Navštíveno 14146x

Chtěl jsem se zeptat. mám autošampon Chemical Guys Glossworkz a potřeboval bych k němu nějaký vosk. mám vzít Dodo Juice nebo vosk od Chemical Guys nebo od Poorboys Natty's ? jde mi o co největší mokrý vzhled a hloubku.
hlavně aby vosk byl přírodní

01.03.2011, 11:10 |
soray Tak prvne bych sampon prispusobil vosku, ne naopak. Poorboys vosk neni spatnej, ale je u nej vetsi spotreba. CG dela take velmi kvalitni vosky, je potreba se ale ohlednout ve vyssi cenovy hladine - my ted s kolegou chystame nakup CG Celeste Dettaglio na vyzkouseni. V nizsi cenovy hladine bych urcite vybiral u Doda, nejlepe nejakou PRO verzi, napr. Purple Haze Pro.
no já mám střříbrný auto a přemýšlím na vosku od doda juice diamont white. už jsem měl vzorek a docela se mi líbil. snese se s tím šamponem?

01.03.2011, 11:25 |
soray Sampon osobne ho vyzkouseny nemam, ale kolegove ho velmi chvali. Je pH neutralni, takze by nemel vosku uskodit, naopak. Dle vyrobce prodluzuje zivotnost voskovych vrstev. Kazdopadne po spotrebovani bych se spise ohlednul po samponu od Dodo Juice.
no šampon Dodo Juice jsem měl:) byl to Soul power a nebyl špatnej, ale chtěl jsem zkusit něco jinýho:)
potřebuju radu jaký vosk? jestli toho dodo juice diamont white nebo něco jinýho??

01.03.2011, 11:50 |
soray Co se tyka barevnosti, tak muj osobni nazor je ten, ze je to defacto jedno. Svetly vosk lak spis projasni a rozzari, tmavy vosk lak lehce ztmavi a doda hloubku. Z "obycejnych" Dodo vosku se mi nejvice osvedcil Hard Candy, na slunci je pak lak neskutecny. Ted uvazuju mimo vyse zminenyho CG Celeste i o nakupu Purple Haze Pro, ktery ma vice carnauby a obsahuje i sealant obsazeny v Red Mistu.
Mimochodem cim budes cistit lak? Priprava je velmi dulezita.
lak budu čistit AG Super Resin Polish
je nutný používat clay?
co když koupím vosk od Doda v těch malejch vzorkách? je tam nějaký rozdíl?

01.03.2011, 12:40 |
soray 1. AG SRP je celkem ok
2. Clay bych urcite pouzil, lak po nem bude krasne hladky a vycisteny.
3. Jestli myslis rozdil v kvalite vosku, tak rozdil tam neni. Jen je to ekonomicky mene vyhodny jak velky baleni (prepocet cena/ml).
jo a je lepší na stříbrnou použít Hard Candy nebo Diamont white? Purple Haze Pro jedině vzorek.... CG Celeste je pro mě užž moc:/ taky by mě zajímalo co umí. by jsi mi pak mohl poslat trochu jako vzorek:-)
jj tak ještě přikoupím Clay+nějaký lubrikant+ nějaký detailer (co třeba od značky Serious performance?)

01.03.2011, 12:55 |
soray Detailer na Dodo vosk urcite Dodo Red Mist, je za slusny penize, ma naprosto minimalni spotrebu a vysledky paradni, tady neni moc co resit.
Clay i lubrikaci bych vzal asi taky od Dodo, cenove to vychazi velmi priznive vzhledem ke kvalite. Pokud si koupis Dodo Born Slippy koncentrat (lubrikace), tak to mas na hodne dlouhou dobu vyreseny. Clay staci klidne zakladni Dodo Basics of Blind, nebo zakladni od ValetPro. Pokud nekoukas tolik na penize, vzal bych Ultra-Fine od Sonusu nebo Supernatural, pripadne Gentle Grey od Doda.

01.03.2011, 15:19 |
soray Ted jsem si teprv vsiml, zes psal jeste v 12:43. Tezko rict, co je lepsi, protoze to je jen vec vkusu. Ja bych volil Hard Candy resp. Purple Haze Pro. Klidne prozatim jen 30ml vzorek, protoze ten ti vystaci na 2-3 vrstvy na cele auto. Pote uvidis, zda ti to vyhovuje nebo ne. Vzorek Hard Candy neni problem, Celestu zatim jeste nemam :(
až teď jsem kouknul na Tvůj profil a koukám, že www.detailingshop.cz :-))
jsem včera nebo předevčírem u Tebe objednal ten Chemical Guys Glossworkz a ještě ChG houbu nebo co to je:-). zaplaceno už je a jestli by jsi prosím byl hodnej a přihodil mi do objednávky i nějaký ty vzorky. moc díky:)
Pokud chceš používat dodo vosky, je lepší pod ně místo SRP použít Lime prime. Ten vosk se s tím líp "spojí", tím nechci říct, že je SRP na nic (naopak!), ale pod dodo vosk je lepší ten LP.
díky za info, moc jsem toho ještě nezkusil, tak zkouším a potřebuju rady:)

