Navštíveno 8467x

27.02.2011, 12:27 |
yethy Ahoj,
budu potrebovat vymenit predni pneu na e46. Momentalne tam jsou Dunlop Sportmaxx, ale predek je KO. Jedna se o rozmer 225/40 R18. Uvazoval jsem treba nad Uniroyal Rainsport 2 a nebo Goodyear F1 GSD-3. Ale pri googleni jsem nasel i zminku o tom, ze sipovite vzroky nejsou na BMW vhodne - proc? Vim ze asi budou trochu hlucnejsi, ale mel jsem na Cougarovi Rainsport 1 a byl jsem s nimi spokojeny. Popripade mate nejake jine tipy v podobne cenove kategorii? Popripade nevite nekdo i nejake akci na pneu?
Diky
Šípovitý vzorek je už dávno překonaný... Ideální jsou podélné drážky a nesymetrický design, kdy z venku je guma víc celistvá pro grip v zatáčce a na vnitřní straně víc členitá pro odvod vody.
nemaj bejt nááhodou u auta s ABS na obou nápravách stejné vzorky? Jinak vybírám na stejné auto, vypadá to na Maxx TT nebo Potenza 8-)
F1 GY byly ve svý době super, ale teď už budou překonaný

27.02.2011, 21:46 |
yethy Sipovy vzor mit nemusim, jsem spise pro asymetricky dezen, ale tyhle dva jsem bud znal a nebo na ne slysel chvalu.
O tom ABS jsem to nevedel, je to nejak zasadni?Na zadku mam 4mm, takze casem budu menit i tyto pneu.
Necham si poradit...Rad bych neco co neodejde po 10tkm, ale taky at to podrzi v zatackach. Proste nejaky kompromis:-)
Mam Rainsport 2 (205/50 17) a maximalna spokojnost (najazdenych zatial cca 30-tis km a dezen je este dost vysoky). Na vode su super a oproti Michelin Primacy, ktore som mal predtym a je tam minimalny rozdiel v hlucnosti (skoro ziadny). Zene tiez budem tento rok kupovat nove gumy a budu to opat Uniroyal :-)

01.03.2011, 10:54 |
RedBaron | Upraveno: 2011-03-01 10:57:32
Já bych rád slyšel, čím jsou F1 GSD-3 překonaný. Když jsem měl vpředu Conti Sport Contacty (teď nevím jestli to byly dvojky nebo trojky) a vzadu tyhle F1, tak bylo auto pekelně nedotáčivý, po výměně za všechny čtyři nový F1 GSD-3 skoro pohádka.
Podle mě pořád na E46 nejlepší pneumatika. Na mokru stále drží rekord v nejkratší brzdný dráze, na suchu čím se jede ostřeji a pneumatiky se zahřívají, tím líp drží a ještě se mi nepovedlo je dostat do stavu, kdy by se přehřály a vzdaly to. Šípovka je cca od poloviny nájezdu hlučnější ale ten zvuk se projevuje kriticky hlavně kolem 50-60 km/h, při vyšších rychlostech jsou i hlučnější gumy.
Největší nevýhodou je, že zřejmě zhoršují směs pro tyhle gumy v nejnovějších sériích aby zvýhodnili novější Asymmetriky.
Nový F1 Asymmetric už vícero lidí označilo za horší než starý GSD-3, tak třeba bude lepší nějaká Pirellka, chtěl bych slyšet která, půjdu si ji koupit jako příští gumu.

01.03.2011, 10:58 |
Losky Lidi, jak jsou na tom Barum Brilantis 2?
Osobně jsem Barumek měl několik (vždy na autě při koupi) a jsou to za mě ty nejhorší pneu co mohou být, na mokru nedrží, atd. :(
já nevím co je GSD 3, ale eagly F1 jsem měl na oktávce 8 let zpět a ty gumy byly opravdu super. ale vzhledem k tomu, že vývoj jde dopředu poměrně rychle, nechce se mi věřit, že budou stále na vrcholu. (ten rekord v brzdý dráze jsem nějak nikde nedohledal)
ale říkám, jsem běžnej uživatel s konfekčním autem, nikdo, kdo by se pasoval řidičskýma schopnostma mezi promile nejlepších řidičů a sám přemejšlím jaký gumy na sezonu koupit.hodně spokojenej jsem byl se sport maxama.
barumka umi pneu do 185,60,14 to je totiz na beznej vuz ale vetsi a sirsi sou naprd ja mel jednou a naho...

01.03.2011, 21:24 |
JB já jsem měl continentaly sport contact, ty nebyly nic moc, pak pirelli P6, ty byly lepší a vloni jsem koupil micheliny pilotsport 3 a musím říct, že jsem lepší pneumatiky ještě neměl. jsou tichý, auto výrazně líp brzdí a už mi myslím jednou zachránily život, když jsem naprosto nečekaně v noci vletěl do souvislé vrstvy vody na jinak skoro suché silnici. za mě tedy micheliny...
Luke_288: Procento, ne promile :o) Sport Maxx právě dalo dost lidí z klubu na E46tky a vraceli se k F1 GDS-3. Prostě klouzaly a dělaly auto nedotáčivý.
procento, promile, to máš fuk :) já měl sportmaxy na OII a na hranu jsem ji v zatáčkách moc nehonil, takže těžko soudit.

04.03.2011, 07:40 |
yethy Kupoval jsem gumy drive nez se tato diskuze rozjela a vzal jsem sportmaxxy, kdyz je mam i v zadu. Prodejce rikal, ze nebudu litovat, tak snad mel pravdu. Pohlidal jsem si vyrobu, slysel jsem od par lidi, ze ty co byly vyrobene v japonsku klouzou a rychle se sjizdi, ze maji trochu jinou smes, tak mam made in Germany. Casem se ukaze, zda to byla dobra volba...
trochu si prihreju polivcicku... letni na e36 328? premejslel sem o toyo t1r, origo kola/origo rozmer/origo podvozek, 225/55 r16 ale klido vyzkousim i neco jinyho treba ty F1? najezdim cca 15tis za rok, vikendy spis svizneji..