Navštíveno 1785x

15.06.2006, 08:24 |
norsi Je mozny udelat do starsiho auta legalne zastavbu xenonu? V danym roce se xenony jeste nepouzivaly, takze sance si to akorat nechat nejak nasmelit do technicaku neni.
Pripadne, kdyby si to clovek chtel nejak nechat "dopsat" do technicaku - staci aby tam bylo napsany neco ve stylu vozidlo vybaveno xenonovymi svetlomety a podpis a razitko nejakyho STK? Nebo je to vec co by schvalena bejt nemohla ani pred peti lety?
Co třeba použít něco homologovanýho? Náhradu za žárovku?
[ Link ]

15.06.2006, 08:36 |
capo V TP se nic takového neudává.
Dle vyhlášky není možné dodatečně xenonové světlomety montovat.
Aby vůz mohl být prodáván s xenonovými světlomety z výroby, musí být vybaven dynamickou regulací jejich sklonu a vysokotlakými ostřikovači.....

15.06.2006, 11:23 |
Long capo prave ze pro auta pred rokem 96 to nejako neplati

15.06.2006, 11:25 |
choze Snad se nemílím ale na dodělání xenonů byly 2 podmínky a to že musí mít ostřikovače světel a musí jít elektricky naklápět.

15.06.2006, 13:08 |
capo Long -> na auta před 96 platí to, že se nesmí dodatečně dodělávat....
Možná v té době nemusely mít dynamickou regulaci... (ale origo světlomety)

15.06.2006, 13:19 |
norsi Jasny a jak muze nekdo zjistit, ze auto ty svetlomety melo nebo nemelo z vyroby? Sam nevim jestli bylo mozny u Hondy DelSol priplatit za xenony nebo ne...

15.06.2006, 13:39 |
gigo norsi: přesně jak říkáš...například právě u hondy delsol to není schopný jediný policajt poznat. kamarád ji má a vždycky mu všechno prošlo...i xenony ;-)

15.06.2006, 13:40 |
capo Tak pokud má přestabový kit, tak to asi poznáš, že tam není origo, a pokud tam má někdo napranou jinou čočku, a přilepené izolepou, tak to poznáš tuplem :-)

15.06.2006, 14:16 |
norsi to capo: Na STK jednou za dva roky je klidne vyndam a dam origo svetla, jde mi akorat o body behem roku... Akorat me stve ze do Civica to teda neprojde :o(

15.06.2006, 22:54 |
clown | Upraveno: 2006-06-15 22:57:24
ja mam na ctyroku nalepku designed and aproved for Ford Galaxy a cislo XXXXX,
to ze tam byly H1 asi nepoznaj pac to vypada jako ten prestavbovej kit na T4 ... :o))
Na auta do "96 se to nechá namontovat a musí to mít ostřikovače světel a el. ovládaný sklony světel..... tak jak psal Choze.
Já na E36 328i jsem origo H7světla vyndal, sehnal světla H1 co mají ještě čočku, no a tu čočku vyměnil za jinou čočku s bixenonem. Okem to není k poznání, na TK jsem se předem ptal a že prej jestli to bude kreslit to co to má tak že nemám problém. Nakonec jsem na TK jel, ani jsem nic neříkal, a prošel jsem uplně v pohodě. Je fakt že ostřikovače světel mám - i když odpojený....
Takže bych se toho nebál.....