02.03.2011, 00:17 |
soray Jojo, uz jsem si taky vsiml podle mailu, ze u nas neco mas :-) Domluvime se zitra po mailu, ozvu se ti a nejak to dame dohromady.
Měl bych dotaz, dá se někde sehnat nějaký postup péče o lak? Když sem to tu ted četl, tak mi trochu připadalo jako by jste mluvili jinou řečí. U mě to zatím fungovalo tak že sem jen umyl auto šamponem nebo jarem a pak poučil vosk (od turtle).
Ale jak vidím, tak se s tím dá asi hodně pohrát. Mohli by jste třeba tady napsat postup v základních krocích, plus ke každému kroku použitý materiál.
Díky
než bych to sepsal, tak jsem si to radši vypůjčil z jednoho serveru:
Zde jsem dal pár technologických postupů, které mohou pomoci při orientaci.
Vůz na kterém nikdy nebyl prováděn proces "Detailingu"
mytí - čištění laku - korekce laku - protekce
mytí - šamponem, po mytí vysušit
čištění laku - clay, odstraňovač téru, odstraňovač vosku
korekce laku - leštění od škrábanců, oxidace a vad laku
protekce - vosk, seal v několika vrstvách
Vozy udržované nebo po korekci laku
mytí - čištění laku - protekce
mytí - šamponem šetrným k protekci, nutno vůz vždy vysušit
čištění laku - 1x za 3 měsíce vyčistit lak Clay a obnovit jednu vrstvu vosku
protekce - obnova vosku 1x za 3 měsíce, výměna vosku 1x za půl roku(lak vyčistit od strarého vosku chemicky pokud není potřeba zapravit lak od nedodržené údržby a použití nesprávných technologií)
Mytí
navlhčení vozu - mytí šamponem - vysušení - doleštění
Leštění
mytí - clay - odstranění staré protekce - jemné broušení - hrubé broušení - jemné broušení - doleštění - protekce
Obnova vosku
mytí - clay - čistič laku s odstraňovačem vosku - nanesení nové vrstvy vosku
Dobrý je nekombinovat syntetický a přírodní produkty. Želvu zahoď:-)
ještě Ti napíšu co a jak třeba použít.
1)Clay- třeba základní jak psal soray-Dodo Basics of Blind + nějaký lubrikant třeba Dodo Born Slippy koncentrat
2)šampon- třeba Dodo Soul Power
3)čistič laku- třeba Dodo Lime prime
4)vosk- třeba Dodo Juice Hard Candy
6)detailer- třeba Dodo Red Mist
+ nějaký mikrovlákna na sušení, rozleštění a nějaký aplikátory na vosk+ rukavici nebo houbu na mytí:-)
PS: použil jsem produkty co byly jmenovány výše:)

02.03.2011, 09:09 |
soray Vsem, koho to zajima, doporucuji precist toto
[ Link ] Sice je to primo prirucka Swissvaxu, ale postupy jsou samozrejme vetsinou podobne s vyrobky jinych vyrobcu.
No budu ted mít na sezonu nový lak. Jak se o něj postarat abych ho udržel co nejdéle zářivý. (asi bude horní vrstva čirý ale ještě se to zvažuje)
Jo a jinak takže ono se to nejdřív nějak vyčistí "na hrubo" (clay) a pak až šampon? pak je mi to asi jasne.
nn to jsem jen hodil příklady produktů. nejdřív samozřejmě šamponem umyješ auto a až pak clay
Soray: parádní příručka toho Swissvaxu!!

02.03.2011, 10:09 |
soray | Upraveno: 2011-03-02 10:10:43
Tweety: Urcite bych zacal kvalitnim pH neutralnim samponem a hlavne nepouzivat klasickou houbu, nybrz poridit rukavici z ovci kuze - aby sis novy lak hned nepodrapal. Pak zalezi, kolik do toho chces zainvestovat. Ty postupy jsou vicemene stale podobny, jen clay bych vybral nejakou soft verzi. Takze urcite poridit soft clay+lubrikaci, cistic laku, vosk, detailer. Dulezity je i kvalitni mikrovlaknovy hadrik na rozlestovani vosku a detaileru.
Pak muzes pokracovat osetrenim kol (cistic, protekce disku a protekce pneu), osetrenim plastu (cistic+protekce), osetrenim oken...ani nemrknes a budes v tom za peknych par tisic :-) Na druhou stranu u vetsiny vyrobku je spotreba minimalni a vydrz dlouha, takze ti nakoupeny veci vydrzi docela dlouho pri spravnym pouzivani.
soray: co říkáš na tu houbu od Ch G co jsem u Tebe objednal? přijde mi docela zajímavá:)

02.03.2011, 12:25 |
soray Právě jsem Ti dopsal mail, předběhl jsi mne o pár vteřin :-)
Takhle, je to novinka, vyzkoušenou jí nemám, ale když nám přišla na sklad, tak vypadala zajímavě. Je to údajně syntetika, ale na omak je to téměř k nerozeznání od pravé ovce. Velikost ucházející, cca jako základní rukavice Doda - Tribble Mitt. Já mám rád větší, takže Tribble Mitta jsem odložil a nyní používám Yetiho.
Můžeš hodit odkaz na tu houbu(rukavici)
A jak je to když mám auto takhle nachystané a dojedu někam na sraz a potřebuju auto přeleštit? To předpokládám nemusím dělat celé znovu, jen to něčím přejet ne?
jj přejedeš to detailerem a rozleštíš. teda alespoň podle mě:-)
odkaz na ten polštářek:
[ Link ]

