu pokracovat :D
jel sem tam necekane a mel u sebe jen tel se 3,5Mpix :(

něco pro TUNERA2

škoda, že tam zrušili expozici s autama pom crash-testech apod., řezy konstrukcí aut atd. Bylo to tam vzadu, co jsou tam veteráni. Holt chtělo by to zvětšit prostory :-) nějak se to hromadí
A jak se ti líbil obrázek na paneláku? Vždy tam dávají nový, aktuální k dění, třeba tam byla Fabia motorsport, když slavili 100, apod. Teď je tam tuším Yety?
vládní vozidlo v porovnání s mojí babi. Něco ohromnýho na vejšku 2 metry a na dýlku snad 10. Kola 16ky s gumama s profilem snad 120

HIG: tak to sem si vubec niceho nevsiml abych pravdu řekl. Jinak u kasy nam bylo řečeno ze nejaka zadní část se rekonstruje tak třeba to je to o čem mluvíš, to bych sám chtel videt. To muselo bejt moc zajímavý. No pokračuju ve fotkách :)

krásné vozy k tomu favoritu zamnou přijel chlap že mu píská řemen na klímu tak vylezu ven a tam stojí fávorit a vedle fábka no tak samozdřejmně jdu k fábii a on ne ne pane tady :D:D tovarně montována klimatizace čuměl jsem jak puk
lukin: tak to už ale kecáš :DDD

no oni tam právě ty baouraný auta, kostry aut a tak nejsou :-( Místo toho tam jsou ještě další veteráni, jo a pro prcky tam mají odrážedla třeba fabii, roomster tuším :-D
týýýýýýýýýýýjo,ty závodní sou super,paráda
jojo zavodaci sou nejlepsi.
HIG: aha tak to je skoda ze to uplne zrusili jinak odstrkovadla sem tam nevidel :D

tak a uzavřu to touhle formulkou a už dám pokoj :))

ono tma toho je totiž tolik že sem si vybil při focení telefon :D

20.02.2011, 19:40 |
hawai kolik je tam vlezný? a jak je to s parkovánim? je tam nějaký hlídaný parkoviště kde bych se nemusel bát nechat kabrio veterána, nebo ne? a do kdy tam má bejt ta rekonstrukce? na výlet by to nebylo marný :-)

20.02.2011, 19:44 |
Honza2.016v | Upraveno: 2011-02-20 19:45:35
[ Link ] a ten forman s 1.6tkou... vzpomínám na roky, kdy kámoš tento motor měl v pickupu na rallyecross.. 190PS..no zajímavé..teď jezdí v nějaký formuli historik..
ja tam byl o prazdninach... vlezne tusim kilo.
ptam se jich "muze se fotit"? "jasne, zadny problem"
tak vytahnu zrcadlo, ext blesk a hned mam za prdeli securitaka, ze takto ne, ze se muzou jen male fotaky :))))

20.02.2011, 19:58 |
MATTESS | Upraveno: 2011-02-20 19:58:33
P3RF3KT: s Tunerem 2 jsme jim slušně vytřeli podlahu před pár lety :-) Strávili jsme tam přes 2 hodiny
Moje fotky híír
[ Link ]
Mazec kurna už vím kam pojedeme na motorkách na výlet .-)
Ten favorit sedan to je hukot .-)

20.02.2011, 23:39 |
Kesam Tam sem byl taky 1,6 mazec.

21.02.2011, 00:09 |
Timbo vim ze si nasi koupili v listopadu 93 formana sportline a byla to taky 1,6ka se 100k. okynka v el., sibrem a alarmem, cerny interier, elektrony no na tu dobu docela mazec a i ta cena 311tis. kc :-O
no jako favo se 100 konema, 20O max, klimou a v elektrice je tezkej haluz :D

21.02.2011, 07:46 |
AR hmm az na to ze to fago nahore do serie neslo

21.02.2011, 08:34 |
Veva pěkný, asi se zajedu podívat :-)
20.02.2011, 19:06 | cuir: Co to je proboha za blbost, tohle do žádné ciziny rozhodně nešlo, byl to jen protopyp a tenhle motor jezdil mimo jiné ve Vedol cupu v Německu...
Jinak v Muzeu jsem byl několikrát a jednou i v depozitáři viz. galerie zde:
[ Link ] 

21.02.2011, 12:24 |
TUNER Timbo - tak to víš špatně,jak píše Honza#2 100 PS 1,6ky rozhodně nešli do prodeje....
Co jsem tam byl, tak říkal nějaký pán co tam prováděl, že ta 1.6 100HP, je škodováckej motor a do fakerů se měl dávat, ale bylo to v době kdy škodu přebíralo VW a to zakázalo tento motor montovat, protože jejich slavná 1.6 měla jen 55 kw a ta se začala pak cpát do feldy.
Jestli to tak vážně bylo nevím, tak jsem to slyšel.

