Navštíveno 12904x

10.03.2011, 21:42 |
empi Nechce se mi to hledat a už vůbec nevím, jestli tam najdu to co bych potřeboval vědět. Jde o to, že chci vy-tlumit komplet auto, originální tlumení jsem dneska celý sundal dolu a ještě mě čeká to pořádně vydrhnout ... když vezmu v potaz to, že to bude vyvařený ... ale to je teď vedlejší, chci se zeptat předem.
1. Co pod tlumení, protože to bude vyvařený a na většině místech zbroušený, tak stačila by klasická základová barva na kov? Ptám se proto, abych to nepodělal když to budu dělat a nehnilo mi to zase znova pod tlumením.
2. Jaké tlumení, když vezmete v potaz to, že se bude tlumit celý interiér auta. Takže aby to bylo cenově přijatelné a né moc náročné na kapsu, ale aby bylo zase kvalitní, stačí "zlatá střední cesta".

10.03.2011, 21:43 |
empi Interier, podlaha.

10.03.2011, 21:43 |
empi Interier, kufr.

10.03.2011, 21:44 |
empi Díky za jakoukoli radu.
Dobrá střední cesta pokud zase tak moc neřešíš váhu je Vibraflex... Každopádně origo tlumení jsi klidně mohl nechat a lepit přez to... Někde tady teď kluci dávali odkazy na nějaký tlumení v akci a prej taky dobrý... dej do vyhledávače "tlumení" a máš mraky materiálů... něco dražší a lehčí, něco levnější a těžší...

10.03.2011, 22:11 |
swep | Upraveno: 2011-03-10 22:13:41
zbytecna prace, zbytecne utracene penize, utlumeni ruchu z okoli nevalne, pokud do toho neinvestujes majlant, utlumeni vibraci, pokud to nebude spl auto, tak zbytecne rovnez. timpadem zbyva jen tvuj pocit, a ver mi ze za ty penize to nestoji (mam vytlumeno komplet)
edit: to ze si sundal origo tlumeni byla pekna hloupost, but you choice

10.03.2011, 22:19 |
empi | Upraveno: 2011-03-10 22:26:44
Spooky i swepe. Problem tohohle byl, ze jsem musel, držela se pod tím vlhkost, bylo to popraskané a hnilo to. Díky tomu sem objevil další díry v podlaze, o kterých bych za žádnou cenu nevěděl.
Spooky: Koukal jsem na vibraflex, je to asi i nejlevnější materiál na to. Asi to prubnu. Váhu vůbec neřeším, hlavně mi jde o o aby to co nejméně rezonovalo. Tak asi tak, ale co pod to, stačí ta základovka nebo musí být něco spešl? btw, pak se tě chci zeptat ještě jak máš řešenej kufr u Okty a nebo jak by jsi to řešil/budeš rřešit u applause, ale na to času dost.
Edit: Má někdo zkušenost se značkou TECSOUND? Jen ze zajímavosti.
podívej se sem, tohle je něco jako tecsound
[ Link ] a tady potom vibraflex25
[ Link ] , nebo to co píše kral007, rozdíl skoro zanedbatelný, a je to opravdu znát, pokud to dáš do auta, ale když už, chce to komplet tzn dveře i střechu. Jinak na rezavé části, stačí základová barva, hlavně aby to nebyl holí plech

11.03.2011, 07:56 |
Nora swep: nefunguje utlumení venkovního ruchu???
[ Link ]

11.03.2011, 09:03 |
empi No střecha, interier i dveře samozřejmě, nedělal bych jenom některý věci, ale když už, tak pořádně :)

11.03.2011, 09:38 |
swep nora tlumeni venkovniho ruchu je nevalne, za ty penize to nestoji. 10/20dB to je teda rozdil jako prase, mimochodem v kazdem aute to bude jinak, zalezi na hodne faktorech. nic to nemeni na tom, ze to je dost drahy experiment a tlumeni do jineho auta nepredelas jako jine komponenty. Mas-li na to, tak prosim, kazdy sveho stesti strujce

11.03.2011, 10:07 |
Nora swep: ty woe, chodil jsi vůbec na základku do fyziky? 20dB je tedy značný rozdíl, který není zanedbatelný!!!

11.03.2011, 10:09 |
Nora a ''jen'' 20dB při 130km/h dělá vytlumení kufru, natož pak celé auto

11.03.2011, 10:50 |
koren Nora: dyt ti to pise "10/20dB to je teda rozdil jako prase":-)

11.03.2011, 11:48 |
swep nora nebudu ti brat iluze, bez do toho taky :)