02.03.2011, 13:21 |
soray Při bežném mytí, ať už na srazu nebo jinde, stačí auto normálně umýt šampónem (pH neutral), vysušit a aplikovat jen detailer. Výborný detailer je již zmiňovaný Red Mist, má minimální spotřebu, práce s ním je velmi rychlá a snadná. Chce to ale opravdu kvalitní mikrovlákno, mě na Red Mist popravdě moc nenadchla ani Dodo Supernatural leštící utěrka (pouštela mi do Red Mistu chlupy). Naopak výborně se pracuje se Summit 800 od Microfiber Madness, případně Crazy Pile téhož výrobce.
jak poznám ten šampon? to má každý na sobě napsané to PH? a nějaký typ na utěrku z mikrovlákna? do ted sme to leštili frotým nebo tomu podobným matrošem

02.03.2011, 13:38 |
soray Většinou je to popsáno v parametrech u šampónu. Chybu určitě neuděláš šamponem od Dodo Juice, případně zmiňovaný Chemical Guys Glossworkz, ale je i spousta dalších.
Detailer určitým způsobem rozleštíš i tou froté utěrkou, ale jednak to bude hrozná dřina, druhak výsledek asi nebude tak pěkný. Doporučit mohu ten Microfiber Madness, ať už Crazy Pile nebo Summit 800.

02.03.2011, 13:42 |
soray A na sušení mokrýho auta jsou ty, co poslal Replayman. mamut je opravdu brutální utěrka, lepší momentálně na trhu snad zatím není. To se ale zřejmě brzy změní, zhruba za měsíc budou nějaké novinky :-)
jsem zvědavej na tu novinku...už jsem o tom něco četl, bude to brutální:-) určitě si jí objednám:-) už se ví kolik bude mít hustotu? já četl, že snad přes 1000

02.03.2011, 13:45 |
soray Ano, avizovali něco přes 1000 :-) Já už se nemůžu dočkat, hned beru jeden kousek pro sebe :-)
no jsem zvědavej na rozměry i na cenu:-))
A ten ručník je na vysušení auta po umytí a ty utěrky se dají použít na rozleštění té "leštěnky".
Chápu správně?
A ještě jeden dotaz, v čem spočívá význam toho PH? je to kvůli snášenlivosti s dalšími věcmi? vosky atd.

02.03.2011, 14:00 |
soray Ano, sušící ručník je na sušení po mytí, leštící utěrka je malá a určená na rozleštění vosku nebo detaileru.
pH neutralita u šampónu je důležité hlavně pro mytí aut navoskovaných přírodním voskem - aby sis voskovou vrstvu opět nesmyl.
ono i tou utěrkou jde vyysušit auto, ale je to náročnější než větším ručníkem:-)
jinak jaký ručník použít?
Dodo Juice Basics of Bling nebo Microfiber Madness Crazy Pile nebo stačí ValetPRO univerzální / sušící utěrka z mikrovlákna
Aha, tak je mi to v celku jasné.
A měl bych poslední prosbu. Bylo by možné sestavit z toho sortimentu kompletní skladbu produktů, co by bylo potřeba koupit at se můžu postarat o lak. Doma nic není takže od utěrek po chemii. Ale popravdě prozatím neco z dolní hranice (čím mín tím líp) cen.

02.03.2011, 14:27 |
soray | Upraveno: 2011-03-02 14:28:44
Tweety: Samozřejmě, rádi poradíme, proto to děláme, pokud platí Tweety_x@centrum.cz, tak Ti tam nějakou sestavičku hodím.
Replayman: Něco jsem Ti teď hodil do mejliku. Pokud bych měl mluvit za sebe, minimálně na leštění bych vzal alespoň Crazy Pile, usnadní to dost práci (na sušení celého auta je ale malej a nehodí se na to). U utěrky na sušení bych to asi až tak nehrotil, samozřejmě s Mamutem je jiná prácička, ale usušíš to i tím ValetPro ručníkem.
JJ mail platí. Díky moc neříkám že hned ale časem do sezony to chci pořešit. Aspon můžu rozdat typy na dárky.
Hod aspon pak foto pred a po ..
Replayman007: kup tu utěrku Mammoth od CG, je to fakt paráda, krásně do sebe bere vodu...
[ Link ] Mám ještě Dodo soft touch
[ Link ] a je to jak nebe a dudy. Zkrátka čím větší gramáž, tím lepší...
Šampony od Chemical Guys i Dodo jsou docela dobrý. A co se týče toho detaileru tak bych vzal (nevím jak by fungovalo s voskem dodo) od Chemical Guys Hybrid V7
[ Link ] (i když to není detailer jako ty předtím, neb funguje částečně jako seal - takže obdoba s dodo red mist)