Navštíveno 1064x

tak jsem chtěl dnes také přezout jenže ejhle, jen jedno kolo mi jde sundat a ostatní ne! nevíte co s tím? skoušel jsem to "odrazit" a nic :o( co s tím??? díky za nápady...

prezouvat v jakymkoliv servisu?
no jasný, jenže jim nechci za to platit, beztak jsem už utratil dost za jiný věci kolem auta, tak chci někde taky trochu ušetřit...
usetrit kilo? jeste bych pochopil cas, jestli maji plno... ale zaruceny je povolit o cca 1,5 otacky a lehce zahrabat/zabrzdit
prostě do toho kola pořádně kopnout...
musíš si v něm představit svého nepřítele a pak to půjde..
je to všechno o psychice... jak to kolo bude v tobě vidět rovnocenného soupeře, půjde dolů samo
hm me nesly sundat vcera dve. trochu sem si zanadaval a pak sundal buben, trochu pobouchal a bylo to.

06.04.2006, 14:42 |
Mika to ja vcera nasadil polovicni rezervu a nejak se to za jeden den zatemovalo, ono to tam uz neslo nasadit a dnes kdyz jsem mel tu pichlou gumu opravenou tak jsem musel cely 112 kg zive vahy nekolikrat pouzit, ale stejne jsem mel strach ze to spadne z heveru, ale nakonec nepritel povolil a byl rozkopan. Caaaaaaaau
tykev: ano, to je zrejme nejlepsi reseni, rikej to napr memu vzdalenemu kamaradovi, ktery si kopanim do kola privodil otevrenou zlomeninu nohy, kdyz kopal tak stastne az mu to kolo upadlo a jemu noha zajela az do motoroveho prostoru,
(takze do kopani kol ci jineho sveho majetku mam vlastni nazor)
mimo to a to ze nekde nejde sundat kolo je jen dukaz toho, ze byla chybne provedena montaz bez ocisteni, nebo rozdilna nez doporucena roztec, nic vic

06.04.2006, 14:55 |
JR jestli prirezly plechace, tak to hod na hever a bouchni do toho kola poradnou palici .... pujde to dolu

06.04.2006, 15:34 |
clown noo, ja nevim .. ja si nechavam prezout v servisu, i kvuli vyvazeni :o)

06.04.2006, 16:12 |
imax no ja tohle resim tak ze povolim srouby pak sputim hever a trochu s kolem rukama zatresu a kolo zatim vzdy povolilo :-) ... skus!!!

06.04.2006, 17:39 |
jolik já mažu šrouby vazelínou, nevýhodou toho je, že když skončím na autí, tak musím všechno čistit.V autoservisu si sundávám kola sám.

06.04.2006, 17:50 |
JR tady nejde o srouby
taky sem měnil, přední byly přirezlý, ač byly asi před měsícem sundaný. Tak sem středy střáknul WD40, pár ran gumovou palicí do kola, aby mi to nespadlo z heveru a bylo.
Jo gumova palice a poradnej pajsr tak sem to resil ja kdyz mi prirezly plechy
ježiš ... to jsou rady ... no a ještě mazat šrouby vazelínou :-O .... normálně jen povol šrouby, auto spust z heveru, zahoupej s ním do boku a to kolo krásně odskočí od toho, k čemu je přirezlý .... žádná mlácení a kopání, to si tak maximálně něco uděláš nebo zmrzačíš kolo ...
ono to prirezne, ale jak rika kouba, povolit srouby tak o 2mm, zacloumat s autem a ono to povoli..
oki, díky za rady, az bude cas skusim to porychtovat znovu :o)))
ty vole mazat šrouby vazelínou to je teda vopravdu snad to poslední co může člověk udělat, šrouby se mazat na kolech nesměj a nebo speciálně určenou vazelínou pouze jen pro ně ...
ja je na starym golfu kdysi taky srouby mazal(jenom zimaky, srouby na elektrony uz ne) a nikdy se nic nestalo a ze sem ho nesetril...
Promazání šroubů kol je výslovně zakázano s varováním nebezpečí v příručce k autu (Fabia). Nicméně dle mě to že nejde šroub povolit je to že mírně zarezne + šroub byl přetaženej, pokud šrouby na kole dotáhnu momenťákem jdou vždy parádně povolit ....
vcera sem prezouval a musel jsem na to vzit palici, ab abych je povolil, pritom utahuju si je taky sam a ze bych to nejak pretahoval rict nemuzu. kazdopadne srouby byly jednak chyceny liskou a jednak na nich byla takova bílá sračka od soli a vzhledem k tomu, ze mam jedny srouby na zimu i na sezonu tak sem je obrousil dratakem a zas lehce namazal cervenou vazelinou. podle me se nemuze nic stat.
já už si to ze školy prdel pamatuju, ale nesnížíš vazelínou samosvornost šroubu, že hrozí riziko, že přestane bejt samosvornej a povolí se ?

09.04.2006, 11:56 |
Luke_288 | Upraveno: 2006-04-09 11:58:18
to nevim, tomuhle zas tak nerozumim, ale ty šrouby byly fakt narezlý a dělám to tak už pět let a že bych jezdil předpisově říct nemůžu, takže namáhaný jsou určo víc nez třeba šrouby mojí mámy. a vždycky když jsem přezouval, tak ty šrouby byly dotažený dost na fest i když jsem je ten pulrok předtim namaznul vazelínou. kdybych u nějakýho zjistil, že je povolenej, okamzite bych se na to vykašlal, ale jak řikám, za 5 let se mi nikdy jedinej šroub nepovolil