21.02.2011, 12:55 |
sotek Taky si myslím že tu favoriti / formani s 1.6 do prodeje vůbec nešly.
Ale rozhodně, některý prototypy zajímavý.
Taky to vidím že se tam budu muset vypravit.
Ten motor existoval dávno před tím, než byl jako prototyp představen v tom Formanu. Tady je vidět odkrytované to Háčko na okruhy v Německu:
[ Link ] Ale v sériovce fakt NIKDY nebyl...
Jinak Tygr má pravdu, VW už tehdy zasáhlo systémem naho*no :-D
[ Link ]
nekdy by si clovek mohl rict, kde uz dnes skodovka mohla byt, kdyby ji ten zlej koncern furt neco nezakazoval :-)
kazdemu soudnemu cloveku asi dojde, ze nebudu do low-endoveho auta rozjizdet novou motorarskou linku, kdyz mam v portfoliu lety overeny agragat.
.mycTD: Neříkám, že je všechno špatně s příchodem VW to rozhodně ne, ale tohle je jeden z příkladů kdy ano a to co chtí udělat se Superbem, když vyšlo najevo, že je lepší než VW je snad všeobecně známo a takových střípků se dá najít víc...
Motor OHC měla navíc Škodovka dlouhodobě odzkoušený a rozhodně to nebylo až z doby Formana, ale bylo to už v době 180, 200RS ze sedmdesátých let...
Ghofig : no já tam byl cca před 2 rokama a nic mě na zrcadlovku s externím bleskem neřekli :)

byl jsem vloni a předem jsem si radši zavolal, jestli můžu fotit...
prý v pohodě, tak jsem si vzal zrcadlo a stativ - bohužel ten jsem musel nechat u šatnářky :-(
depozitář moc hezkej, ale malinkej a těsnej... ty exponáty by si zasloužily daleko větší prostor

Parkování je u muzea přímo zadarmo
[ Link ] a nebo 200 m je Bondy centrum
[ Link ] a tam je parkování zadarmo trvale, takže pohoda.
Já tam byl celkově asi 4x a nikdy tam nikdo ani nehlídal, takže jde spíš o to na co natrefíš...
A vidíte, jak se to vše líbí a přitom to je Škoda :-) No, ale tyhle stará auta jsou krásná, nová, no cement :-D
[ Link ]
Tudor je neco tak pěknýho že to kdyby tehdá pustili do prodeje tak jim to pokosí pulku koncernu a právě proto to sourduzi nikdy nedovoli moc doře to vědeli.
co tehdá, i dneska by to šlo na dračku :-(

23.02.2011, 22:48 |
hawai maj tam i Joystera? ten se mi moc líbí :-)
vloni tam byly z novějších akorát tudor, roomster a yeti
místa tak málo, že se stěží dají omrknout ty auta zezadu :-(

Tohle je taky jen horní patro depozitu, velký depozitář je jiné maso, bohužel prakticky bez přístupuu :-/ Ještě že alespoň občas mění skladbu muzea i malého depozitáře...

24.02.2011, 19:54 |
Losky Toho Tudora je škoda:( Fakt je ten, že VW se hodně Škody bojí a strašně jí cenzurují, co se bude prodávat a co ne:( Např. nechápu, proč zakázaly xenony do FII RS. Původně tam měly být, ale prý by to moc konkurovalo Polu a Golfu:( To samé, první generace Superba. Tam to němčouři prostě omezili jen pro podnikatele, nikoliv pro rodinu (verze kombi), zkrátka měli strach, že by se neprodalo tolik Passatů v kombíku.
Na druhou stranu, kde by dnes firma Škoda byla, kdyby ji nevzalo VW, že? Už jen to co vyráběli v roce 1990 stálo na pokraji hrůzy. Ale naše vláda by to určitě vyřešila:)))))))))))))))
co to vubec je ten depozitář? Tam najdu co presne za krasavce ze tam ani neni temer mozny pristup?
Depozitář je místo, kde je odstavena většina vzácných kusů, či prototypů co kdy Škodovka udělala a ve velké spodní hale probíhá leč pomalu rekonstrukce jednotlivých aut. Muzeum je moc malé na to, aby tam měli všechna auta a navíc by to bylo i nezajímavé, takhle se expozice v muzeu pro běžné lidi mění a vidí vždy něco nového. Takhle to má většina automobilek. Do malého depozitu se dá dostat po předchozí domluvě a ideálně v nějaké skupince lidí - na jednotlivce tam průvodce čekat nebude.
Losky: Na FII RS xenony nikdy nebyly, ani na přání a s omezením že tam nebudou přišelo VW už když se RS prodávala. Ptal jsem se na to přímo v autorizáku u prodejce.
Taky přidám fotky dneska jsem se tma byl podívat :-) veškeré fotky jsou tady:
[ Link ]
Z čeho je tahle fotka?
[ Link ] Nějaký ten prototyp z období 1000MB? Hustá je ta čtevrcová pružina :-)
Joo ta pružina je vostrá... celkem jsem na ní koukal... jinak nevím co je to za prototip ale fotky toho auta jsou tady ty dvě :-) je ot to bílé :-)
[ Link ] a druhá
[ Link ] ... ale nevím co to je tohle pak fotil bratr a on ty cedulky nefotil :-( sry..
Jo to je z té buggy. Díky ;-)

07.03.2011, 15:42 |
Losky Dragster: Nepíšu, že tam xenony byly, ale prý původně tam měly být, ale pak si to VW rozmyslelo a do prodeje to nešlo:) Takhle jsem to myslel:)